jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
19 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
çoğu arkadaşa katılıyorum. film korkutmayı başaramıyor sadece bir kaç sahne de insan geriliyor.müzikleri ise baya ürkütücüydü diyebilirim. o beyaz suratı ruha benzetmeye çalışmışlar ama benzetememişler arkadaşın da dediği gibi o kadar makyaj vardıki palyaçoya dönmüş.halka garezden bence daha güzeldi ayrıca filimin sonu biraz kötü bitiyor filmde en çok ürktüğüm sahne ise hayaletin yokoyu öldürüşüydü bu arada halka 4 yolda
bufy fena korkuttu desenize :P gerçekten öle ses ve efektleriyle garez şu ana kadarki korku filmleri içinde favorilerimden... sizin en beğendiğiniz sahne hangisi?.. filmin sonunda o merdivenden aşağı kopup gelen ''dünya güzeli'' hala rüyalarımdan çık mıyor!!... k.i.b :)
film sadece korkutmak içimn yapılmış fakat bir filmin izlenmesi için bu yeterli değil ki. öncelikle sağlam bir konusunun olması lazım. yine de gelmiş geçmiş en korkutucu film ünvanını alması, hakkında çıkan kötü spekülasyonları dindirmeye yetiyor. oyuncu seçimleri de çok lötü olmuş. şu günlerde garezin yapımcıları yeni bir korku filminin vizyona girmesinin heyecanını taşıyorlar. karabasan adlı film umarım garezden iyi bir film olmuştur.
şu sıralarda yapılan en iyiii korku filmi bence halka-2 dan çok daha güzeldi ses efektleri de süperdi hatta bi ara salonda bi kaç çığlık bile duydum (tabi dalga geçmek için atmadılarsa)gerçekten korku filmi türüne giriyor.
hayaletleri severmisiniz.sizi izleyen bir çift gözden korkarmısınız.yada gıcırdayan merdivenlerden ve kapılardan.nefesleri kesen o anlık müzik insanın kanını çeker damarlarından.hele o duş sahnesi ürpertiyor insanın içini.gerek the eye gerekse karanlık sularda olduğu gibi burdada asansör fazgeçilmez bir korku yayım merkezi .uzak doğu korku filmlerinin benzer özelliklerini barındıran benzersiz bir film.
Son zamanlarda büyük bir konu sıkıntısı çeken Amerikan sinema sektörü çareyi Uzakdoğu sinemasının özgün hikayelerinde buldu.Daha önceleri Halka'yı Amerikanlaştırma yoluna baş vuran Hollywood şimdi de Garez'i kendi sinemasına adepte etmiş.Garez japon kültürüne ve japon inancına dayalı olan Hollywood ve Güneykore ortak yapımı bir perili ev filmi.Zaman zaman bize Halka'yı anımsatan bu korku filmi şöyle bir bakıldığında aslında Halka'dan daha farklı bir konumda durduğu anlaşılıyor.Garez hem çok ürkütücü hem de izleyiciği cez edebilen bir etkiye sahip.Hatta ve hatta belki Halka'nın bayrağını elinden alabilecek kadar da başarılı.Başından sonuna kadar bitmek tükenmek bilmeyen bir atmosferede sahip olan Garez korku fanatiklerini epeyce memnun edebilecek bir yapım.(Henüz kesinleşmemiş gibi olan Garez için yapımcıların bir devam filmini de düşündüklerini çok geçmeden belirteyim.Anlayacağınız Garez 2 yolda...
kaorkutan veya güldiren bişeylerin bi anlamı olmalı. filde anlam denilem bişey yok. yani konusuz bi film. kesik kesik sadece korkutmaya çalısılan sahneler var.
colors nickli arkadaşım..filmi gerçekten korkunç diye aldım.. halka gibi birşey olucak sevdasıyla büyük ümitle izlemeye başladım..ama bana gerçekten komik geldiii..telefondaki garip sesler,kıllı insanlar gerçekten berbattı..telefon sahnesinde baya koptum yani..
