patrick süskind'in 1980'lerde yayımlanmış aynı adlı,dünya'nın en çok okunan romanının bir sinema uyarlaması.almanya,fransa ve ispanya ortak yapımı film,özgün hikayesiyle dikkat çekiyor.roman,birçok dile çevrildiğinde sinemanın tanrısı unvanına sahip,deli-dahi yönetmen stanley kubrick kitaba talip olmuş ancak bu romanın o yıllarda çekilmesinin mümkün olmadığını söylemişti.bugün bilgisayar teknolojisi sayesinde yapılan animasyonlarla kameranın iğne deliğinden bile geçebildiğini görüyoruz.bir kere koku: bir katilin hikayesi çok iyi çekilmiş bir film.zengin görselliğiyle hafızalara kazınıyor.son dönemlerin avrupa sinemasından çıkmış en başarılı filmlerden biri.ben whishaw'ın muhteşem oyunculuğu gerçekten görülmeye değer.usta oyuncu dustin hoffman ise,küçük rolüne rağmen çok iyi bir performans sergilemiş.koku finaliyle de izleyenleri cezbedecektir.etkileyici bir sinema şöleni ve başarılı bir edebiyat uyarlaması olan koku: bir katilin hikayesi mutlaka izlenmeli.sanat yönetmenliği ve kostümleri de çok başarılı doğrusu.