Korku ve gerilim bu olmamalı. Birkaç hayatın kıymetini bilmediği düşünülen insanın acılar içinde kollarından bacaklarından vazgeçmelerini istemenin ve bunun onlara kafalarına kazınacak bir hayat dersi olacağını kim düşünebilir, bunu kim korkunç bulabilir. Bir fikir var ortada, iyi bir fikir. Ama maalesef film o fikri alıp çöpe atarmışçasına kirletiyor. Yönetmen berbat bir iş çıkarmış. Başka bir yönetmenin bu filmi yönetmesini ve daha sert bir senaryo yazılmasını o kadar çok isterdim ki sonucunda bir başyapıt bile çıkarabilirdiler. Serinin ilk filmi ve en iyisi. Diğer tüm filmleri berbat. Sadece bu filmde bitmesini isterdim. Diğer filmler akıldan ve zekadan aciz bir şekilde çekilmiş. Kan, bağırsak, organ parçaları ile insanları gerebileceklerini, korkutabileceklerini sanmak hangi süper zekanın fikriydi acaba? Düşünce var uygulama yok. Düşünceyi yontup, şekil verilmemiş iyi bir şekilde. Sonu şaşırtıcı ama bütün filmin yükü o kadar ağır ki sonu bile sizi tatmin etmiyor. Kukla kılığına girmiş bir psikopat katil. İnsanlara ders vermek mi? Bu kadar saçma bir şeyi kim düşünmüş. Filmde sadece düşünce var uygulaması ise kötü. Başyapıta çevirebilecek bir madde varken onu bu haliyle bırakmak anlamsız. 10/5