3,8
Münih hakkında görüşlerin ?
29 Eylül 2023 tarihinde eklendi
Spielberg gerçekten çok iyi bir sinema yönetmeni eksikliği her zaman hissedilecek bir sinema dahisi münih üstadın sinematografisi içinde yarattığı 70 ler atmosferi kurgusu vs ile üst düzey yapımlardan olmuş
17 Ekim 2011 tarihinde eklendi
mükemmel bir film spielberge yakismis ajanlik filmlerinde basyapit
29 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
bu tür politik/tarihi filmlerde maalesef film yerine filmdeki konu tartışılıyor. bu açıdan da nesnel eleştiriler ön plana çıkamıyor. Yakın siyasi tarihimize damgasını vurmuş bu olayda yorumlarda doğal olarak taraflı olacak. Fakat şunun adı açıkca koymak lazım Münih saldırısı terörist bir saldırıdır tıpkı İsrailin Filistinlilere saldırısı kadar terörist bir saldırıdır. Terörün dini ırkı olmuyor. Yapan Yahudi de olsa Müslüman da olsa teröristtir. Hiçbir gerekçe sivillerin vurulmasını açıklayamaz. Teknik açıdan incelendiğinde harika bir film 9/10
15 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
Enfes bir film. Teröre terörle karşılık veren israil i iş başında seyretmek gibi.
18 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
tek kelimeyle kaliteli bir film.ve bu sıfatı sonuna kadar hak ediyor.belki ben spielberg ve eric bana hayranı olduğum için öyle geldi bilmiyorum,ancak filmin kendisi de,işlediği olaylar da güzel.kıyafetlerinden tutun da yaşam tarzlarına kadar 72 yılını harika yansıtıyor
9 Mart 2008 tarihinde eklendi
Bu filmin bence hakkı yeniyor.60'lı yılları bu kadar güzel yansıtan bir film varmı bilmiyorum sanat yönetmeni iyi iş çıkarmış.Filme konu olan olaya oldukça objektif yaklaşılmış bence.
18 Şubat 2008 tarihinde eklendi
hollywood'un yaramaz,dahi çocuğu unvanına sahip,62 yaşındaki,akademi ödüllü yönetmen steven spielberg'den çok güçlü bir film.politik/gerilim/dram türündeki münih,suikast filmleri arasında da kendine çok iyi bir yer edindi hiç kuşkusuz.münih'in teknik olarak çok kaliteli bir film olduğunu söylemek gerek.özellikle kamera kullanımı ve kamera hareketleri her spielberg filminde olduğu gibi yine çok ustaca.çatışma ve patlama sahneleri de gerçekten çok iyiydi.spielberg yönetmenliğiyle birkez daha beni kendine hayran bıraktı doğrusu.film 1970'lerde geçtiği için spielberg'de o yılların filmlerine özgü zoomlar yapıyor kamerasıyla.ayrıca kıyafetler ve arabalarla 70'lerin bütün ihtişamı etkileyici bir şekilde yansıtılmış filmde.oyunculuklardan bahsedecek olursak;başta eric bana olmak üzere, mathieu kassovitz,geoffrey rush,daniel craig çok iyi performanslar sergilemişler.filmde avrupa sineması'ndan pekçok usta oyuncu da irili ufaklı rollerle karşımıza çıkıyorlar.çekimler konu gereği fransa,yunanistan,almanya,italya gibi farklı ülkelerde yapılmış.münih'in senaryosu george jones'ın "intikam" adlı romanından oscar ödüllü oyun yazarı tonny kushner ile oscar ödüllü senarist eric roth tarafından yazılmış.münih kesinlikle tek yanlı bir film değil.herne kadar kahramanlarımız mossad ajanları olsa da olaylara hem israil hem de filistin açısında bakıp her iki tarafında haklı ve haksız yönlerini ortaya koyuyor film.aynı zamanda filistinli direnişçileri de öcü gibi göstermekten özenle kaçınıyor.bu da spieberg'den hiç beklenmeyecek birşey doğrusu.çünkü steven,oscar ödüllü başyapıtı schindler'in listesi ile büyük bir yahudi propagandası filmi çekmiş bir yönetmen.münih; schindler'in listesi gibi bir başyapıt değil belki ama tarafsız duruşuyla övgüye layık gerçekten.eğer münih çok dikkatle veya birkaç kez izlenirse bazı sahneler arası geçişlerde(kesmelerde) ufak tefek kamera hataları gözünüze çarpabilir.ama bu hataları çok da büyütmemek gerek.sonuç olarak spielberg'ün dünyalar savaşı adlı bilimkurgu/gerilim filminin hemen ardından çektiği münih;kalıcı barış mesajları,john williams'ın harika müzikleri,başarılı görüntü yönetmenliği,çok iyi yazılmış senaryosu ve çok iyi çekilmiş,çok iyi yönetilmiş sahneleriyle 2005'de 5 dalda oscar adayı olmuş çarpıcı bir film.kaçırılmamalı.
