Ada
    4,2
    Ada hakkında görüşlerin ?

JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

6 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Michael Bay filmlerinin bu zamana kadar biçim açısından hiç bir sorunu yoktu.Sorun içerik kısmındaydı (gerçi sadece çektiği o aksiyon sahneleriyle gönüllerimizi fethetmeyi başarmıştı).The Island bu açıdan Bayin altı en fazla doldurulmuş filmi.Totaliter yapıya karşı,özgürlükçü ve kapitalizme tokat niteliğinde sert.Gişede en az iş yapan filmi olması da büyük bir şanssızlık.Acaba o yüzden mi Michael Bay tam daha iyi bir yönetmen olmanın sinyallerini verirken geriye dönüp Transformersı çekti?
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

29 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
    izlenmeye değer bir film 7/10
    kolaric
    kolaric

10 Eylül 2005 tarihinde eklendi
    yönetmeninin aksiyon fetişliğini bize sunduğu, özellikle bu sahneleriyle bile sinemada izlemesi çok keyifli bir film. bir de ewan mcgregor var tabi, cvsinde bir tane boş film olmayan adam.
    emreavcar
    emreavcar

7 Eylül 2005 tarihinde eklendi
    ....Jerry Bruckheimer destekli filmleriyle son yillarin bol aksiyon yuklu, teknik anlamda birinci sinif ancak hikaye anlatma ve kalici olmak adina yerlerde surunen filmleriyle taninan Michael Bay'in Bruckheimer'siz ilk calismasi "The Island", yonetmenin esas cikisini saglayan "The Rock"tan beri cektigi en iyi film. Ilk 45 dakikasinda hikayeye girisi ve gorsel yapisiyla birinci sinif bir is cikaran Bay, sonrasinda filmini bol aksiyon yuklu bir kacis filmine donustururken, elindeki nimetlerden sonuna dek faydalanmasini biliyor her zamanki gibi. Cok sayida kamera kullanimiyla farkli acilardan cekilmis enfes goruntuleri, muzigiyle temposunu hic dusurmeyen takip sekanslari ve McGregor- Johannson ikilisinin de uyumlariyla seyircisine nefes aldirmadan cok keyifli dakikalar vaad ediyor. Ancak Bay'in sinemasina asinaysaniz, o araba takip sahnesinden ve daha bircok heyecanli sekanstan keyif alamayabilirsiniz. Cunku Bay bu bolumlerde daha once "Bad Boys 2' ve "The Rock"ta yaptiklarini bir adim daha one tasiyor, gelistiriyor ancak yeni birsey sunmuyor. Herseye ragmen cok temiz, tatmin edici bir film var karsimizda. Yakin zamanda bu kadar hizli bir film daha izleyemeyebilirsiniz, o yuzden kacirmamanizda fayda var...(6/10)
    kemerlee
    kemerlee

5 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    İnsanların ne giyeceğini ne yiyeceğini ne düşüneceğini söyliyen Fahrenheit 451 yada THX 1138 tarzı bir geleceği resmederek başladı film, sonra bir dönüşle buranın bir klon fabrikası olduğunu ve herşeyi sorgulayan Lincolnün sevdiği kadını kurtarması için girdiği mücadeleyi ve macerayı görüyoruzki ilk bir saati oldukça başarılıydı ama Michael Bayin artık klasikleşmiş içi boş ve abartılı aksiyon sahneleri birdolu klişenin eklenmesi ve akılalmaz durumlardan klonların kurtulmasıyla tüm ilk saatteki derinliği götürüyor.Klonların yaptığı saçma sapan bir plan ve kötü sonlada sıradan bir gişe filminden öteye gidemiyor film.
    tarhansimsek
    tarhansimsek

12 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    Abartılı bir puan diye düşünüyorum. Bana filmde farklı olarak ne gördüğünüzü söyleyin. Bence piyango olayı iyi. Yoksa sıradan bir film.
    fearless
    fearless

11 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    filmin konusu süper.. fakat daha iyisi olabilirdi..
    odinhan
    odinhan

16 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    Ne oyunculuk,ne senaryo nede anlatım olarak çok üst düzey bir film olmasa da kötü bir aksiyon olduğunu söylemekde haksızlık olur.10/7
    Stanley-2
    Stanley-2

