KaliteTAKİP
26 Eylül 2014 tarihinde eklendi
Hayatımda bu fimden üstün gerilim korku daha izlemedim,sonu şaşırtıcı ve belki geren filmler çok izledim ama bunun üstüne koyacağım film daha henüz çıkmadı çıkmayacakta biliyorum..hikayenin aslında başlangıcı burda net gibi görünse de oldukça farklı gelişiyor herşey ve diğer serileride çok başarılı buluyorum seri ilerledikçe genelde saçmalanır ama saw için bu kural geçerli değil!çok zekice bir kurguya sahip klişe hiç değil ki bu benim için çok önemli,bol kan kaliteli korku filmi demek değildir,saw'ın ilerleyen serilerinde daha kanlı sahneler mevcut ama kalite ve zekice senaryo hakimiyetini yine koruyor,bu öyle sinemada izlenip daha sonra arşiv yapılmayacak filmlerden değil 1080p bluray yakışır bütün serisine.. iyi seyirler...
Korku ve gerilim bu olmamalı. Birkaç hayatın kıymetini bilmediği düşünülen insanın acılar içinde kollarından bacaklarından vazgeçmelerini istemenin ve bunun onlara kafalarına kazınacak bir hayat dersi olacağını kim düşünebilir, bunu kim korkunç bulabilir. Bir fikir var ortada, iyi bir fikir. Ama maalesef film o fikri alıp çöpe atarmışçasına kirletiyor. Yönetmen berbat bir iş çıkarmış. Başka bir yönetmenin bu filmi yönetmesini ve daha sert bir senaryo yazılmasını o kadar çok isterdim ki sonucunda bir başyapıt bile çıkarabilirdiler. Serinin ilk filmi ve en iyisi. Diğer tüm filmleri berbat. Sadece bu filmde bitmesini isterdim. Diğer filmler akıldan ve zekadan aciz bir şekilde çekilmiş. Kan, bağırsak, organ parçaları ile insanları gerebileceklerini, korkutabileceklerini sanmak hangi süper zekanın fikriydi acaba? Düşünce var uygulama yok. Düşünceyi yontup, şekil verilmemiş iyi bir şekilde. Sonu şaşırtıcı ama bütün filmin yükü o kadar ağır ki sonu bile sizi tatmin etmiyor. Kukla kılığına girmiş bir psikopat katil. İnsanlara ders vermek mi? Bu kadar saçma bir şeyi kim düşünmüş. Filmde sadece düşünce var uygulaması ise kötü. Başyapıta çevirebilecek bir madde varken onu bu haliyle bırakmak anlamsız. 10/5
Klişe gerilim filmlerin aksine harika bir gerilime sahip bir film aynı zamanda sondaki ters köşede ağzı açık bırakacak bir ters köşe.Gerilim filmlerine yön veren bir film fazla söze gerek yok harika
Kendini türünü yaratan bir film olarak düşünüyorum.Korku gerilim tarzına farklı bir boyut kazandıran bir eser.Sinema tarihine Darth Vader-Joker-Freddy Krueger gibi John Jigsaw da bir kötü karakter olarak geçti.Ben şahsen John Jigsaw ı kötü karakter kategorisine yerleştiremiyorum.O sadece insanlara ders vermek amacıyla insanların canını acıtmayı seçen bir karakter.Hani şöyle bir söz vardır bir musibet bin nasihatten iyidir diye John Jigsaw da insanlara bunu anlatmaya çalışan bir karakter.Ben bu esere 10 üzerinden 9 puan veriyorum.
Herseyin ilki özeldir sözünü en iyi anlatan seri oldugunu düsünüyorum bugün 7'yi bulan seri içinde tartimasiz en iyisi(yedi filmde ortalamanin üzerinde içlerinde birtane bile kötü film yok) ve bir korku basyapiti. James Wanin klasik sorunu ilk bir saaten sonra(bazilarinda 50dakika) isleyisin kalitesinin düsmesi tempo yapçam diye filmi basitlestirmesi burdada var ama sonu o kadar güçlüki filmin ana temasi o kadar orjinalki bir çok eksigi alip götürüyor.Her korku severin arjivinde bulunmasi gereken bir Basyapit.
Saw ( Testere) ismi bile mükemmel Filmi izlemeyenler için filmi dizi gibi izleyin 1 sezonluk korku dizisi işte 7 bölümüde peş, peşe izleyin. Kurgusu falan çok zekice kaçırlmaması lazım. Türünün en iyisidir.
Gerçekten iyi bir gerilim.Bir çok yerinde izleyiciyi ters köşeye yatırıyor.Hayretler içinde kalıyor insan,yönetmenin ve senaristin zekasına.Ama bunu bir korku filmi,hatta ismine bakıp da kanlı bir korku filmi zannetmesin kimse.Zira iyi bir gerilim filmiyle karşı karşıyayız.
Testere'nin dvd formatlı olarak çıkan serisini dün izleme fırsatım oldu. Aslında sürekli ertelediğim filmlerden biriydi. Bedensel ve bireysel şiddet filmleri itici gelmiştir. Lakin serinin 2. filmiyle beraber kurgudaki başarı beni serinin tamamına bağladı. Seride 2 ve 3. filmler son derece iyi. D. L. Bousman'ın performansının diğer yönetmenlerden iyi bulduğumu söylemek isterim. Böylesi bir kurgunun senaristliğini yapmak ve bireysel olarak böylesi bir şiddet kurgulamak ve bu kurguyu serinin 6 filmine bağlamak her yiğidin harcı değil. Tüm filmler benden 8 puan. Lakin 3. film 9 puanı hak ediyor.
çok zekiceydi ya gerçekten bu film için cümleler az gelir keşke daha ön izleseymişim ben en çok filmin sonunda şaşırdım çok sürprizliydi onun dışında senaryoda çok yaratıcı daha ne denirki bilmem tek kelimeyle müthiş herkese tavsiye olunur.İyi seyirler.
asla tahmin edilemeyen finaliyle şaşırtan,katil filmlerinin en iyi örneklerinden biri.genç sinemacılar james wan ve leigh whannell'ın imzalarını taşıyan testere'de,hikayenin asıl yaratıcısı olan whannell,"adam" rolündeki kurbanı oynuyor.senaryoyu okuyup çok beğenen oyuncular filmden hiç para almadan oynamayı kabul etmişler.çok düşük bir bütceyle çekilen saw,şiddet ve kanın bir araya geldiği sürükleyici bir gerilim.