JeanClaudeVanDamme
1.209 değerlendirmeler
18 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Vizyona girdiği dönemde okuduğum bir eleştiri filmle ilgili olumlu şeyler söylüyordu ve yıllar sonra izlemek için karşısına geçerken iyi bir korku filmi izleyeceğime dair koşullanmıştım.Ancak sonuç maalesef hayal kırıklığı oldu benim için.Çok iyi çekilmiş giriş bölümünden sonra bir iki sahnesinde daha tedirgin edebiliyor sadece.Bir gerilim olarak da biraz fazla sakin.
Bu tarz (UzakDoğu Korku- Gerilim) filmleri sevmiyorum öncelikle onu belirteyim ama bu film bu tarz filmler içinde en zayıf olanlardan. Bu filmi izlemektense Halkayı izlemeyi on kez tercih ederim.Gerilim sırf ses efektleriyle sağlanılmaya çalışılmış, oyunculuklar kötü ve komik yani öykü ne kadar farklı olsada film neresinden tutsanız da elinizde kalıyor.İzlenilmese de bir şey kaybettirmez.
ben de filmi sinemada izledim, sinemada herşey biraz daha gerçekçi olduğu için insan daha bi korkuyo o yüzden ben şahsen biraz korktum filmde ama çok ta ilginç deildi yani klasik bi konuydu ama efektleri sahiden korkutucu yapmışlardı.
Bazi kisiler bu filmi tüm salon gülerek izledik diye yazmis...eger bu gercekse bence o seansa giren tüm izleyicileri topluca bir psikologa götürüp tetkikten gecirmeli...yani bu filme gülen yaninda adam öldürseler ona da güler
ben fılmı once dvd de seyrettım fakat sınemada tekrar seyredecegım cok begendım gercekten urkutucu ve basarılı bır gerılım-korku yapıtı.mutlaka bu turu severler ıcın kacınılmaz.
Takashi Shimizu'nun ABD versiyonu "Garez"i, daha once karsimiza cikan "Karanlik Sular", "Halka" ve "Karanlik Sirlar" gibi Japon korku orneklerinin yaninda zayif kalan bir calisma (orjinal filmi izlemedim o yuzden sadece bu film adini konusuyorum). Filmin digerlerinden zayif olmasina neden gec vizyon yuzu gormus bir yapim olmasi ve diger filmlerden korku referanslarini toplamis gibi gozukmesi (dolaptaki lanet "Karanlik Sirlar"dan, uzun sacli bir kiz/ kadin "Halka"dan, bir gorunup bir kaybolan ruhlar "Karanlik Sular"dan...). Ancak "Garez"in vasat bir film olmasina neden sadece bunlar degil, bir taraftan hikayesi diger filmlere oranla bir parca derinliksiz, ortadaki lanetin neden meydana geldigini cok basindan belli ediyor senaryo. Ayrica Japonya"da bir "Lost in Translation" vakasi gibi yeralan Sarah Michele Gellar, filme bir turlu uyum sagliyamiyor ve hicbir mimik kullanmadan son derece siritan, vasat bir performans sergiliyor. Sevgilisi rolundeki Jason Behr ise bastan beri hicbir islevi olmadan direkt olmek icin ortalikta dolasan bir genc rolunde belli ki. Acikcasi ben filmi izlerken korkmak yerine oldukca sikintili dakikalar gecirdim, ayrica artik uzun sacli japon kizlarinin saclari yuzunu kapatacak sekilde yerde emekliyerek surunmesini en azindan bir 50 sene gormek istemiyorum. Bu arada Alex rolunde yonetmen/ yapimci Sam Raimi'nin kardesi Ted Raimi'yi ve Matthew rolunde Tom Cruise'un yegeni William Mapother'i izleyebilirsiniz...(5/10)
iğrenç bi filmdi bu yaa. gayet iğrençti yane. yorum yazma isteği bile duymamaışken, 2. cisinin çıktığnı öğrendiimde bayaa şaşırdım yane. nei biçim bi filmdi bu yaa . basit,saçma, hatalı klasik bi tv filmi olmaktan öteye gitmemeliydi 2. büyük hata!!!!10/4
izlediğm en saçma gerilim filmi. ewet bazı yerleri geriyor ama siyah saçtan tamamen tiksiniyorum bu filmi izledkten sonra. çok mide bulandırıcı ya. izleyin görün ;(
konusu basit:lanetli ev muhabbeti.işlenişinde çok byük zaaflar da var.bunlar insanı izlerken kolayca mantık hataları bulmasına da yol açıyor.bazen korkmak yerine gülüyorsunuz.hepsi doğru.ama korku filmlerinden korkma eğiliminiz biraz olsun varsa ve tam olarak odaklanıp izliyorsanız korkmamak mümkün değil.açıkçası çok tırtırıcı bir film.insanı kolayca etki altına alıyor.belki sinemasal olarak eksik , kötü ama korkmamak bence mümkün değil.
amerikan versiyonu da japon u da bence korku filmi değil olsa olsa gerilim filmi olur... bence bu kategoride de başarılı değil...japonlar küçük çocuklara takmışlar
film çok düşük bir bütçeyle çekilmiş ama güzel bir film.özellikle de ses ve görüntü efektleri.ama filmin en güzel yanı sarah michelle gellar'ı bol bol seyretmekti...
Anlık ses efektleri ve uzakdoğu sinemasına has natekin olaylar silsilesi ile korkutma yolunu seçmiş bir film.Kendi klasmanındaki diğer filmler ile teraziye vurursak çok da korkunç diyemeyeceğim malesef.. 7.sanat sizinle olsun...