4,4
Hotel Rwanda hakkında görüşlerin ?
18 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
film her yönden başarılı bir film etkileyici bir sinematografi ve kurgu etkileyici oyunculuklar ama bunun yanında filmin en güzel yanı batının avrupa ve ameraka dışında ki acılara savaşlara soykırımlara o klasik vurdumduymaz tavrı soykırımları silah satmak için bahane olarak görmelerini sudan sebeblere etnik çatışmalar çıkarıp kar amacı gütmelerini gayet yalın fakat etkileyici bir biçimde göstermiş aslında hepimiz afrikada ya da ortadoğudan yaşanan acıları televizyonlarımızdan görüp kısa yemeğimizi yiyip olanları unutmuyormuyuz
sinemanın en çok sevdiğim hayranı olduğum yanı bu filmde mevcıd adını bile bilmediğimiz ülkelerin etnik grupların yaşadığı acıları sanki yaşayan bizmiş gibi hisetrribilmesi bu bakımdan sinemanın üzerine düşen bu misyonunu hotel rwanda gayet iyi başarıyor
uzun lafın kısası bu filmi izleyin ve akşam yemeğinden önce izlediğimiz o çarpıcı görüntüleri yaşayın
27 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Yapılan yorumları gördükten sonra bende gereken etkiyiyi yapmamıştır. Baş yapıt falan değildir bu kadar abartılmamalı diye düşünüyorum.
23 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Çok yakın bir tarihte belkide birçok kişinin haberi bile olmadığı bir soykırımı anlatan bir film Hotel Rwanda.Çok iyi bir drama olduğu kesin fakat yönetmen için aynı şeyi söylemek mümkün değil.Genede drama severlerin kaçırmaması gereken yapımlardan.10/8
14 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
müthiş bir film gercekten tam arsıvlık oyuncular super her seyı ıle kalıte
24 Mart 2008 tarihinde eklendi
gösterime girdiği yıl en iyi erkek oyuncu adayı olan ancak heykelciği forest whitaker'a kaptıran don cheadle, müthiş bir performans sergilemiş...filmin gerçek olaylardan aktarılması çok acı bir olay...bir milyona yakın insanın ölümle sonuçlanması...
bu filmden hemen önce yine aynı konuyu ele alan yani ruwanda daki katliamı filme aktaran sometimes in april adlı yapıt ta yer alan şu söz iki filmi özetler nitelikte: ne petrolümüz ne elmasımız ne de altınımız var batı neden yardım etsin ki: batı hiç bir zaman buraya gelmeyecek...gerçekten de öyle oldu bütün dünya bu katliamı izledi; hotel rwanda daki gazetecinin(jouqain phoenix) dediği gibi:bence insanlar bu görüntüleri gördüklerinde Ah tanrım ne korkunç diyecekler ve yemeklerini yemeye devam edecekler...
6 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Etkileyici sahneler, muhtesem oyunculuklar, harika muzikler, mantıklı kurgusu....Gercek bir basyapit.
7 Mart 2006 tarihinde eklendi
onların bir mezarları bile yoktu..yollar hepsine mezar olmuştu.onlar kurtarılmaya bile değer görülmediler..5 kuruş etmiyormuş gibi

yağmurun altında insanların,derilerinin renginden dolayı ayrıldığı sahnelerde tüylerim ürperdi..ve de otel sahibinin arabasıyla gittiği an kanım dondu.bu ırkçılık saçmalığından,bunu yapanların benim gibi,sokaktaki herhangi biri gibi insan olduğundan öyle dolaştığından....insanlıktan utandım.gerçek hayat hikayesi olması beni daha da etkiledi.don cheadle gerçekten müthiş bir oyunculuk çıkarmış..10/8
2 Eylül 2007 tarihinde eklendi
'İnsanlar haberlerde gördüklerinde ’Aman tanrım, korkunç’ diyecekler ve akşam yemeklerini yemeye devam edecekler, hepsi bu!'
2 Ocak 2007 tarihinde eklendi
aslında her şeyi bu kadar açık açık anlatan bir filmin üzerine bir iki kelam etmek hiçbir anlam ifade etmiyor.ama illa söyleyeceğiz ya söyleyelim.her şeyden önce filmi oyuncuyu her şeyi bırakın.800,000 tutsinin 2-3 ay içerisinde katledilmesi ve buna bütün dünyanın seyirci kalması.hatta tutsi - huti ayrımını bile bu medeniyet dediğimz ülkelerin yapması ve katliam ordularını desteklemesi bunlar yetmiyormuş gibi kendi vatandaşlarını oradan kaçırması, BM askerlerini geri çekmesi hatta ve hatta ordan katliam haberleri gelirken hala otellerinin prestijini düşünüyor olmaları ve diğer yandan ordaki insanları birbirlerini katletmek için bırakmaları.şunun şurasında 10 yıl önce olmuş bir şeyden bahsediyoruz.gerçekten inanılmaz ve film bunu gözümüze batırıyor gerçekten.o yüzden mutlaka izlenmeli önemi ve anlamı iyi tartılmalı.insan denen mahluğun vahşiliğine tanık olunmalı..
