cemsit-67
8 Mart 2008 tarihinde eklendi
oyunu bitiren biri olarak çok beğendim. asker karakterleri çok eylenceli ve orjinaldi. elektrikli hapisaneye düşen zencinin yaratıkla 55 ekran televizyonu kement gibi döndürerek kapışması en sevdiğim sahneydi.
ilk saniyesinden itibaren adrenalin dolu, mükemmel ötesi bir filmdi..insanları koltuklarından hoplatan hatta meksika dalgası yapan bir filmdi:)) gelmez birdaha böylesi. çook sevdiğim biriki filmden birtaneside doomdur.. keşke 2.si de çıksa..
Bir oyun filmine kendimi bu kadar kaptıracağımı tahmin etmezdim. Oyunculuklar, çekimler, canavarlar... Her şey kalite kokuyor. Karakterlerle bağ kurabiliyorsunuz, filmin içine girip canavarlarla yüzleşebiliyorsunuz. Hele filmin sonlarında FPS (First Person Shooter) tarzında, yani birinci şahsın gözünden izlediğimiz sahneler, tek kelimeyle müthişti. Sanki karakteri bu sefer oyunda değil de bizzat filmde yönetiyormuşuz gibiydi. Bir Doom hayranı için (benim ki hayranlık derecesinde değil ama sevdiğim bir oyundur) verilebilecek en büyük hediye. Film oyunları o kadar kötü oluyor ki belki vasatın üstünde olan bir film bile gözümüze müthiş gözüküyor ama Doom için gerçekten çok iyi diyebilirim. 9 puanı kesinlikle hak ediyor. Mekanları çok iyi hazırlamış ve sunmuşlar. Çatışmalar (hem fikir hem fiziksel olarak) güzel yansıtılmış. Silahlar da göze hitap eden cinstendi. Kısacası Doom beklentileri karşılayacak, güzel bir film.
dikkat ettiyseniz bu filmde bence bi oyunculuk devrimi var bi çok filmde öyle profesyonel ekipler canavar felan gördükleri zaman sanki her zaman raslanılan bişeymiş gibi davranırlar ama bu filmde öle değil bu filmde uzman bi askeri birliğin canavarları görünce nasıl korktuğu bi anda yılların verdiği tecrübeyi nasıl unuttuğunu görebilirsiniz gerçekten dikkate alınması gereken bi mevzu ayrıca film yapım olarak dar alanda çekilmiş olmasına rağmen usta oyunculuk ve eksiksiz senaryo olması bi çok kusuru ortadan kaldırıyor en güzeli ise film sonundaki oyun görüntüsü tek kelimeyle mükemmel filmde oyun sahneleri çok ciddiye alınmış olmasıda ayrı bi puan filmin tek kusuru (ki bu eksiklik olurmu bilmem) hikayenin klasik olması ama yinede eksiksiz olunca seyredilince keyf alınıyor ben 10/9 veririm
film harikaydı.Özellikle o süper first person sahnesi harikaydı.film 7,6 puan haketmiyor. türünde çok iyi olmuş.Bu arada bu bir korku filmi değil.Başları gerilim bilimkurgu sonları aksiyon bilimkurgu.
korku filmi olarak senaryonun diğerlerinden farkı yok hep yaratıklar yaratıklar.yeni birşey bulsun artık bu senaristler.20 yıldan fazla bi zamandır hep yaratıklı filmleri izliyoruz.işte bu filmde değişik bir versiyonu.ben zaten bu filmi bilimkurgu filmi diye izlemiştim pek bir alakası yok filmin bilimkurgu ile.filmin açıklamasından anlaşılacağı gibi bir bilgisayar oyunu...sonuç olarak bilinen konular içerdiği için biraz sıkıcı geldi bana.10/3