Before Sunrise'dan sonra aynı ekip tam 9 yıl sonra Before Sunset ile geri dönüyor. Bu sefer, Celine ile Jesse'yi yine yeniden görüşüp konuşmalarını izliyoruz. Filmin hissettirdiği hava ilkiyle aynı fakat tek farkı ise, ilk filmdeki karakterlerin 23, bu filmde ise karakterlerin 32 yaşında olması.
Oldukça ilginç aslında, Jesse ile Celine'in ne kadar değiştiklerini görüyoruz. Özellikle de konuştukları konulardan. Şimdi, Before Sunset aslında bir romantik filmi değil. Ya da dram filmi. Ya da komedi. Aslında bu filmin tam olarak hangi türe girdiğini bilmiyorum çünkü bu film, serinin ilk filmden bile daha sade ki. Sadece hayatlarında ilerlemiş olan ve eskiden birbirlerine aşık olan 2 yetişkinin 80 dakika boyunca konuşmasını izliyoruz.
Normalde bu şey çok sıkıcı gelir değil mi? Aslında, değil çünkü Jesse ve Celine'i ilk filmden sonra ne yaptıklarını ve ne yapacaklarını merak ediyor seyirci. Before Sunset de bunu en doğal yanıyla anlatıyor.
Bu filmin ayrıca ilk filme göre daha güçlü bir senaryosu ve karakterleri var. Bu yüzden seyircilerin çoğuna göre bu film, ilkinden daha iyi. Ben serinin ilk iki filmini de eşit tutuyorum aslında çünkü bir filmin eksiğini diğeri kapatıyor, diğerinin eksiğini de diğer film kapatıyor. Buna serinin üçüncü filmi de dahil.
Before Sunset'in tek bir kötü yanı var. Keşke böyle yapmasalarmış dedirten tek bir yanı var. Süresi. 80 dakikalık süre bana yetmedi maalesef. Bu karakterleri daha fazla tanımak istedim, muhabbetlerini daha fazla dinmlemek istedim.
Kısacası bu film de serinin ilk filmi gibi (ama bambaşka bir alanda) eşsiz olmuş. Serinin ilk iki filmini tekrar tekrar izlemek isteyeceksiniz. Çünkü her iki filmde de doğal ve sade bir hava bulacaksınız. Bu yüzden Before Sunrise ile Sunset ile ilgili diğer filmlerden başka bir hava hissedeceksiniz. İlk film gibi bu filmi de kesinlikle tavsiye ediyorum.
Not: Bu arada manzaralar mükemmeldi, Delpy ile Hawke'ın kimyası da ilk filme göre daha başarılıydı.
FİLMİN İYİ YANLARI:
+ Her şeyiyle "sade" olması.
+ Yeniden Hawke ve Delpy.
+ İlk filmden sonra karakterlere çok farklı bir bakış açısıyla yaklaşması.
FİLMİN KÖTÜ YANLARI:
- Çok kısa olması.