11 Mart 2009 tarihinde eklendi
filmde küçük bi dialogda denildiği gibi dünyanın herhangi bir yerinde olan savaş görüntülerini,katliamları,soykırımları haberlerde izliyoruz ve üzülüyoruz fakat 3-5 dk sonra normal bir şekilde yemeğimize devam ediyoruz.işte en yakın örnek gazze.çoluk cocuk,genç,yaşlı demeden müslümanları katlettiler ve tüm dünya,bizde dahil,sadece izledi.tüm dünya ordaki insanları resmen kaderlerine terketti.belki kendi çapımızda yardımlar yaptık ama ordaki insanların can güvenliğini sağlayamadıktan sonra yeterli olur mu bu? bu film bir kez daha bunları düşünmemi sağladı.10/10
16 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Bır yorum da bazı yorum yapanların hıç aksıyon yoktu daha heyecanlı beklıyordum demelerıne...Arkadaslar sınema=aksıyon demek değildir!Arada farklı fılmlerı de ızleyıp fıkır edının en azından bakıs acınız değişsin...Bu arada herkes ıcın BM cok buyuk "guven" teskıl eder ama asıl amaclarının kendılerını korumak ya da kurtarmak olduğunu bı fılm cok guzel gozumuze sokuyor.
sinema
1 ziyaretçi
9 Haziran 2022 tarihinde eklendi
Alıntıdır:

"Filmde Fransa ve Belçika sanki iyiymiş gibi gösterilmiş ama gerçekte Fransa Hutulara yani devlete Tutsileri katletmeleri için silah yardımı yapmıştır. Belirli bir bölgenin etrafını çevirmiştir, içeriye Tutsi milislerinin girmesini engellemiş ve Hutu katliamını sadece seyretmiştir. Kısacası her zaman yaptıkları gibi pasif soykırıma devam etmişlerdir.
Birleşmiş Milletler ordusu 10 askeri öldüğü için bunu bahane ederek gücünün %90'ını geri çağırmıştır. 600 bin kişi ölmesine rağmen soykırım olduğunu kabul etmemiş ve sadece gözlem yapmıştır. İlk gününde bütün herşeyi bitirebilecekken 1 milyon insanın ölmesine göz yummuştur.
Belçika ilk defa sömürgecilik faaliyetleri için geldiklerinde halkı sadece dış görünüşlerine göre gruplara ayırarak birbirlerine girmelerine sebep olmuştur. Yani bu olayların olmasının bir numaralı sebebi Belçika'dır. Her zamanki gibi böl ve yönet taktiği işe yaramış, 1 milyon insan hayatını kaybetmiş, batılı devletler ceplerini doldurmuştur.
Devlet başkanının uçağı kesinlikle Fransa tarafından düşürülmüştür, ülkede iç karışıklığın olmasına sebep olunmuştur. Zaten Çin'den milyonlarca pala ithal edilmesi ve Fransa'nın BM'de ısrarla Hutuların(Devletin) desteklenmesini ve isyanın bu şekilde bitirilmesini istemesi bunun kanıtıdır.
Paul Rusesabagina'nın, ülkesinin insanlarını dış görünüşlerine göre ayıran, bilerek ve isteyerek ülkesinde iç savaş çıkmasına ve 1 milyon insan ölmesine sebep olan soykırımcı Belçika'da yaşamaya devam etmesi de apayrı bir saçmalıktır. 1268 insanı kurtardıktan sonra(iddia) 1 milyon vatandaşının ölümüne sebep olan bir ülkede yaşamak, sözde özgürlükler ülkesi soykırımcı amerika'nın başkanından ABD başkanlığı özgürlük madalyasını kabul etmesi de aslında bu işin altında bambaşka bir hikaye olduğunu düşündürmektedir. Gerçekten iyi bir insanın vicdanı bu kadar şerefsizliği kabul etmez diye düşünüyorum.
Eğer yazıyı sonuna kadar okuduysanız size tavsiyem asla ve asla batılı ülkelerin tarih filmlerini konu hakkında fikriniz olmadan izlemeyin. Bu ülkede, diğer afrika ülkelerinde ve ortadoğudaki soykırımın ve katliamın tek sebebi bu ülkelerdir."
3 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Enfes bir film mermi gibi girip sizi darmadagın ediyor bayıldım.Don c. bastan sona harika sırtlamıs filmi kesinlikle kacırmayın 8.5/10
8 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Irkçılığı başka bir boyutta anlatan bir film ırkcılık beyaz siyah değildir.Adeta siyahın da tonları vardır mesajını vurgulayan bir film.Dünya zıt kutuplardan olusur - ve + kutupları veya kuzey ve güney.Rwanda kendine bir yer bulamamıs bu dünya gezeninde peki bizim yerimiz sağlam mı?
19 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
çok güzel bi film yaşanmış olayları çok anlamlı ve kaliteli bir şekilde anlatmışlar