muratkurt321
7 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
filmi izlerken sinemada mı yoksa çizgi raomanın içindemi olduğunuzu ayırmanız Quentin tarantino mu robert rodriquez in filmi mi olduğunu ayırmanızda biraz zor. Ayrıca film beyazperdenin büyüsünü en iyi şekilde kullanmış. Görsellik müthiş.Bruce Wills te bence kariyenin en iyi rolünü oynamış. Eğer sürekli katiller, cesedler ve yozlaşmış polisler üreten bir şehir ilginizi çekiyorsa ve çizgi romanları seviyorsanız kesinlikle izleyin. Ama şiddete dayanamam diyorsanız onu bilemem.
Filmi hatırı sayılır derecede fazla izledim (Pek çok repliği ezbere biliyorum, o derece). Burdaki bazı yorumları okuduktan sonra şaşırdım. Öncelikle bence konu biraz hızlı ilerliyor, zaman darlığı yüzünden. Ama bu durum hiçte karışıklığa yol açmıyor... Biraz idkkatli izlendiğinde herşey çok açık anlaşılıyor ve gayette keyif veriyor... Bütün hikayelerin konuları ayrı güzel. Konular hem orjinal, hemde anlatımları çok başarılı. Ayrıca filmi izledikten sonra kitabınıda aldım, kitaptaki birkaç ayrıntı dışında aynen filme aktarılmış. Yani kitabını okumamışta olsak hiç yabancılık çekmeyiz, aynı keyfi alırız. Film çok şiddet içeriyor, çünkü film bunu anlatıyor!!! Yani günah şehrinin nekadar korkunç biryer olduğunu tam olarak görüyoruz, film istediği atmosferi çok güzel sağlıyor... Marv'ın çok fazla sigara içmesi onun karakteri ile ilgili bir fikir veriyor, Ne yani çocuklara kötü örnek olmasın diye filmde sigara içmesinmi yani?!! Hatta tam tersi, çocuklar izlesinler ve görsünlerki Marv kötü bir adam, ve sigara içiyor. Sonlarının benzer olmaması için içmemeleri gerektiğini anlasınlar... Di mi? Oyunculuğun çok abartılı olduğu yerler (mesela baştaki Hartigan ve Bob'un konuşmalarındaki dramatik abartma) tamamen o atmosferi hissettirmek için ve çok başarılı bir şekilde amacını yerine getiriyor... Sonuçta filmin konusu, anlatımı, oyunculuğu, efektleri ve yönetmeni, mükemmel bir şekilde bir araya gelmiş ve harika bir film çıkmış ortaya. Tarzı beyenmiyorsanız bile genel kültür olsun diye bir izleyin, asla pişman olmazsınız...
gerçekten mükemmel bi filmdi alexis blendel'in gilmore girlsteki masum halinden sonra burda karşımıza çıkan karakteri beni hayrete düşürdü walla uzun süre idrak edememiştim onun olduğunu ama oymuş:)
Sin City 2000'lerin en iyi filmlerinden biri olmayı hakediyor..İnsanı beyaz perdeye kitleyen bir konusu ve zihni çalıştıran bir kurgusu var..4-5 senedir güzel film izleyemiyoruz diyenler için birebir..
gerçekten tek kelimeyle mükemmel bir film.izlediğimde keşke sinemada izleme imkanım olsaydı dedim kendi kendime.çünkü sanki izlerken başka bir boyuta geçiyorsunuz.oyuncular da sanki gerçek değildi.bugüne kadar izlediğim en iyi çizgi roman uyarlaması.ikincisi de umarım güzel olur.dediğim gibi çok güzel bir film ve bugüne kadar da gördüğüm en iyi yönetmenliklerden biri.mutlaka izleyin.
gerçekten müthiş bir film izlemeyenler kesinlikle bir kere izlemeli bir başyapıt filmi anlamanız önemli değil siz mutlaka izleyin(ama anlayınca daha bi güzel oluyor yav)
Bildiğimiz gerçeklikten farklı şeyler yaratmış bir film, çizgi romanımsı bir dünyanın içinde ilginç bir hikaye, iyi bir kadro, izlenmesi gereken bir yapıt.
çizgi roman uyarlamasında "adam çok güçlü, uçuyor, sıçrıyor(kevin), yok kolları falan kopuyor çok saçma ne bunlar" demek veya v for vendetta'da "adam en sonda o kadar kurşun yiyor hala kalkıp savaşıyor çok saçma" demekle aynıdır yani böyle şeyler demek bence çok saçmadır. filmin çevriliş amacına aykırıdır.
film ise bana göre batman begins ile beraber izleyebileceğiniz en iyi çizgi roman uyarlamasıdır. 9.5 / 10
Sahneler güzel, oyuncular iyi, efekler iyi ama bunlar bir film olmaya yetmiyor ben de... Rezalet bir şeydi ve bu film kesinlikle kral çıplak muhabbetine döndü.. Hiç kimse bir şey anlamadı ve keyif almadı ama bazı sinema eleştirmenleri bu filmi kült ilan ettiğinden her kes ben anladım güzeldi diyor. :))) Ben kral çıplak bu film film deyil diyenlerdenim.