İyi her şey hoşda bu filmin ne kadar saçma bir konusu vardı öyle ya.Ayrıca hiç korkunç olmamış sadece bir yerinde aniden yükselen ses nedeniyle korktum. Ben korku filminin beni en azından iki üç gün etkilemesini beklerim ama bu filmden çıkar çıkmaz herşeyi unuttum
artık, ister holywood olsun, ister japon olsun, ister mozambikli olsun, korku/gerilim sinemasının "anlık korkutma efektleriyle dolu seyirciyi salak yerine koyan" bu yönteminden sıkılmış bulunmaktayım bu filmden sonra. hatta nefret etmiş durumdayım. tamam, filmin başlarında seyirciyi motive etmek için araya bir iki bunun gibi sahne serpiştirirsin ama tüm filmi bu tip koltuktan sıçratıcı (tabi ki özellikle ses efektleriyle) salak bug'larla (evet ben korku filmlerinin pop upları, bugları diyorum bu sahnelere) donatırsan ben senin kalbini kırarım. bir filmde, suyunu çıkaracak kadar bu yöntemi kullanmak herşeyden önce "kendine güvensizlik"tir. "film korkutmuyo, ortam, senaryo vs. korkutmuyo. bari böyle bir saliselik efektlerle sıçratalım izleyiciyi. korkmuş gibi olsun" ya da "gel aaabla gel koltuktan sıçramayana para yok!" mantalitesidir bu. bu tip popcorn korku filmleri sayesinde korku anlayışımız da bu oldu ya ona yanıyorum ben. halbuki korku ve gerilim filmlerine gönül vermiş biz yağız dünya çocukları artık istemez miyiz şöyle "on dakika boyunca kalbimizi tekletecek uzun bir sahne"? istemez miyiz şöyle "senaryosu, imajları, atmosferi, ve en önemlisi düşüncesi/düşünmesi" korkutan adam gibi bir film.
artık bıktık, usandık bu seyircinin beynine değil kalbine nişan alan salak filmlerden. korku denen şey buysa onu biz de yapıyoruz. "ehööğğ şaka!!" diye kanepenin arkasından arkadaşımızın üstüne atlıyoruz", ya da internetten o anlık bir ses efekti ve görüntüyle "noluyolan!!" tepkisi verdirten flaşları biz de izleyebiliyoruz. hiç olmadı balkondaki arkadaşımıza aniden arkadan sarılıp "tuttt!!! masaydım düşüyodun ehehe" diyebiliyoruz. bunların az caf caflı versiyonları için mi cebimizden gidiyo bu 10 milyonlar her seferinde? ayıp! valla billa ayıp! yeter..
-SPOILER- filmi beğendiğini söyleyen kesime de bir lafım olmayacak değil tabi. yahu allahaşkına söyleyin! "hiç bir sebebi olmamasına rağmen üst kattan gelen böğürtülere tek başıma tavan arasına mumla çıkıp bakmak gibi acaip bir dürtü hissediyorum içinde aman allahım!" gibilerinden kusturucu bir sahneyle başlayan bir filmden nasıl zevk aldınız? lüfen söyleyin. merak ediyorum. -SPOILER-
eğer korku sineması "bu"ise, ben bundan böyle korku filmi izlemiyorum. ahtım olsun. rezalet..
bence halkaya bin basacak cinsten bir film. halka için korkunç denemez ama bu film bazı sahneleriyle insanı korkutmayı biliyor.. can sıkıntısına bire bir.. ii seyirler
Bu filme nasıl hayatınızın en korkunç filmi dersiniz anlamak mümkün değil. Bi kere korkutma yöntemi çok klasik ve işe yaramıyo.Çok başarısız bence.Tek iyi yönü, kız arkın korku bahanesiyle sarılmasıdır heralde!!