Duvara Karşı
    4,1
    Duvara Karşı hakkında görüşlerin ?

zeynep3er
    zeynep3er

5 Ağustos 2004 tarihinde eklendi
    son zamanlarada seyrettiğim en güzel filmlerden biri!! Yurt dışında yasanyan yaşıtlarımın çektiği sıkıntıları görmeme ön ayak oldu. filmde ki seks sahneleri filmde olması gereken seyler onlar olmasa film yavan olurdu. sibel kekilli'nin sansasyon yaratması belkide film için iyi bile oldu! cunku Türkiye de birsey ne olursa olsu iyi veya kötü sansasyonla ortaya cıktımı herkesin dakkati cekiyor. insanlarımız sibel kekilliyi merak edip filme gittiler ve hayatlarına güzel bir film kazandırdılar. birol ünel ve güven kıraç filmde olağan üstü idiler. fatih akın'a tesekkur borcluyuz. bizlere böyle buyuk bir seyir zevki verdigi için !!!
    kenancengiz
    kenancengiz

9 Temmuz 2004 tarihinde eklendi
    güzel güzel,izlemeli
    tugruldonmez
    tugruldonmez

8 Temmuz 2004 tarihinde eklendi
    film izledigim en iyi türk filmleri içerinde kesinlikle ilk 10à girer...bu filmi bence daha fazla duyurmaliyiz..donnie darko gibi indie filmler dünya capinda olay oluyorsa en azindan bu filmin amerikada izlenmesini saglamaliyiz.. filmdeki iki loser insan1n hikayesinden cok etkilendim ve film icimde ne kadar olumsuz duygu varsa hepsini uyandirdi film boyunca..bu da filmin basarisini gösteriyor bence. cünkü filmde anlatilanlara kayitsiz kalmak imkansiz..filmi izleyip çiktigimda hala etkisindeydim
    tolga-sengul
    tolga-sengul

4 Temmuz 2004 tarihinde eklendi
    Türk aile yapısına ters düşüyor diyen arkadaşlar bir noktayı gözden kaçırıyorlar. Bu filmdeki insanlar Türkiye'de yaşamıyorlar. Adam da kız da Almanya'daki Türklerin tersine işleyen kültürle bizim kültürümüz arasında sıkışmış, oraya kendini kaptırmış kişiler. Yani ikisi de kendi kültürlerini yabancı bir ülkede yitirmişler. Filmin Türk düşmanlığı yaptığı fikrine de katılmıyorum. Hangi yurtdışına açılmış bir filmde kendi müziklerimizi, kendi halkımıza özgü adetleri, İstanbul'un güzelliklerini görebiliyoruz? Fatih Akın, filmi izleyenlere bence Türkiye'yi de övüyor.

Sonuç itibariyle her film de kelimesi kelimesine doğruları yansıtmak zorunda değildir, bu yönetmenin elinde olan birşey. O kendisi olayları nasıl görüyorsa, daha önemlisi nasıl bir hikaye anlatmak istiyorsa anlatır, bunu da kendi istediği şekilde yapar. Filmi izleyip herkes farklı bir tat alabilir. Veya çok saçma bulabilir ama kimsenin çıkıp burda veya başka bir yerde sen nasıl bu filmden hoşlanırsın, veya sen filmden ne anlarsın, bu filmden herkes hoşlanmalı gibi bir bir laf edemez bence. Herkes sadece filmle ilgili fikrini yazar, ama filmi beğenip beğenmeme konusunda birbirini suçlayamaz. Bunu yapanlar insanlar da sonra çıkıp ben medeni ve demokratik bir insanım diye ortada dolaşamaz. Çünkü fikirlere saygı bu saydıklarımın öncü maddesidir.
    mudes73
    mudes73

17 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
    film iyi,özellikle abartıya kacmadan doğal ortamın getirdiği karşılabilecek durumlarıda yalın gercekci olarak gösterilmiş.
    yavuz-koroglu
    yavuz-koroglu

