Jarhead
3,7

ilsalaron
ilsalaron

19 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Hakikaten bende forumda yazan bir arkadaşa katılıyorum, film gerçekten garip ve son derece abuk bir film. İlk önce şunu söyleyeyim , asla ve asla bu filmi sakın ola 'Full Metal Jacket' ile karşılaştırmayın, hüsrana uğrarsınız. O filmin yanından bile geçmiyor, kaldı ki bu filmi o filme kıyaslamak 'Full Metal Jacket' gibi müthiş bir filme tamamen haksızlık olur. Filmi istediğiniz yöne çekebilirsiniz, film bazen anti-savaş yanlısı bazen pro-amerikancı, bazen şovenist bazen pasifist, bazen tutarlı bazen tutarsız, kısaca ne idüğü belirsiz bir film. Ama en önemlisi, sanki kitabı direkt filme yansıtmışlar gibi, hiç montaj yapmadan adeta. Çoğu olaylar gerçekten tutarsız, özellikle Amerikalı askerlerin bir charter seferiyle Kuveyt’e gitmesi hakikaten garip ve düşündürücü. Sadece filmde Gylenhall’u çok beğendim çok başarılı. Kısaca vasatı aşamayan bir film var karşımızda.
ze-ku
ze-ku

5 Haziran 2006 tarihinde eklendi
Amerikan askerlerinin petrol rafinelerini korumak için gittiği çölde savaşmadan savaşın bitmesi ve geriye dönüşte çok şey yapmışlar gibi pohpohlanmaları eksiklik. Film sürükleyici. Jake performansı iyiydi. Psikolojisi iyi yansıtılmış. Arkadaş ilişkileri öyle bir ortam için ancak bu kadar iyi verilirdi perdeye. Filmi izlerken burası da eksik kalmış falan dedim ateş açılmadan savaşın bittiği bölümlerde bilhassa.(başka düşman, zırhlı araçlar, asker çokluğu kamerada yok.)Amerikan Başkanına atıflar hoşuma gitti doğrusu.Savaşın anlamsızlı iyi verilmiş.Petrole bulanmış atın görüntüleri izlenmeye değer iç gıcıklayıcıydı doğrusu.Zor bir savaş psikolojisin de olduklarını düşünmüyorum ve bu kadar erkeğin hayvansal duygular beslemelerini anlamsız buldum.Belki de askerlik yapmadığımdandır.Sizde izleyin derim ben.İyi seyirler o halde.
onur-dersim
onur-dersim

12 Eylül 2006 tarihinde eklendi
yaw millet bu film askerlerin derdini iyi anlatıyor ama savas namına birsey yok sawas filmi diye izlemeyin yani
i-just-wanna-live
i-just-wanna-live

11 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Jamie Foxx’un rolü çok etkileyiciydi o kadar
teslaxxx
teslaxxx

2 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Amerikan askerlerinin ahlakları konusunda bir fikir verebilir, bunun dışında boş bir film.
akifsolak
akifsolak

9 Şubat 2008 tarihinde eklendi
yönetmenliğini amerikan güzeli ve azap yolu filmlerini de yöneten sam mendes'in yaptığı, baş rollerinde brokeback mountain filminde de baş rol oynayan jake gyllenhaal ve jamie foxx'un oynadığı, belki savaş karşıtı sloganlar bağırmayan ancak ortaya koyduğu görüntülerle de rahat bir şekilde savaş karşıtı ve abd dış politikalarını negatif anlamda eleştiren bir film olarak değerlendirilebilecek 2005 yapımı film.

american beauty filminde amerikan rüyasını ters yüz eden başarılı yönetmen sam mendes filmde 1.körfez savaşında, savaşın gerçeklerinden ve gerekçelerinden habersiz bir şekilde çöle gelen, savaşan askerlerin savaşa dönük olan bu karmaşık algımalarını başarılı bir şekilde yansıtıyor.

roger deakins gibi usta bir görüntü yönetmeniyle çalışan sam mendes jarhead'da görsel olarak harika bir iş çıkarmış.zira yanan petrol kuyularının çevresinde geçen sahneler kanımca sinema tarihinin en iyi sahnelerinden birisi olmaya adaydır.

tavsiye ederim efendim.