buraya yazı yazan herkes bi miktar milliyetçilik taşıodur asil kanında!sonuna kadar Türküm ve fatih akın da Türklüünden gurur duyan bi insan , katıldıı her festivalde bunu anlatan , sadece çektii filmlerle dier türk yönetmenlerden ayrılan(kalite bakımından;)) bi sinemacı! filmin sanatsal boyutu ona ödüller kazandırdı,unutmayın lütfen! birol ünerin performansı da tartışılmaz,ama film benim cebimi çok kötü etkiledi o da ayrı;izlediim günden beri yalnızca becks içebiliorum:) notum 10 üzerinde 9.5
bu adam bu işi gerçekten iyi yapıyor.aldığı ödülleri hak eden ender filmlerden bir tanesi.doğrusu beni en çok etkileyen ve şaşırtmayı başarabilen ender hatta tek yeni Türk filmi.devam eder umarım bu çizgide.
aldıgı ödülleri ve övgülleri sonuna kadar hakeden bir film sibel kekilli bana göre fatih akından başkasıyla çalışmassın ççünkü fatih akın sayesinde bence bu filmde çok ii gözüktü onun dışında birol ünel kesinlikle filmin yıldızı izleyin mutlaka
duygularını, diyalogsuz bölümlerde dahi, seyirciye birebir geçirebilen oyuncuların müthiş oyunculuklarıyla ve tabii müzikleriyle çarpan, sersemleten, akıldan çıkmayacak milyonlarca kes izleyeyim dedirten fatih akın mükemmeliyeti ben çok severim kendilerini... film bir melodram, hemde birçok türk filminde görebileceğiniz cinsten ama hiçbiri bu kadar, iyi kurgulanmamisti. bizim kusagin yonetmeni, bizim kusagin sevdigi filmleri severek yonetmen olmus. bir yandan trainspotting bir yandan kırık bir aşk hikayesi, 'sevişirsek karı koca oluruz' diyor sibel... bu film güzeldi, bu film, film hakkında birşeyler yazdırmayıp yukarıdaki satırları yazdırdığı için güzeldi. bu film, film içinde sürekli şaşkınlığa düşürdüğü için güzeldi. ve sizi en alışılmadık sonuçlara ısındırıp dururken, mersin otobusunde doğduğu yere giden 'punk ölmedi' cahit’i izleyerek bitirdiği için güzeldi.
fatih akın'a böyle bir film çektiği için teşekkürler... film, aslında cahit'in hayatındaki dönüşümü anlatıyor esasen ama bu sırada sibel üzerinden almanya'daki türk-alman ortak kayıp kuşağımızın resmini çiziyor.resmini çiziyor ama üzerine fazla yorum yapmıyor.yan karakterler de klasik sayılır ama iyi.bu arada bence güven kıraçın oynadığı karakter çok fazla küfrediyor yani filmde küfre karşı olduğum için söylemiyorum , aşırıya kaçtığı için yapmacık kalmış diye düşünüyorum.bir de sibelin annesi çok kötü rol yapıyor.ama bunlar çok küçük detaylar olduğu için nazar boncuğu sayılabilir filmin.cahit ile sibelin aşkı bana "natural born killers"daki farklı aşkı hatırlattı.zaten en güzel yanı da bence bu.yani sırtında bunca malzeme taşımasına ve bunu başarıyla yapmasına karşın temelinde çok iyi bir aşk filmi olması...
Bİrol unel ve sibel kekilli birbirlerine ne kadar yakıstıklarını bu filmde bi kez daha anladık.Yapilmis en iyi turk filmleri arasindadir bence.Harika!!
geç oldu belki ama filmi izledim nihayetinde!gerçekten muhteşem bi film hatta muhteşemötesi :p daha çok Fatih Akın'a ihtiyacımız var.Anlattığı hikaye,karakterler inanılmaz...Sibel Kekilli ve Birol Ünel'in performansı da göz doldurucuydu!