m-cengiz
7 Mart 2007 tarihinde eklendi
çok hoş ve çok kaliteli bi film. konu çok güzel, kurgu çok güzel, oyunculuklara laf yok... başrol oyuncusu genç yaşına rağmen çok başarılı.geleceği çok parlak bence...bu filmi mutlaka izleyin herkese öneriyorum..
son bolumundeki bazi sahneler haric neredeyse tamamini begenerek izledigim ve izleyiciyi icine almaya calistigi kokunun buyulu dunyasina da buyuk bir zevkle daldigim guzel bir film.
Seyrettiğime film bile demiyorum baştan sona saçmalık aldığı puanı kesinlikle haketmiyor filmin senoryosu iyi olsa bile bu filmi kurtarmıyor mide bulandırıcı...
kokunun etkisinin geçtiği gibi filmin etkisi geçmeden buraya bişeyler yazayım dedim.2006 nın en iyi filmleri arasına girebilecek bir film.oscar ödüllerinde ne aşamadaydı bende bilmiyorum ama film hakikaten güzel yapılmış.Özellikle görüntü yönetmeni 10 üzerinden 10 alacak şekilde iş çıkarmış.Oyunculuklar biraz filmin gerisinde kalmış ama vasat değil.hatta iyi bile denilebilir.Filmin ilk sahnesinden son sahnesine gelene kadar sanki koku etkisindeymiş gibi uçup gidiyorsunuz.nerden nereye dedirtmiyor yani.Bu filmde hiç kimse kötü veya iyi değil.güzel kızlarda çok hakkaten.10 üzerinden 8.birde filmin sonlarında çok manyak bir sahne var yönetmeni kutlamak lazım.
Filmin sonunda bir hayal kırıklıgına ugradım bunun sebebide bir sinema dergisinde okudugum yazıdan ötürü,yazıda filmin sonunun torunlarımıza anlatacagımız bir son oldugunu söylüyordu ama maalesef anlatamayacagım.Tabii ki filmi sadece son olarak düsünürsek yanlıs yapmıs oluruz,bu kitabın sinemaya uyarlanması gerçekten zordu ama koş lola koş'un yönetmeni bence bunu çok iyi başarmış.Film saçma filan da değil arkadaşlar bir masal hikayesi sonuçta düz mantık düşünürsek saçma olur tabii.İzlenilebilir bir film ama ısrarla tavsiye etmem.İyi seyirlerç
Benim gibi sağdan soldan araştırıp,okuyup koku yeteneği müthiş olan elemanımızın aslında kendisinin bir kokusu olmadığına,diğer insanlar tarafıdan farkedilmek,sevilmek için cinayetler işleyip bir koku oluşturduğunu ve üzerinde kullanmayı amaçladığını vs vs bu bilgiler ışığından finalde filmde müthiş fakat yalın bir izleyici olarak bu bilgileri filmden özümsemek imkansız denecek derecede zor...Bu sebebten dolayıda filmin birçok kişiye saçma gelmesi çok doğal.10/8
ben bu filmi çok beğendim... bu filmi izledikten sonra 'patrick suskind'in yaratıcılığını bir kez daha takdir ettim... yönetmeni de tebrik etmek lazım bence film çok kaliteli ve kitaptan güzel uyarlamış...bence film düşkünleri bu filmi kaçırmamalı!!
çok ilginc bir konusu var ve bu konu gayet güzel bir sekilde islenmiş oyunculuklar güzel.vede herkez filmin sonunu komik bulumuş filmi birazda ilginç yapan asıl sonu...
Muhteşem bir film..Kitabını da okudum,ancak bu kadar güzel filme uyarlanabilirdi..Keşke her kitap böyle 'bilinçli'bir şekilde uyarlanabilse..Sonu ise ancak bu kadar vurucu,sarsıcı bitebilirdi..Beğenmeyenler çok iyi düşünsün bu sonu bir kez daha..8,5/10