ultraaslanserhat
15 Şubat 2010 tarihinde eklendi
bol tesadüflü bol güzel , hırçın kızlı ve bol kılıç şakırtılı korsan filmlerine yeniden itibarını kazandıran serinin ilk filmi siyah incinin laneti kimsenin öngöremeyeceği bir gişe başarısı sağlayınca karayip korsanları birden hiçte planda yokken seri oluverdi karşımıza ama ölü adamın sandığı hiçte aceleye gelmiş ya da gişe başarısına odaklı değil izleyicisini gayet memnun eden bir yapım bunun nedeni filmin aksiyon komedi aşk macere gibi unsurları orantılı bir biçimde kurgusuna serpiştirmesi olsa gerek yani bu tarz filmlerde sık gördüğümüz macera ve aksiyonun üstüne baklavanın üstüne kaymak usulu komeid yer yer izleyicisini birçok komedi filminden daha fazla güldüren sahneler fantastik bir filme uygun görsel efekler ve sinematografi filmin artı yönleri filmin bir diğer artısıda gerçek dünyadan tamamen bağını koparmaması ve filmde sinsi düşman olarak ingiliz sömürgeciliğini ve 17ve 18. yüzyılın siyasi buhranını gayet iyi göstermesi ama tüm bunların yanında filmin seyir zevkini en çok arttıran unsur şüphesiz johny deep in oyunculuğu sinema tarihinde neredeyse bir meta haline gelmiş olan kaptan jack sparrow rölünde bir defa daha harikalar yaratıyor filmin gizli silahlarından biride elizabeth swan rolündeki keira knighetley çoğu filmindeki abartılı ve aşırı teatrel oyunculuğunun aksine bu filmde gayet iyi ve gizemli asil ama bir o kadar vahşi kadın rolünü gerek mimikleri gerekse aksiyon sahneleri ve aşk sahneleri arasındaki farkla göstererek harika bir oyunculuk sergilemiş knighetley aslında filmde oyuncu kadrosunun tek zayıf noktası orlanda bloom bütün bir filmi neredeyse tek bir mimikle tamamlayan orlanda bloomun oyunculuğu filmin en zayıf noktası filmin bir diğer zayıf noktası ise görüntü yönetimi sık sık gereksiz yere geniş plana başvuran görüntü yönetmeni hem filmin genel akışına darbe vuruyor hemde izleyicide bazen sank bir okyonus ve tarih belgeseli izliyor havası yaratarak filmden koparayor ama yinede karayip korsanları ölü adamın sandığı izleyicisine günlük hayattan kaçabileceği eğlenceli fantastik bir 130 dakika vaad ediyor
serini en iyisinin 1. film olduğunu düşünüorm ama buda 1. filmi aratmayan ve aksiynonun dahda tırmandığı bir film...jonny yine çok iyi...yönetim ve efektler muazzam..eğlenceli ve keyifle izlenebilen bir yapım..
Karayip Korsanları serisi komedi,macera,drama,aksiyon filmi ve içinde barındırdığı fantastik kurgularla yapılmış filmler arasında en iyi serilerden biridir, İndiana Jonesun yeri ayrı tabii
fılmı demın ızledım de. her sey cok gzel ama kafama takılan bıse var. jack sparow fılmın en basında o anahtar resımlı harıta gıbı olan seyı nereden buluyor kım verıyor ona. sonra tabutun ıcınde ısı ne orayı anlamadım
ben bu filmin fragmanını izlediğimde korku filmi zannedip gitmemeye karar vermiştim. arkadaşımın ısrarı üzerine gittim ve jack sparow karakterine hayran kaldım. mükemmel bir oyunculuk .. johy deep gibi oyuncu yok..