10 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
    Gerçekten iyi bir film.Son zamanlarda sayısı oldukça çoğalan türk filmleri arasında(bu filmde türk sayılır)kalite farkıyla epey yükseklerde olan br yapıt.
    ayazgan21
    ayazgan21

28 Nisan 2004 tarihinde eklendi
    Sakın gitmyin güzel yazılarada aldanmayın verdiğiniz paraya yazık etmeyin beni gittim seans ta sinemanın tamamına yakını filmi bitirmeden gitti. Zevkler tartışılmaz ve filmden beklentiler farklı olabilir ama şansınızı başka filimlerde deneyin derim. Küfür çok, açık sahne çok bilerek gidin ( yinede gidecem diyorsanız)
    delicewatt
    delicewatt

21 Nisan 2004 tarihinde eklendi
    son derece kaliteli bir film işte Fatih Akın gurur duyulacak bir Türk yönetmen Türk sineması işte böyle filmlerle gelişecektir bravo!
    Lorelei
    Lorelei

20 Nisan 2004 tarihinde eklendi
    filmin ilk yarısını özellikle çok beğendim. sonu biraz basitti. yani herkes tahmin etti. ikiside ölseydi daha hoş bi son olurdu... büyük aşk hikayelerinde de hep ölmezlermi???
    kirpiotuzbes
    kirpiotuzbes

14 Nisan 2004 tarihinde eklendi
    Arkadaşlar yapmayın... Neden bu kadar ürkütüyor sizi çıplaklık. Filmdeki sevişme sahnelerinde elbiseleri üzerlerinde olsaydı daha mı iyi olurdu sizce? Nohelia nın yorumuna katılıyorum, bu sahnelere takanların bir psikoloğa başvurmaları gerekir. Lütfen bırakalım artık bunları hepimizin gurur duyması gereken bir film olmuş bu. Türk sinemasının biyerlere gelmesini istiyorsak iyi filmlere hakkını vermeliyiz.
    Bol Türk sinemalı günler...
    banadolu
    banadolu

9 Nisan 2004 tarihinde eklendi
    ben çok beğenmedim çünkü o kadar gereksiz sahneler vardı ki.yani normalde bi filmde beni seks sahneleri rahatsız etmez ama iş bitiyo banyoda çıplak,duruyor çıplak bi süre sonra filmden kopmama ve baymama neden oldu.birol ünel müthis,kekilli biraz gölgede kalmis onun yanında meltem cumbul kötüydü.sonuçta altın ayı almış önünde eğilirim ama düşüncemi söylerim!
    ertyilmaz-tr
    ertyilmaz-tr