24 Eylül 2005 tarihinde eklendi
    Michael Bay az daha ’Kaya’ ile birlikte en iyi işlerinden birini yapıyormuş. Belki de film, düşüncesi, anlatım tarzı ve özellikle de eleştirisiyle türünün son zamanlardaki en iyi filmlerinden birine dönüşebilirdi. Ancak ne yazık ki Michael Bay filminin ikinci yarısını da çekmiş. yani ilk yarı o kadar kendinden emin ve heyecan verici geçiyor ki, daha ikinci yarıya bakmadan ’vay be bu sefer Michael Bay iyi iş çıkarmış’ diyorsunuz. ama maalesef öyle olmuyor. kendine hakim olamıyor ve başlıyor etrafı dağıtmaya, hem de hiç durmadan. evet, 2. yarının 2. Dünya Savaşından bir farkı yok. para var nasıl olsa harcayın lan! orayı da batlatın, şurayı da yıkın derken film kopuyor. sonra bir duruyor tekrar başlıyor. işte 120-160 dakika arası süreye sahip filmlerin birçoğu bir yanlışa düşüyor: 2. final. film tam bitti derken aniden tekrar başlıyor. o an ’hayır, yine mi başlıyoruz!’ diyiveriyor insan. Ada gibi bu duruma düşenlerin yanında ’Evet, işte yine başlıyoruz!’ sözünü ettiğimiz filmler de oluyor neyse ki. Mesela ’Gerçek Yalanlar’ gibi. James Cameron o kadar düzeyli ve tadında bir aksiyon yapıyor ki... Onun filmlerinin temposuna bir bakın; bir yükseliyor, bir düşüyor. yani sürekli yukarılarda dolaşmıyor, insanı bunaltmıyor. Michael Bay bir başladı mı daha durmak bilmiyor. durduğunda da o iki aksiyon sahnesinin arasında dinlenmeye vakit ayırmıyor, geçişlerde sınıfta kalıyor.(Puma, msn)Her şeye rağmen bir çok aksiyon sahnesi abartılı ve mantık hatalarıyla sarılı olsa da düşünmediğiniz sürece gayet eğlenceli ancak dediğim gibi bir yere kadar. aynı zamanda yönetmenin şiddeti belki de en çok kullandığı film diyebiliriz. bunun yanında anlatım tarzı da, ne güzel ki belli bir yaş üzerinde dolaşıyor. bazı durumlarda sadece görsel olarak olayı anlatılıyor, söze yer vermeden.2019 yılına kadar gerçekleşmesi biraz zor görünen bilimkurgusal tarafı bir yana seyri ve düşüncesi zevkli bir film Ada.(Puma, msn)(7)
    hellboy87
    hellboy87

3 Eylül 2005 tarihinde eklendi
    gerçekten güzel bir film olmuş.Efektler süper.Hiç sıkılmadım film boyunca.Kesinlikle tavsiye ediyorum.
    kaankarsan
    kaankarsan

31 Ocak 2006 tarihinde eklendi
    Aksiyon sahneleri açıkçası çok yanlış ve gereksiz olmuş film daha sakin çekilmeliymiş fakat buna rağmen başarılı sayılabilecek bir film..(6/10)
    Demirtas
    Demirtas

24 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
    Doğrusu bu film hakkında vizyona girdiği dönemde çok konuşulmuştu. İzledikten sonra bu konuşmaların biraz abartı olduğunu gördüm. Kötü bir film değil. İyi bir aksiyon, hoş bir seyirlik. Ama abartıldığı kadar değil.
    jeo-ipek
    jeo-ipek

28 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    Çok hoş, ilginç bir film. hiçte beklediğim gibi deildi film. Ben klasik ada filmi beklerken çok güzel bir filmle karşılaştım. İzlemeye değecek bir film.
    miramus
    miramus

16 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
    Filmin aslında orjinal bi konusu var ve zaman zaman aksiyon heyecan noktasına ulaşıyor..Ama filmin içined boşluklar var bazı şeylerin izleyici tarafından doldurulması bekleniyor ama cevapsız soruları değil izleyici senaryo bile dolduramıyor..Ama çok irdelemezseniz eğlenceli bir film izlersiniz :)
    Engin Gürses
    Engin Gürses

30 Eylül 2005 tarihinde eklendi
    Film çıkış noktası itibariyle pek çok defa örneği yapılmış olsa da ( Matrix - Equlibrium - Dark City vb ) özelde klonlama konusuyla oldukça ilgi çekici.Ewan Mcgregor iyi bi performans ortaya koyuyor. Aksiyon işlerinin hit adamı Michael Bay ise gerçekten çok başarılı bir otoyol kovalama sahnesi çekmiş. Şahsım adına beyaperdede gördüğüm en iyi takip - kovalamaca sahnesi Matrix 2 deydi. Ama The Island tahtı devraldı. Filmin en başarısız yanı ise oldukça zayıf finali. Zaten bu finalle Ada ,kendi hayran kitlesi olan kült bir filme dönüşme şansını da ıskalıyor...