naked-soul
11 Kasım 2008 tarihinde eklendi
bir insan nasıl oluyor da hem sevip hem de korkabiliyor... nasıl olabiliyor da bir insan,hem seviyor hem de zarar verebiliyor... etkileyici ve de gerçekçi.almodovarın bir çok film müziğini yapmış olduğu alberto iglesias ,sanatını bu filmde de konuşturmuş.keşke sonu daha güzel olsaymış ama iyi bir film olduığu muhakkak...
Yönetmenin(çok tanıdık bir konuyu)filmde geçen kadın ve erkeğin gözüyle izleyiciye aktarmasındaki başarısı kuşkusuz yadsınamaz.Avrupa sinemasının iyi örneklerinden biri...
oyuncular gerçekten güçlü fakat ben filmi beğenmedim...bilmiyorum, çok fazla da ödül almış ama bana bazı sahneler mide bulandırıcı geldi, bakamadım yani...ama izlenebilir.
Psikolojik filmlerden hoslanıyorsanız bu film tam size gore. Yeri geldimi hak verdiginiz kisiyi yeri geldimi oldurmek isteyeceksiniz. Cok ama cok gercekci. sevisme sahnesi diger filmlerdeki sevisme sahnelerine gore hakikaten gercekci. nasil diyim gercekten iki kisinin cok cok cok özeli..izlenilmesi gereken bir film
Gerçek yasamda sikça rastlayabilecegimiz bir dram olan aile içi siddet (kadina siddet) oldukça gerçekçi ve etkili bir dil ile anlatilmis. Öykü, ya daha trajik bir son ile (ki daha uygun olur çünkü kisilik bozuklugu tedavisi olmayan bir hastalik) noktalanacak ya da taraflarin çabalari olumlu sonuçlanip mutlu sona erisilecek. Yönetmen, iki bitis seçenegini de duyumsatarak karari izleyiciye birakmis. 8/10
Filmi bugün izledim.Herkes gibi pilar rolündeki bayan oyuncuyu çok beğendim,olağanüstü bir performans segilemiş.Film psikolog yardımıyla antonıo'nun duygularını,çatışmalarını çok net veriyor.Konu da özellikle ülkemizde çok rastlanan toplumsal bir sorun olunca, ister istemez yaşamınızdan küçük alıntıları izler gibi oluyorsunuz.(bir de söylemeden edemiyeceğim sevişme sahnesini çok özel ve güzel buldum(:)
salondan donmuş bi surat ifadesiyle çıkmama sebep olan film gözlerimi de al.hiç sansürsüz anlatılmış etkileyici ama hem beyzperdede hem de salonlarda yeterince ilgi görmemiş bi film.sanatsal açıdan beğenmeyebilrsiniz ama cesaretini kutlamak lazım.hele ki pilar rolünü oynayan aktris muhteşem bi oyunculuk sergiliyor.
konusu itibariyle şiddetle önereceğim bi film.ayrıca izleyecek arkadaşlara başroldeki kadına dikkat etsin derim. uzun zamandır böle bir performans izlememiştim
Çok beğendiğim bir film oldu. Zaten dram benim en sevdiğim tarzdır. Bu filmdeki gerçekçilikte beni etkiledi. Sade ama etkileyici bir filmdir. Hoşuma gitti. Tavisye edeceğim filmler arasında yer aldı.
Ben izlerken fazla gerilmedim. tabi her insan aynı değil.şiddet,kaba kuvvetle değil psikolojik olarak veriliyor.daha iyi olabilirdi oyunculuk,bana daha iyi oynanabilirmiş gibi geldi.ama oyuncular filmdeki sevişme sahnesinde gayet başarılıydılar.7/10
Gözlerimi de al ilk seyrettiğimde dikkatimi çemeyi başarmış ama herhangi bir etki uyandırmayan çekimleriyle kadın sinemasının son yıllarda yapılmış bir örneğiydi sadece. Fakat şimdi mecburi proje gereçesiyle her ayrıntısını incelemiş ve kendimce betimlemiş biri olarak, anlamlı ve evrensel nitelikte kadınların şiddete maruz kaldığı gerçeğini ve erkelerin ego tatmini ve/veya ezilmiş iç çeişmelerini bastırmak adına sergiledikleri tüm psikografik özellikleri perdeye yansıttığını düşünüyorum. Üstelik bunu yaparken kullandığı dil de çok yalın... Tavsiye ederim. Bana tavsiye edene de teşekür ederim:)