12 Ekim 2007 tarihinde eklendi
odasında ölü bulunan adamın gözlerini unutamıyorum. ben hiç bir filmde bu kadar gerçekçi bir ölü görmedim. çok uzun olabilir ama kesinlikle boş bir film değil. spielberg amca sadece fantastik bilim-kurgu adamı değilmiş demek ki.
3 Eylül 2007 tarihinde eklendi
süperdi ama altyazılı değilde dublajlı olsa süper olacak.
22 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
gercekten izlenmesi gereken bi' film.eric bana nın oyunculugu göz dolduruyo 8/10
22 Haziran 2007 tarihinde eklendi
çok ustaca çekilmiş film kesinlikle izlenmesi gerekir harika bir film... başarılı film diye buna denir...
15 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Münih;Hollywood’un yaramaz,dahi çocuğu unvanına sahip 61 yaşındaki oscarlı usta sinemacı Steven Spielberg’ün adeta yönetmenlik gösterisi yaptığı,2005’in en çarpıcı ve en iyi filmiydi.Özellikle yönetmenimizin kamera kullanımı ve kamera hareketleri,görüntü açıları ve o hep spielberg sinemasına özgü çekimleriyle teknik olarak son derece başarılı bir yapımdı.Işık ve mekan kullanımındaki ustalık da tartışılamazdı tabi..Tıpkı her Spielberg filminde olduğu gibi yine çok iyi çekilmiş bir o kadarda iyi yönetilmişti.Bir önceki filmi Dünyalar Savaşı’nda izleyicileri ikiye bölen ünlü yönetmen,bu son filminde de gelen eleştirilere bakılırsa çoğunluğun takdirini kazanmışa benziyor.Olaylara hem İsrail hem de Filistin açısından bakarak her iki tarafında haklı ve haksız yönlerini ortaya koyuyor.Ve de en önemlisi Filistinlileri öcü gibi göstermekten özenle kaçınıyor.İsrail’in o dönemindeki kadın başkanı Golda Meir’e de eleştiri yağmuruna tutuyor.George Jones’ın 'İntikam' adlı romanından oscar ödüllü oyun yazarı Tonny Kushner ile oscar ödüllü Eric Roth’un senaryoya uyarlamış olduğu filmde Spielberg teknik olarak hikayenin geçtiği yıllarda çekilmiş filmlerin kamera kullanımlarına yer veriyor.Karekterlere yapılan yakın zoomlar 70’lerin sinemasına bir gönderme niteliğinde.Çok iyi bir senaryo,başarılı oyunculuklar,etkileyici bir kurgu ve kalıcı barış mesajlarıyla ne yazıki oscarlarda es geçilen iyi bir Spielberg filmi.Not:Film Amerika’yı daha doğrusu CIA’yi ve de İngiltere’yi iğneleyen pek çok söylemde bulunuyor.
11 Nisan 2007 tarihinde eklendi
çok güzel bir mossad filmi:9/10
25 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Steven her zaman ki gibi iyi iş çıkarmış.Film akıcı,aksiyon sahneleri ile dolu ve dönemi yansıtmak adına objektif davranmış..Olumsuz olarak gördüğüm yanı filmdeki sevişme sahnesinin biraz abartıldığı yönünde..
20 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Çok güzel bir film. Bunu zaten ancak Steven Spielberg Spielberg düşünebilirdi zaten. Ayrıca film en eğlenceli sevişme sahnelerinden birini barındırıyor içinde.