ummagumma-2
5 Nisan 2008 tarihinde eklendi
bir çok filmde işlenmiş belkide klişe sayılabilecek bir konuya sahip olsada, sergilenen oyunculuklar sayesinde filmden kopmadan-belki-sonuna kadar seyredilebilir. çok fazla birşey de beklememek gerek, vasatı aşamayan bir film.
arkadaşlar fim okadar berbet değil iki oyuncuda mükemmel oyunculuk sergilemiş hem öyle süpriz bi sonuda yok bioda iki oyuncu filmi sırtlamış bi örümcek veya kaset gibi beğnmiyenler filmi tekrar izlemenizi öneririm
Bug (Böcek) da tıpkı Tape gibi, tek bir mekanda (o mekan bir ev bu filmde) geçen fevkalade sıkıcı bir film. İzlerken kendi kendime 'insanı böyle bir film çekmeye iten dürtü nedir acaba' diye epey sordum kendime...Filmdeki oyunculuk performansları oldukça iyi. İyi oyunculuk performansının bir film için yeterli olmadığının kanıtı aslında Bug. Oyuncular rollerinin hakkını vermiş olsalar da, konu ve anlatım dili kötü ötesi olduğu için film bitene kadar izleyiciye işkence çektiriyor açıkçası (en azından bana çektirdi).Kimseye hiçbir şekilde tavsiye etmeyeceğim nadir filmlerden biri.Ancak şunu söylemeden de geçemeyeceğim:beyazperde.com’daki puanı (şu anda) 5,5 olsa da Imdb’de 6,2’de.İlginç yani...
Tek mekan,sınırlı oyuncu.Tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi korku filmi The Exorcist'in yönetmeni William Friedkin imzalı the bug(böcek) gerçekten kötü ve sıkıcı bir film.Filmin övülmesi gereken tek yanı belkide Michael Shannon ve Ashley Judd'un başarılı oyunculukları.Onun dışında bir hiç.Paranoya bulaşıcıdır,diyen film bu konuyu güzel işliyor işlemesine ama filmden daha çok bir tiyatro oyununu andırıyor.Ki andırmasına şaşmamalı zaten,çünkü böcek Tracy Letts'in tiyatro piyesinden sinemaya uyarlanmış.Bence kötü bir film.Elle tutulabilir tek bir yanı yok.Hiç izlemeyin çok daha iyi...
Genelde filmlrin kritiklerini okur öyle giderdim sanamaya, böcek te öyle yapmadım sonderece sıkıcı saatler yaşadım. yorgun olmasaydım kendimi salondan dışarı atacaktım.
bu güne kadar izlediğim en sıkıcı bir o kadar da en basit filmdi.bir film de bu kadar çok hatanın izleyicinin gözüne gözüne sokulması da şaşırtıcı. kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bir filmdir.hatta mümkünse afişine bile bakmayın!