Film bir çizgi roman uyarlaması olduğuna göre baştan mantık kavramını bir kenara bırakmalıyız sanırım.Böyle olunca da elimizde uçuk fakat aksiyonu güzel çekilmiş bir film var.Azıcık amerikan propogandası da yapılmış tabii.(Bkz. örümcek adamın önünde koştuğu bayrak) Genel itibariyle güzel bir yapım.10 üzerinden 8 verdim.
Her filmi türü içerisinden değerlendirmek gerek.Fantastik bir çizgi romandan sinemaya aktarılmış bu seri gayet de keyifli , eğlenceli olmuş.Senaryoda çok da mantık veya deha aramamak gerek.8/10
Eleştirilere katılıyorum pek iyi olmamış, gereksiz bazı sahneler vardı ve uzun tutulmuş bu sahneler...Yinede sıkılmadım pek, iyi bir seyirlik ama insan o bir Örümcek Adam filmlerini arıyor kimi zaman...
ilk başta acayip bilg. efekti kullanmışlar ve saçmalamışlar osbornla karşılaştıklarında film sonradan biraz toparlamış sıkıcı değildi izlenmeye değer ama Spider-man 1 içlerinden en iyisi buna puan verdim 7/10
Herkes Spiderman hayranı olduğundan ve bu bölümün iyi/kötü olduğundan bahsetmiş. Ben Spiderman i çizgi romanlarından ve çizgi filmlerinden tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim ki: Eğer Spiderman çizgi romanı okumuş olsaydınız yada en azından bi tane çizgi filmizi izleseydiniz, Hergüm Sam Raimi ye beddua ederdiniz. Örümcek Adam filmleri bir "Film" olarak bakıldığında güzel olabilirler ancak bir çizgi roman uyarlaması olarak bakıldığında kesinlikle Fantastic 4 lü den bile çok daha kötü durumdadır. Bir düşünün; çizgi roman uyarlaması yapmaya karar veriyosunuz ve kahramanın kişiliğini bambaşka bi şekilde filme aktarıyosunuz. Hatta nerdeyse aksi şekilde. Yada örümcek hisleri diye bi gücü oluyo bu karakterin ve tehlikeleri önceden hissedebiliyo ama filmde her 4 yumruktan 3 ü suratında patlıyo. 2. filmdeki tren durdurma sahnesiyse tam bi saçmalıktı. Örümcek adam o kadar güçlü olsa Superman e rakip olurdu -ki zaten değildir ve tren falan durduramaz. Yani en azından o şekilde durduramaz, yoksa filmin aksine inanılmaz zekidir ve mutlaka bi yolunu bulur. Mary Jane i çok sever ama asla peşinde sulu gözlerle dolaşmaz, söylemesi gerekenleri söyler asla karşındakine boş bakışlarla mırın kırın etmez. Siz hala "Spiderman fanıyım, filmler aynı çizgi roman gibi, çok sevdim çok beğendim...vs" diyosanız bi daha düşünün derim.