Şaşırtıcı. Temelde bildik teen-slasher tarzı yatsa da(ki bunu özellikle filmin final kanıtlar vaziyette) zeka seviyesi düşük olmayan gerçekçi karakterlere ve aynı gerçekliği yakalayan görüntülere(kameralara) bununla beraber mantıklı temeller üzerine kurulmuş akıllıca sayılabilecek senaryosuyla türdeşlerinin arasında sıyrılmayı başarmış, kanımca amacına da ulaşmış, ne yaptığını bilen bir yönetmene sahip My Little Eye. (özellikle Blair Cadısı’nı beğenler bu filmi bir görmeli)(7)
Şu sıralar hala etkisini sürdüren BBG yarışması için de, bir çok insanın sorduğu 'neden gözetliyorsun?' sorusuna, farklı ve daha 'kanlı' bir bakış açısı getiriyor. ama bu farklı açıyı, maalesef anlatmayı başaramıyor ve bunu 'madem beceremedik o zaman bırakaılm da sonu tam açıklanmayan filmlerden biri olsun' diyerek bağlamaya çalışıyor. son 15 dakikaya kadar, ağır tempolu, görmediğimiz şeylerden korkmamızı sağlayan, evi karakter gibi kullanan, web cam çekimleri ve sesleri ile ürperten bir gerilim filmi olurken, o son 15 dakikada her tarafı 'kana bulayarak' teenslasher a dönüşüyor. işte bu anlatamama sorunu ve türler arasında gidip gelme, filmin en büyük eksisi. ne gerilim filmi sevenlere ne de teenslasher fanatiklerine hitap ediyor.
Daha önce bu 'evi gözetleme yarışmalarını' elinde çok büyük bir Micheal Myers kozu olmasına rağmen, kullanamayarak kötü bir film olan Halloween: Resurrection ve son zamanlarda gösterime giren diğer teenslasherların yanında; özellikle çekimleriyle ve sesleriyle çok daha öne geçmeyi başarıyor My Little Eye. Zeka pırıltıları içeren senaryosu, merak duygusunu ayakta tutması, umut vaadeden genç oyuncuları ile iyi olmayı son 15 dakikada kaçıran bir film.
Bir de, filmin ismine takılarak kötü demeyin lütfen. Filmin ismi, sinema ile ilgisi olmayanları, salonlara çekmek için yapılan küçük bir ticari hile. bizler gibi ilgilenen ve neyin ne olduğunu bilen kişiler için, isim çevirileri, iyi-kötü belirlemede bir kriter olmamalı bence.
bbg evinde gecen bir gerilim filmi size cazip geliyorsa sorun yok. Ara sira seyircisini gerse de sonucta kalici olamayan, oyalayici bir film bu... (5/10)
vasat , saçma harcanan emek ve paralara yazık olmuş bi film.....filmi çok önceden izledim ama hâlâ izlemeyenler varsa uyarı!!! olsun diye yazayım dedim...3/10