dhamir-
20 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Bu filmin bu kadar düşük puan almasına gerçekten inanamıyorum, bence 16 yaşın altındaki üyelerin vermiş oldğu puanlar sonucu etkiliyor, gerçek bir hikaye Kızılderili güzel hatun Pocahantesin hayatını anlatıyor, tarihi bi aşk filmi sırf buradan 7 inin üzerinde bir puan çıkarması gerekiyor, yazık gerçekten yazık.
güzel bi iflm yapılmaya çalışılmış aslında konu ve ilerleyiş çok kötü değil ama film basık olmuş özellikle müzikleri uyku getiriyo.yanlış müzik seçimleri var. ses olayı tamamen hatalı aslında. ilk yarım saati zar zor izledim devam etsem uyuyacaktım.
olaylar benim beklediğim gibi geçmedi.ama filmde daha farklı yönler vardı.ben filmin böyle bitmesini istemiyordum.kız o kadar çok şey yaşadiğı kişiye hayır demiş oldu filmin uzun olması beni hiç sıkmadı .bu filmi yorumları okuduktan sonra izlediğim için filmin aşk temasıyla geçmesi beni şaşırtmadı, çoğu kişi filmi beyenmemiş bence bu tamamen beklenti meselesifilmdeki şiirsel anlatım da beni çok etkiledi sonuç olarak beyendim
film şiirsel bir anlatım yakalamk istemiş ama bunu maalesef başaramamaış aslında özünde fena bir seneryosu olmayan bir film film izleyicisine asıl medeneyetin dev gösterişli şatolar yapmak abartılı asil tavırlarla ve yapmacık sosyete kılığna bürünürek olmayacağını asıl medeneyetin ahlak sevgi hoşgörü yardımseverlek olacağını anlatmaya çalışıyor ama bir türlü beceremiyor çünkü konusunu çok dağıtıyor film çil yavrusu gibi dağılıyor filmin konusu ve bir daha toparlayamıyor yönetmen terrence malick keşke şiirsel bir anlatım yerine film biraz daha didaktik ve hayecan unsurlarına değinseymiş ayrıca film coğrafi keşifleri anlatıyor ama coğrafi keşiflerin neden nasıl yapıldığı bir türlü anlatıamıyor bunun sebebi o zamanın süper gücü osmanlı imparatorluğunu övmekten kaçınmak gibi görünüyor zaten film boyunca çok az harita gösterimi kullanılıyor buda bir hata tarihsel filmlerde harita muhakkak kullanılmak zorundadır ki izleyici o devrin özelliklerini tam olarak kavrayabilsin yine burda (biraz abartığımı düşüneceksiniz ama) osmanlının devasa haritasını göstermekten kaçırıyor kamerasını yönetmen terrence malick ama yinede amerikanın keşfiyle ilgili maceradan uzak sade bir film izlemek istiyorsanız öneririm
işte burda ,tam bu noktada,bu filme yanlış bir açıdan bakıyoruz.aslında bu film amerikan kızılderilieri mantığını taşıyan çok nadide filmlerdendir.şimdiye kadar izleğimiz filmlerin tamamı beyaz adamın yorumu ve beyaz adamın isteklerini tatmin eder bir haldedir.Dikkat edin zaten filmin kendisi düşündüğümüz kötü düşüncelerin kötü hislerin tamamını bilmez ve anlamaz bu kötü hisleri sorgular.Filmin havası o insanların ne kadar saf ve temiz olduklarını anlatır.filme birde bu açıdan bakılmalıdır.teşekkürler okuduğunuz için sevgili dostlar...
tek kelimeyle berbatt! filmi 2 saat boyunca izledim hiç bi zevk almadım. beğenenleri de anlayamadım ama. filmin savaş sahneleri biraz iyiydi.. eğer izlemeyi düşünen varsa kesinlikle izlemesin ayrıca colin farrel'in en kötü filmi bence... 10/2
Yönetmenin adını görünce büyük bir hevesle hem de arkadaşları teşvik ederek sinemaya gittim.Bu kadar kötü çıkacağı aklımın ucundan bile geçmezdi.Çok kötü.0 olsa vereceğim.10/1