5 Nisan 2004 tarihinde eklendi
    bu filmin altın ayı ödülü alacak bir yapım olduğuna inanmıyorum, artı filmin afişlerine 18 yaşından küçük olanların seyretmesi sakıncalıdır ibaresi konulmamasınıda yadırgıyorum. kültür bakanlığının bu konuda sessiz kalmasınıda kınıyorum. ama adamlar ne yapsın böyle bir girişimde bulunsalar bizim çağdaş aklıevvellerin saldırısına uğrayacaklarını düşünüp ne haliniz varsa görün dediler herhalde. yaşasınnn, altın ayı ödülü alan bi filmi ailecek seyredelim diye çoluk, çocuk sinemaya giden ebeveynlerin film başladıktan sonraki halerini düşünün. baştan sona küfür, baştan sona pornografi sınırlarını zorlayan sahneler. filme methiyeler düzen kaç kişi bu kıymeti kendinden menkul sanat şaheserini! çocuğuyla beraber seyretmek ister. bu tür aşırı uçta seyreden insanlar almanyada yaşamıyormudur? elbette yaşıyordur ama ödül almış bi filmi seyredeyim diyen yabancı biri filmden sonra bütün türk kızlarını oros. ve erkeklerini de pez. zanneder. avrupadaki türk imajını bu kalıba sokarakmı düzelteceğiz? bence eskisi daha kaba sabaydı ama insani bir yönü vardı, filmle verilmek istenenin ise insanlıkla uzaktan yakından alakası yok. yıkıcı olmayalım kabul ama kendimizide bu kadar kötülemeye ne hakkımız var. aman bu filmi kötülemeyelim baksanıza kaç türk filmi ödül alıyormuş bu zmanda, bu foruma katılan birçok insan bu filimden çok daha kaliteli onlarca yerli yapım izlemiştir ama hiçbirine altın ayı vermediler neden? belki nedeni vermek istedikleri mesajda saklı; işte filminize ödül bile verdik oturup seyredin eyyy almanyada yaşayan sorunlu türk gençleri! bu sorunlarınızı burada çözemezsiniz, huzura ancak anavatanınızda kavuşursunuz burayı bataklığa çevirmeden en kısa vakitte türkiyeye dönün. almanyada sizin gibilere yer yok.
    ben -varsa- kendi payıma böyle bir ödülü kabul etmiyorum. bu filme oscar verseler onuda kabul etmiyorum. bir film sadece ışıktan, oyunculuktan, müzikten, kurgudan ibaret değildir. hepsini bir kefeye koyuyorum yine ağırlık dengesini bozamıyor o yüzden (puantajında "sıfır" olmadığı için) filme "bir" puan verdim.
    rejimantasyon
    rejimantasyon

3 Nisan 2004 tarihinde eklendi
    OLAĞANÜSTÜ! Sanırım bu film için yapılabilecek en iyi tanımlama bu. Hatta bu film değil hayatın ta kendisi, bu kadar gerçek ve acımasız. Metin Erksan'dan sonra Fatih Akın gelmiş geçmiş "en iyi Türk yönetmenidir "gibi çok iddialı bir laf söyleyeceğim. Çünkü bunu gerçekten hakediyor.
    Hikaye klasik yeşilçam hikayesi aslında, sinema dili o kadar doğru, yaratılan atmosfer, oyunculuklar o kadar mükemmel ki inanın bu filmi düşünürken sözlerimi toparlamakta zorlanıyorum. Filmden çıktığım zaman tekrar girip izleme isteği uyandıran çok az film olmuştur Türk Sinemasında. (en son Mayıs Sıkıntısı hissettirmişti bunu.) Alman Filmi olarak geçse de tam bir Türk filmi bu, her anlamda. Türk kültürünü bu kadar iyi anlatabilen çok az yönetmen var sinemamızda maalesef. Birol Ünel için söyleyecek lafım bile yok keza Sibel Kekilli için de. Her ikisi de muhteşemler. Fatih Akın ellerine sağlık sen sinemayı bitirmişsin yeni filmini heyecanla bekliyorum Olağanüstü hikaye olağanüstü film DUVARA KARŞI gidin ve görün TÜRK FİLMİ BUDUR!
    korcane
    korcane

31 Mart 2004 tarihinde eklendi
    bu sezon seyrettıgım en fılmlerden bırı dıyebılırım bu kadar basarılı bır fılm oldugunu tahmın etmedım..bırol unel o kadar ıyıkı tıyatro olsa ayakta alkışlardım o nasıl bir oyunculuk yaa bravo valla fatıh akın kesınlıkle dokturmus fılmın muzıklerıde bır o kadar ıyısibelde cok basarılı cok dogal guven kıraç meltem cumbul hepsı bırer harıka nefs bır etkıleyıcı fılm MUTLAKA GORULMESI GEREKEN BIR BASYAPIT tum oyuncuları ve yonetmenı tebrık etmek gerekır
    slayer163
    slayer163

28 Mart 2004 tarihinde eklendi
    Bu sözleri söylerken güven kıraç ın hakkını yemek istemem.Gerçekten çok iyi bi tiyatrocu.Güven Kıraç ın olduğu sahnelerde baya bi koptuydum.