Ölü Gelin
1921 Puanlama

freecritic
freecritic

8 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Bu film diğer animasyon filmlerinden çok ayrı bir tadda ve apayrı bir kategoride bence.Filmin başından sonuna kadar karamsar ve iç karartıcı bir hava hakim ama bu konusuyla ilintili tabii.Farklı fakat güzel bir animasyon diyebilirim
kolaric
kolaric

3 Aralık 2005 tarihinde eklendi
nightmare before christmas'dan bile daha güzel olmuş oturaklı bir film. viktorya çağını mizahla karışık çok gerçekçi tasvir etmiş bir de. aristokrasinin düşüşü, burjuvazinin yükselişi, kilisenin durumu vs.. çok büyük keyif aldım izlerken. gözümü kırpmadım desem yeri.
fidelio82
fidelio82

23 Haziran 2006 tarihinde eklendi
Eğlenceli bir animasyondu, espiriler de fena değil, çocukları çok güldürecek cinsten (7/10)
edenknight
edenknight

24 Eylül 2005 tarihinde eklendi
imdb.com daki kritiklere bakacak olursak pek çok kişi filmin bu yıl ki oscarı kesinkes hak ettiği konusunda hem fikir,bu yılki en ciddi rakibi olarak görünen Madagascar ve Chicken Little`ın daha çok çocuklara hitap ettiği düşünülürse(ve teknik açıdan benzerlikleri de hesaba katılırsa)Tim Burton`ın filminin orjinalite açısından önde olduğu açıkça görülüyor,oldukça zor olan stop-motion tekniği kullanılarak yapılan filmin seslendirme ve müziklerinin oldukça başarılı olduğu vurgulanıyor ve "eksiksiz bir peri masalı"olarak bahsediliyor Dany Elfman`ın ise bu yıl en azından bir adaylık almasına kesin gözüyle bakılıyor(hoş Charlie`deki çalışması da gayet başarılı idi)benim en çok istediğim ise bu filmin sinemalarımızda gösterilmesi,her ne kadar bizim sinemacılara fazla ex gelse de burada da sağlam Tim Burton hayranları olduğu artık bir sır değil ve bu filmin oldukça fazla sayıda bekleyeni var.Doğrusu filmi görmek için sabırsızlanıyorum.Saygılar.
mawi-777
mawi-777

3 Mart 2007 tarihinde eklendi
kusursuz en sevdiğim animasyon, ölü gelinin saclarının rüzgardaki haline kadar -ki tel tel dökülüo saclar- herşeyi düşünmüşler iyi de etmişler. Şimdi Tim Burton'un sayesinde ekmek yiyor tekstilciler. her liseli üni.li gubunda ölü gelin yada jack london tişörtleri, çantaları...vs. Cok eglenceli. Diyaloglara bayıldım. Tim :Burton varsa ben de varım zaten:)
tugruldonmez
tugruldonmez

18 Kasım 2005 tarihinde eklendi
:) tam da tahmin ettiğim gibi olmuş sadece istanbulda gösterime girmiş! ama yani sadece 1 sinemada! asıl inanılmaz olan bu!!!!! sanirim dvdsini bekliycem karaköye gidip gelmem ve sinemada izlemem ayni paraya denk eliyor çünkü...umarim yakında çıkar
iste-budur
iste-budur

15 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
hayatımda gördüğüm en iyi animasyondu.gerçi animasyon diye nitelendirmek bile bence yanlış olur;çünkü bir şaheserdi diyebilirim.tim burton için fazla abartılı birşey olmasada onu keşfedecek yeni insanlar için güzel bir referans diye düşünebiliriz.kısacası hem tim burton geçmişinin,hem de animasyonun en iyi filmi=)
khaleesi
khaleesi

10 Nisan 2010 tarihinde eklendi
animasyonları kolay kolay beğenmem ama bu film seslendirmeleri ve komik sahneleriyle çok tatlı bi film 8/10
angelusra-b
angelusra-b

19 Şubat 2008 tarihinde eklendi
cok güzel bir animasyondu...animasyon olarak konusuda degişikti..izlerseniz sıkılmayacagınızdan emin olabilirsiniz...
oscar1895
oscar1895

8 Nisan 2006 tarihinde eklendi
-Bırakın, ona gününü göstereyim.-Hayır olmaz.Şu anda canlıların dünyasındayız, onların kurallarına uymak zorundayız.(iki ölü arasında geçiyor bu diyalog)Tim Burton’ın faniler ve ölüler arasındaki bu hayal gücünü zorlayan dünyasında herkese yer var...
ozansarikaya
ozansarikaya

26 Haziran 2006 tarihinde eklendi
gerçekten çok hoş bir film... genelde animasyonlardan haz almam ama tim burton farkını belli ediyor...
paperboy
paperboy

22 Mart 2006 tarihinde eklendi
ya ben bu filme nederim ya çok güzeldi.ben bu ekibi ve tabiki burton'u tebrik etmekten kendimi alamıyorum.film okadar etkileyiciki.animasyondan çıkmış bırakın animasynu stop-mation olmaktan çıkmış bu film.okdar etkileyici ve seyirciyi doyurucuki ne desek boş.ben çok etkilendim ve beğendim.oscar'ı hak ediyordu.bence alsada almasada fark etmez çünkü ben oscar a inanmıyorum.bu film başka tüm ödülleri hak edebilir.alırda yani.hele ben ölü geline bayıldım çok tatlıydı ve şekerdi.ölü olmasına karşın.victor istamiyosa ben aliyim onu:)
ultraaslanserhat
ultraaslanserhat

12 Ekim 2007 tarihinde eklendi
tim burton ile aynı frekansı tutturanları zevkten dört köşe edecek tuturamayanlar içinse sıkıcı olmayan güzel bir seyirlk olabilecek bir film
i-just-wanna-live
i-just-wanna-live

11 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Süpeeeer tek kelimeyle. Ya ne diim şarkıları fln inanılmazdı. Oscar’ı almalıydı kesinlikle
reedsternberg
reedsternberg

16 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Animasyon dalında yılın en ii filmi olmayı hakeden ama hakettiğini alamayan güzel bir film:)bence bu sene oscarı fazlasıyla hakediyodu ama neden başka bir film aldı.İzlemenizi tavsiye edrm