Müziğin çok fazla katkısı olduğu bir film daha...İzleyende tebessüm ettirecek sahneleri,ince esprilerini,müzik eşliğinde sunarak yer yer güldürüp,yer yer hüzünlendiren özgün bir yapım.Hikayenin yahudi soykırımına odaklanıldığına bakılmadan,filmin anlatmak istediği asıl konu; geçmişin izlerinin günümüzü aydınlattığıdır.İlk yarısına kadar eğlenceli havada geçen film,diğer yarısında dramatik sahnelerle ilerliyor.Her ne kadar abd yapımı olsada,fazlaca avrupa filmlerine benzediğinide belirtelim.9/10
Filmin ilk yarısı samimi ,sıcak atmosferiyle kültür çeşitliliğinede güzel bir göz kırparak başlasada diğer yarısında hoş bir yolculuk hikayesinden sıradan bir filme dönüşüyor,aynı hissiyatı seyirciye filmin sonuna kadar yansıtmaka biraz başarısız kalıyor.Eugene Hütz ise müzikleri kadar oyunculuğuylada bize neşe verdiğini kanıtlarcasına keyif veriyor izleyene.
Bence çok güzel bir filmdi. Ama sanki beğenmenizi engelleyen birşey vardı filmde. En güzeli ise müzikleriydi. Filmin sonunda kadının savaş bittimi diye sorması insanın içine işliyor. Köpek çok matraktı.