Brokeback Dağı
3,4

ily-akirmak
ily-akirmak

23 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Yorumlarda saf aşkı anlattığı söylenmiş;yerim ben böyle aşkı!İki erkeğin cinsel ilişkiye girmesi aşk olarak görülüyorsa gelecekteki dünyayı görmek istemem açıkcası.Dağdaki ilk ilişkiye girdikleri sahnede miğdem bulandı.Dolayısıyla miğdemi bulandıran sapkın fikirli filmlere sanatsal açıdan bakmam.Benim gibi düşünenlere kesinlikle tavsiye etmiyorum!
asli-unur
asli-unur

10 Nisan 2006 tarihinde eklendi
Ang Lee filmi gerçekten işlemiş.
Başında aman ne bayık film ne zaman birşeyler olacak derken, filmde olaylar gelişmeye başlıyor ve gerçekten anlıyorsunuz. Filmi hissedebiliyorsunuz. Normalde bir filmde eşcinsel ilişki gördüğümde, amaaan nerden çıktı bu derken, burada hiç rahatsız olmadım, çok klişe olacak belki ama adamlar sevgiyi gerçekten yansıtmışlar.
Ayrıca yardımcı rollerdeki bayanları da tebrik etmek lazım, onlar da bir o kadar yaşatmayı becerdiler (karıları, kızları...)...
dhgercekleri
dhgercekleri

10 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Filmi sonuna kadar izlememin tek sebebi Almanın tepkisini merak ettiğim içindi.Durağan tempolu iki erkeğin birbirini sevmesi !!!! üzerine kurulu bu filmde nerde bir aşk hikayesi var ben göremedim.

Alma için üzüldüm ama bu filmi izleyerek harcadığım 2 saatime daha çok üzüldüm.
MaiMai
MaiMai

10 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
yılın en iyi filmi işte budur. eşcinsel temanın mükemmel bir şekilde işlendiği film çok daha fazlasını hakediyor
yigitsener
yigitsener

18 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
Arkadaşlar bana gerçekten söyleyecek bişey bırakmamışsınız özellikle tamamen okuduğum son 5 arkadaş o kadar güzel anlatmış ki filmi ki gerçekten hepsine %100 katılmamak imkansız gerçekten bence bu film tam bir baş yapıt ben derim ki bu film i hala izlemeyen arkadaşlar varsa kesinlikle kaçırmasınlar ayrıca şunuda belirtmek bu filmi izleyeli 1 haftadan fazla oldu ama ancak şimdi filmin ihtişamına en yakın cümleleri seçebileceğimi düşündüm ve bu benim yaptığım en uzun yorumdur aynen idolüm ang lee'nin dediği gibi bu filmde anlatılmak istenen tek şey aşktır eğer içinizde biraz duygusallık varsa filmi izlerken kesinlikle gözleriniz dolar filmi izlerken ön yargınızı bir kenara bırakınız. Yorumuma vakit ayıp okuma lutfunda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum
leges3
leges3

21 Mart 2006 tarihinde eklendi
Bu filmi vizyon tarihinden önce gördüm,ve kanaatımca güzel ve çok güçlü bir yapım.Öncelikle şunun altını çizerek söylemek gerek ki filmin söylemek istediği(biraz politik) birtakım şeyler var.Film,hiçbir taraf tutmaya ve duygu sömürüsüne yer vermeden ,en azından eşcinsellikten taraf olmadığı bir gerçek!, ulaşmak istediği yere doğru ilk adımını atıyor.Bunun karşısında film çok daha yüce bir duygudan,"aşk"tan,hem de katıksız aşktan,sevgiden yana taraf tutuyor.Böylesi bir durumda,bundan doğrusu da olamazdı sanırım.Trajik bir hikaye, trajik bir son Jack ve Ennis inki...Birbirinden farklı iki trajik seçim ve hangisini seçerlerse seçsinler hüsrana uğranacak bir son.Ennis için seçimi severek evlendiği ,oyunculuğuyla kalp kıran , aldatılan eş Alma mı yoksa diğer sevdiği Jack mi olacak?Ya Jack için ne demeli? Bu film için kanım kesinlikle yok sayılmaması ve görülmesi gerektiği.Her ne kadar bir takım önyargılardan ayrılıp girilmesi gereken filmlerden biri de olsa , çoğu yorumlar sinema salonuna giren önyargılı izleyicinin salondan çıkarken nasıl afalladığını kanıtlar değerde.Ve diğer bir yandan muhteşem oyunculuklar, insanı büyüleyen Peter Pau görüntüleri eşliğinde Gustavo Santaolala'nın o muhteşem ezgileri,Emmylou Harris'in büyüleyen sesi,bir Bob Dylan klasiği izleyiciyi karşılamakta..Yavaştan sona gelirken Oscar Wilde'in kitaplarından bir karakteri için söylediği sözü , yazımı bağlar nitelikte buluyorum. "Herkes kendi günahını Dorian'da mı görecek?"...Bakalım bu film bizlere neler gösterecek?Kimler bu filmde neler görecek?9/10.İyi Seyirler....
shiny-depp
shiny-depp

