aslansay
29 Mart 2006 tarihinde eklendi
oyununu hiç oynamadım oyun kısmı ilgi alanıma girmiyo fakat film konusuyla insanların evrimi nereye gidiyo sorusunu sorar gibi olmuş ve sanırım çogumuzun evrimi kötüye gidiyo en azından filme bakılınca öyle gibi
bu film beklediğim gibi çıkmadı heyecanla bakacağımı sanarken birde baktım ne göreyim bu ne klasik bir oyundan beyaz perdeye uyarlanan normal bir film ama hareket isteyenler baksın yinede tabi bu benim fikrim
Çok iyi.Dwayne Johnson’ın karakteri iyi çizilmiş.Kendisine olan hayranlığım bir kaç kat daha artmıştı bu film sayesinde.Andrzej Bartkowiak yine süper bir iş çıkarmış.Zaten kötü bir aksiyon filmi çekeceğini de sanmıyorum.Bu film çok başarılı,çok. 9/10
daha iyi olabilirdi ama film gerçekten izlenmeye değer cok güzel olmus..filmin sonundaki o sahneyi izleyenler cok iyi bilirler sanki Doom oyununu oynuyorum zannettim:)çok güzel olmus şiddetle tavsiye ederim...
orta derecede bir filmbaşlarda sıkıyor sona doğru film biraz heyecan veriyorsonlarada kullanılan kameradagerçekten oyunlarda oynadığımız gibi olmuş.bu tür kameralar diğer aksiyon filmleri içinde kullanılmalı
bir oyun uyarlaması için vasatın altında bir film. oyunun gerilim havasından tamamen uzak... mekanlar berbat, birkaç yaratık sanki 'Dünyayı Kurtaran Adam' filminden çıkma... Filmin bana göre tek artısı, First-Person kamera açısıydı. İstenilen havayı vermiş. Tek artısı bu bence.
Oyun grafik ve ses açısından zaten çok iyiydi ama oyunun oynanışı sıradan ve sıkıcıydı. Ama oyunun ortam ve çevresel etkileri insanı geriyordu. Film ise oyun gibi sıradan ve sıkıcı, üstelik insanı geren sahnesi yok gibi... Oyun daha iyi bence... Siz oyunu oynayın, filmi bir ara hafta sonu film kuşağında izlersiniz zaten. 4/10
yani simdi okuyanlara garip gelebilir ama Doom'un oyunu konusunda en ufak bi firkim yok ama film nasildi derseniz gercekten superdi yani ozellikle finaldeki oyunu andiran sahneler falan cok hosuma gitti zaten The Rock ve Lotr serisinden tanidigimiz Karl Urban gayet iyiydiler tabii bir o kadarda karizmatik:)..
cehennem yok filmde cehennem oyunun en büyük içeriği filmde yok sadece genetik deney olarak çevirip saçmalamışlar onun dışında film akıcı güzel fps sahneleri süper ama doom diil bu filmin adıda resident evil in space
Doom beklediğimden çok daha güzeldi. Gitmeyecektim aslında ama son anda fikir değiştirdim ve gittim. İnsanı epey kastıran sahneler var ve bu sahneler iğrençten çok ürkütücü yapılmış. Doom oyunundaki korkunç atmosfer müthiş aktarılmış. Sonu daha sağlam yapılabilirmiş. Ama FPS sahneleri her şeyin üstünde ve filmi tam anlamıyla orijinal yapmaya yetiyor.Tek soracağım soru... Oyunda (Doom 3) son savaşılan düşman kim? Yani filmde de en azından adam dönüştükten sonra yaratık olarak savaştırılabilirmiş... İki insanın, en azından insan görünümlünün, savaşmasından daha çarpıcı olurmuş gibime geldi.
ya arkadaşlar artık bence holiwood bir tükenme noktasına geldi yahu bi baksanıza artık yeni şeyler üretilemiyor beyinler tükendi bi bakın rambo 4 süperman yeniden 258 inci batman filmleri predatorun devamı zor ölüm 4 x man lar doomlar spıder manlar yani çizgi roman lar olmasa demek amerikan sineması sıfırı çekecek. herşey efekt değil herşey güzel oyuncularla olacak değil . neden frarklı bir karakter farklı bir senaryo kurgu kimsenin aklına gelmeyen yeni bir tez ütopya neden yok neden hep 60 senelik süpermanlar batmanlar neden bakın ben bir sinema izleyicisi olşarak hayalimde film senaryoıları üretiyorum ve öznel gelsede sizlere çok iyi olduğunu düşünüyorum. neyse doom filmi için se şunları söyleyeceğim ilk önce her nekadar bir bilgisayar oyununun sinemaya ilk aktarılmasıo olsada dikkat ederseniz onlarca hatta yüzlerce 2.sınıf bilimkurgu filmlerinin yeni birşey üretmeyen kopyası olduğunu anlarsaınız . düşünün alien serisi frank zagarinonun terkedilşmiş uzay üssündeki katil cyborg filmleri deep rısing filmi jamee le curtis in virüs filmi lanetli gen denen 3.sınıf bilim kurgu filmi tehlikeli tür filmi vs daha pek çok örnek verebilirim hep aynı şey bir askeri yada uzay üssünde bilinmeyen bir yaratık yada yaratrılkar basar bir düzine adam oraya gider hepsi teker teker ölür sadece filmin kahramanı ve bir seksi bir kız kurtulur. bu doomda aynı şey bir kısır döngü ama oyunun hatırına izlenir tabiki diyeceğim bukadar.
yaa bende bu oyunu ilk defa oynadığımda sadece 2 veya 3 dakika dayanabilmiştim görüntülere ve hemen kapatmıştım sadece gördğüm bu iki dakika bile yetmişti :) ayrıca ilk olarak oyun çıktığı için filmden çok fazla bişi beklememk geekir diye düşünüyorum oyununn aynısını yapsalardı film denmezdi bence süper bir filmdi helede insan 12 seansına gidince bi başka güsel oluyo en bayıldığım sahnelerden biri tekerlikli sandalyedeki adamın "arkamda bişi var dimi" demsiydi o anki ifadesi çok tatlıydı herkesin dediği gibi FPS sahnesi zaten filmi harika yapan şeylerden biriydi ayrıca filmin başıda çok güseldi insanı hemen bir korku kaplıyodu zaten kısacası güseldi :D
Oyunun (Doom III-D.III) atmosferini oyundaki gibi olmasada yinede veriyordu, özellikle gerilimli korku dolu anlar yaşatması bakımından güzel buldum. En güzel bıulduğum tarafı ise o son bölümdeki FPS kamera açısıyla oyundaki gibi ilerleyişti, yaw mükemmel bişey. Keşke biraz daha sürseydi bu işlerleyiş işte burası tam bir klasik olmuş hakkını vermek lazım "Doom" filmi olarak... İyi güzel bulduğum tarafları böyle başkada bişey yoktu sıradan bir aksiyon hollywood filmi etkisinden kurtulamamış malesef. Hele oyundaki yaratıklardan sadece en çok ikisini görmek canımı sıktı. Neden daha fazlasını görmedikki. Daha bir çok filmde yeralmasını sitediğim etkileyici yaratıklar vardı mesela D.III te yerden ilerleyen örümceğimsi yaratıklar v.b...
Bakalım devam filmi "Doom II" de gelecekmiş işallah daha etkileyici insanı kaptırıp götüren, (bu anlamda "Resident Evil 1: Ölümcül Deney" tek geçerim) vede bu kadar güzel oyun senayosunu/konusunu filme daha iyi yedirilmiş olarak yaparlar...