kalpsiz
3 Mart 2007 tarihinde eklendi
filmde kusur bulacak birşey yok bence. gayet düzgün, fantastik bir kitaptan esinlenerek yapılmış masalsı bir film, gerçekçilik ararsak sonunu anlayamayız. sinemaya bazen gerçekçi yaklaşmamak gerekir. çok şey kaçırırız. sonunu anlamayanları da anlamadım. filmi dikkatli izlemiyorlar heralde, sinema sanattır, onu anlamak da sanattır. Saygılarımla Cüneyt..
Kitabı uzun zaman önce okumuştum , filmi izleyince kare kare kitabı okuyormuş gibi oldum.. Kitabı okurken sıkılmıştım ama film müthiş tadında olmuş .. Çok ilginç bir konu ve final sahnesi var .. Film kitaba sadık ilerliyor , bazı sahnelerde kitabı okumayanlar için boşluklar olabilir ..Yine de akılda kalacak , keyifli bir film ..10/9,5..
filmi izledikten sonra stanley kubrick'in ne demek istediğini daha iyi anlayabiliyorsunuz. film bir nehir gibi o kadar sürükleyici ki zamanın geçip gittiğini anlamak imkansız!!
konu edindiği dönemi çok iyi yansıtan atmosferi sürükleyicii kurgusuyla güzel bifilm son sahnelleri tatmin sizlik hisi uyandırabilir..ama sonuna kdr merak duygusunuzu kybetmiyoduuz izlerken emek verilmişş bir film
Aslında ne iyi ne kötü diyebiliyorum bu film için ama farklı olduğu kesin.Bazıları için mide bulandırıcı olabilir,bazıları için de sıradışı,büyüleyici olabilir.Ben hepsini bir arada yaşadım.Yine de senaryoyu yazanı ve oyuncuları tebrik etmek gerek.
Müthiş ve çok farklı bir filmdi. Klişe filmlerden bıktıysanız bu filmi izlerken ilk sahneden itibaren ekrana çivileniyorsunuz diyebilirim. Çok iyi bir film, oyuncular çok iyi, pek çok ünlü ismi barındırıyor. Özellikle Ben Whishaw müthiş bir yetenek rolüne kendini öyle bir kaptırmışki anlatamam. Diğer kendini kanıtlamış karakterler için birşey yazmama gerek yok zaten. Benim puanım 10/10 farklı birşeyler izlemek isterseniz bu filmi şiddetle tavsiye ediyorum.
aslında roman uyarlamalarını pek sevmeden izlerim cogunlukla,kitap olarak kalması,senaryo haline gelmemesi tercihimdir..Ancak cidden yönetmen iyi iş çıkarmış diyebilirim..En az kitaptaki kadar koku'yu hissettirdi bana film de..Özellikle son bölümü;idam sahnesi harikaydı..Ama yine de öncelik kitabın diyorum..Sanırım filmi bir kez de sinemada izleyeceğim.
Alman edebiyatının klasik eserlerinden biri olan Kokunun sinemaya mükemmel bir aktarımı olmuş. Film bittiğinde kendinizi hiç iyi hissetmiyorsunuz, roman bittiğinde nasıl kendinizi berbat hissettiyseniz aynen öyle... Sıradışı...
filmi gercekten cok begendim kesinlikle sıkılmayacagınız bir film.Ama beni en cok düsündüren konu bakınız bu film avrupada yapılmıs.Yani almanya , fransa gibi ülkelerde bu güzellikte filmler yapılabiliyor demekki.İlerde Amerikaya ciddi rakip olabilirler belkide. Ama gelin görün ki türkiyede cekilen filmlerin halini.Avrupadan geri oldugumuzu bu film sayesinde ögrendim.
başarılı bir yapım bence. binlerce film yapılmış bugüne dek ve artık konu bulmak hakikaten zor. eskisi gibi kaliteli filmler ve konular bulamıyoruz çünkü her konu kullanıldı neredeyse. burada daha önce işlenmemiş güzel bir konu bulunmuş ve güzel işlenmiş. 7-8 puan alır benden.