9 Ocak 2009 tarihinde eklendi
filmin konusu güzel ve cidden sürükleyici bir film ama ben konusundan öte oyunculukların muhteşem olduğunu düşünüyorum.çünkü ben bu filmi annemle izledim ve annemjake gyllenhaal ve heath ledger in oynadığı her filmde bunlar gay çocuklardan b,iri değil mi diyor. yani gerçekten oyunculuklar çok inandırıcı (özellikle casanova da çok farklı bir rol sergilemiş olması da bu tezimi doğruluyor bence)
Mustafa Tepe
Mustafa Tepe

20 Nisan 2007 tarihinde eklendi
bence güzel film olmuş konusu çok orjinal sıradan bir film değil.hatta oskarda verilebilirdi.
kozmen83
kozmen83

17 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Yönetmen güzel iş çıkarmış. Oscar ödüllerini kesin toplayacak bir film. Yılların çabuk geçmesi vs. bunlar beni asla sıkmadı. Aşk'ta yeterliydi. 8/10. Ang Lee'i kutluyorum.
ercanataseven
ercanataseven

27 Eylül 2008 tarihinde eklendi
vay be ne aşkmış dedirtiyor insana ya oda yeter.ilişki her ne kadar çarpık olsa bile bence bu film bir aşk filmi.gerçekten de iki erkek birbirini bu kadar sevebilirmi?dedim kendi kendime.
icdeddpeople
icdeddpeople

29 Mart 2006 tarihinde eklendi
filmi iki kez izledim ve ilkinde beyendeğimi ikincisinde ise hayran kaldığımı farkettim... her yönüyle mükemmle bir film bence... beni en çok etkileyen de zamanın insanlar üzerindeki etkisini çok güzel anlatması oldu, zaman filmde o kadar çabuk geçiyor ki, sonunda da jack twist'in o gençliğinden kalma odasına da girdiğimizde (küçük bir yatak, rafları boş bir komidin, küçük bir tabure pencerenin önünde...) işte o anda zamanın insanlara neler getirdiğini anlıyoruz, harika bir anlatım, müthiş ötesi müzikler, inanılmaz performanslar hepsi biraraya gelip mükemmel bir iş çıkarıyorlar... ben ang lee'yi ayakta alkışlıyorum, ayrıca en iyi film oscarını kaçırdığı için şimdi daha da fazla üzülüyorum, önyargısız herkesin izlemesi gereken bir film bence en azından müthiş görüntüleri görmek ve harika müziği dinlemek için bile... 10/10
narsist78
narsist78

30 Mart 2006 tarihinde eklendi
yorumlardan biri filmin ne kadar ağır aksak gittiği olmuş. ang lee sinemasını bilmeyen biri ancak brokeback dağı'nı bu şekilde yargılayabilir. algılamaya ve ayrıntılara bu kadar çok önem veren ve sıradan, bildik bir öyküyü ayrıntılarda görülmeyenle anlattığı için çok iyidir ang lee filmleri. bu konuda kaleme alınmış Yeşim Tabak yazısı mutlaka görülmeli diyorum. Bkz.: 25 Mart 2006, Radikal Cumartesi eki.
Ayrıca filmdeki aşkın yeterince anlatılamdığı söylenmiş. hasret kelimesini bu kadar güzel vurgulayan ve imkansız aşk kavramını eşcinsel politikayla bütünleştiren kaç film var söyler misiniz?
ayrıca beyazperde'nin şu haberine bakınız lütfen: http://www.beyazperde.com/haber/7623
ang lee'nin sözlerine özellikle vurgu yapmak isterim.
jQsmin
jQsmin

13 Eylül 2007 tarihinde eklendi
izlerken biraz sıkılabilirsiniz..ama bu da hayatın bi gerçeği diyeceğiniz ve konusu çok iyi işlenmiş bi film..benim hoşuma gitti..
emre101
emre101

26 Mart 2006 tarihinde eklendi
Dün emekte izledik , film genel anlamda gerçekten kaliteli gerçekçi ve etkileyiciydi ama çoğu kişinin vurguladığı gibi senaryo sanki biraz eksik gibiydi.. aslında daha muhteşem bi filmde ortaya çıkabilirdi ama 2 boşrol oyuncusuda rolünün hakkını verdi..biz 4 arkadaş seyrettik ve hepimiz beğendik 9/10
shrew90
shrew90

26 Mart 2006 tarihinde eklendi
filmde 18 yaş sınırı olduu için sıradaki birine aldırmak zorunda kaldım. buda 18 yaş sınırlamasınn pek bi yararının olmadığını gösteriyo.açıkçası bence filmin bi mesajı vardı.20 yıl boyunca ilişkilerini sürdürmeleri gerçekten birbirlerine aşık olduklarını gösteriyor ki şimdiki geylerin özenti olduklarını anlatan bi film!bu arada jake gylennhall un performansından çok etkilendim bence heath ledgerdan daha ii oynamış!ben izleyin derim çnkü verilmek istenilen mesaj çok anlamlı özellikle şu anda moda olmuş geylik için!!!