eMünazyr
22 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Filmin sürükleyiciliği düşük, ama işlediği konu bakımından konsantre olmanız gereken zamanlarda sizi filme bağlıyor. Bitiş kısmı ise filmin geneline göre daha iyi düşünülmüş.
filmde kopukluklar olsada yani köşeye sıkışmışlığı tam olarak üstünüzde hissetirmiyor ama bunu tahmin ederek kendi üzerinizde bu etkiyi yarattırıyor. hep derim afrika üzerine oynanan filmler yapılsa gişe olarak başarısız kalınır ama sanat için duyarlılık artar. filmi başarılı buldum. ilaç sektörünün ne kadar maddeci oldukalrını gerçekten biliyorum ve dünyada oluşan bu yeni hastalıların nasıl çıktığını sanıyorsunuz.bir virüz yaratıyorlar sonra antivirüs bulduk (aşı) diye çözümü bizde diye bağırıp karşılığında para istiyorlar olay bu10/7
Politik filmleri pek sevmem fakat bu filmden etkilendim diyebilirim.Arka Bahçe tüm hayata dair özellikle afrika için çok şey anlatıyor.Tüm ezilmekte olan insanlar için ortak bir hikaye aslına bakarsanız.Bir yerden büyük kar sağlamak için önce o yere bin bela bulaştırmak sonra kendine muhtaç etmek.Bu film burda söyleyemeyeceğim daha birçok konuya el atıyor.Görmeniz gerektiğini düşünüyorum.8/10
afrika gerçekleri arasında kurgulanmış müthiş bir komplo ve aşk hikayesi.müthiş kamera kullanımı,etkileyici senaryo,başarılı kurgu. daha ne olsun? 10/10not:eğer her akşam boğazımızdan geçen lokmada afrikayı düşünemiyorsak ve onları yalnız bırakıyorsak bu onların kaderi değil, biz diğerlerinin suçu.
ciddi, gerçekçi, gizemini koruyan, sürükleyici bir film. ralph fiennes ve rachel weiszin canlandırdığı karakterler takdire şayan. bir yandan belgesel, bir yandan gerillim tadında.. cok cesur ve güzel bir film.gercek dünyanın arka bahçesini bu filmde de görürsünüz oyuncuların performansı da bir başka harika şiddetle tavsiye ederim.
Bir mesajı olan filmler tercihimdir her zaman ve bu filmin verdiği mesaj çok düşündürücü.İnsanı hem duygulandıran,duygulandırırken de düşündüren bir film.
bu arada filmin adının tam çevirisi...sadık bahçıvan... 10/8 gerçekleri acımasızca gözümüze sokan bir film...acaba acımasız olanlar gerçekler mi...yoksa biz insanoğlu mu? filmde anlatılanları yapanlar mı yoksa bu filmi izleyen ve yorum yapan bizler ya da bu olanlardan haberi olup da olanlara sessiz kalanlar mı daha acımasız?bu soruyu yüreklice kendimize sormamız lazım.
arka bahçe isminde olduğu gibi AFRİKANIN arka bahçesini anlatıyor...gerçeklerle yüzleşiyosunuz,insan olanın yapmayacagı vahşetler,yine çıkarların döndüğü bi dünya görüyosunuz...bi yandan da aşkı için her şeyi yapan bi adam...çok begenerek izledim10/8 iyi seyirler...
arka bahçenin, müziğiyle, senaryosuyla ve elbette oyunculuğuyla üstün bir yapıt olduğu su götürmez...kapitalizmin vahşiliğini, ilaç sektöründe dönen devasa paralar; hepimizin az çok tahmin ettiği şeylerdir..ne var ki film, izleyince kendi kendinize bu kadarı da olmaz dedirtecek kadar etkileyici...sizi kızdıran, sol tarafınızı kımıldatan kaçırılmaması gereken önemli bir ödev:arka bahçe...
çaresizliğe mahkumluğun,önemsenmemenin ve kızgın güneşin altındaki karanlığın sesi hiç bu filmde olduğu kadar güzel müziğe dökülmemişti...filmin sonundaki müziği dinlerken,sonunda bende küçüklüğümden beri duyduğum şu -insanı alıp bi yerlere götürüyor- bağlamasını yaşadım.bu müziği dinledikten sonra hamamdan çıkmış gibi,pamuk oluyorum:)...dinleyin,kesinlikle dinleyin bu müziği
izlediğim en güzel filmlerden birisi son zamanlarda bu tarz filmleri nedense insanlar sıkıcı bulsalarda (kimiler için film sanırım sadece çatışma ve aksiyondan ibaret)benim için güzel bir filmdi ben bu tarz filmlere 'batı emperyalizminin günah çıkarması tarzı' diyorum.