Brokeback Dağı
3,4

rudeonerudeone
rudeonerudeone

1 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Döneminde büyük sükse yaptığını hatırlıyorum. Bugün izleyince, 23-25 yaşlarındaki günümüzün aranan oyuncularını kariyerlerinin başında görmek nostaljik hissettiriyor. Gerçi bazıları önceden de önemli işlere imza atmıştı. Oyunculuklar son derece başarılı. Ledger'ın zamansız kaybı hüzünlendiriyor. Filmin atmosferi harika. Müzik kullanımı, tabii ki mekanlar. Bazı hamleler daha farklı olabilirdi diye düşünsem de bu haliyle de çok başarılı.
lelaina
lelaina

9 Nisan 2007 tarihinde eklendi
yeşil gölün,aydınlık hislerin habercisi olan bulutlarla aşık attığı,atların şevk dolu bir özgürlükle koştuğu ağaçların onları baştan çıkartan rüzgarla boğuştuğu şeytanın kulesinin gece gündüz bir başına nöbet tuttuğu beyazperdeden görsel hiddetiyle bal damlatan acı bir aşk filminin vuku bulduğu yer...wyoming...sene 1963... ennis;olgun,üzgün,karamsar,masum... jack;aklından ne geçiyorsa direk söyleyen neşeli ama yaşama karşıda öfkeli... para ihtiyacından dolayı bu iki farklı insanın hayatı kesişir.fasulyeler yenir,yasak ateşler yakılır,kısa ve öz muhabbetler yapılır,yağmurlar yağar üstlerine...günler geçer .ennis ve jack bir gece aynı çadırı paylaşır.bu gece de brokeback dağı yıllar yılı sürecek çaresiz bir sevgiye gebe kalır.iki erkeğin birbirine bakışları, kavuşmaları, buluşmaları, kopamamaları, direnmeleri, toplumsal sınırlamalar, aradaki kadınlar, gerçekler... ve bonus olarak dağ, nehir manzaraları... lee nin oyuncu yönetimindeki ustalığını da toza dumana katarak kanıtladığı filmdir bu.kusursuzluğu yakalamalarında rehberlik ettiği iki başrol oyuncusu ise sevdiği adama derin bir tutkuyla bağlı olan ve son ana kadar gizeminden hiç birşey kaybetmeyen ennis’e hayat veren heath ledger ve bıkıp usanmadan düzene başkaldırıp birlikte yaşayabileceklerini savunan,sigarasını her yakışında içine ennis i çeken jack i yansıtan jake gyllenhaal...dağların arasına sıkışıp kalmış bir hüznün kavuşamamanın ağır yükünün kelimelerin tutulamayan balıklara tabi olduğu yaşamsal darbelerin,devrim niteliğindeki gömlek sahnesi gibi unutulmayacak anların sahibi... ve brokeback mountain bir eşcinsel filmi değil aslında bir kovboy filmi hiç değil.ang lee nin de dediği gibi 'evrensel bir aşk filmi'... sükut-u hayale uğramış heyecanları,bakışlardaki beni kurtar yazılarını gün olur devran döner den nasibini alamamış bir aşkı,gustavo santaolalla nın ezgileriyle dinlemek süper bir şey.ve her dinlendiğinde kalbin düzeniyle oynayan ve sinema tarihinin en çarpıcı özgün film şarkılarından biri olan 'a love that will never grow old'... ang lee hüzün en kalıcı duygudur diyor...belki de ennis ve jack in iç sızlatan aşkının tüm şeytani gizemi burada yatıyor.çünkü ben bu yazıyı yazarken bile hüzün doldum...bu şeytan ennis ve jack e hiç rahat vermiyor.'keşke senden nasıl vazgeçebileceğimi bilseydim'diyor jack.çünkü hayatları boyunca ikiside içten içe hiçbirşeyden korkmuyorlar birbirlerini sevmekten korktukları kadar... ama yine de jack in külleri hiçbirzaman 'hoşçakal' demek istemeyenlere armağan olsun...
yapayzeka
yapayzeka

29 Kasım 2008 tarihinde eklendi
burdakı bazı arkdaslar fılm gay ıkı askı anlatıyor dıye dırekt sılıp atmıs hıc bır ayrıntıyı dusunmeden, filmin muzigi, manzarasi,oyunculuklar kesinlikle superdi ve film kesinlikle cok duygusal illa ask filmi farkli cins arasindaki ask mi duygusal olur bu tabulari yakiyor film zatenkac dalda oscar gosterilmis..kesinlikle super gozyaslarinizi zor tutuyorsunuz ikisinin caresizlgi ekrana cok gusel yansitilmis bence 10 ustunden 10 bir film!
Figen-Ay-e
Figen-Ay-e

15 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Hala unutamadığım filmlerden birisidir...
tugruldonmez
tugruldonmez

28 Mart 2006 tarihinde eklendi
Filme önyargı ile gittim ve açıkçası bu kadar beğeneceğimi ummamıştım...İlk başta aralarında gösterilen ilişki biraz beni rahatsiz etse de konu ilerleyip gelişince, inanılmaz güzel manzaralar ve süper bir müzik eşliğinde aşkın büyüsüne kendim kaptırıverdim....Yani şimdiye kadar bir çok aşk filmi izledim ama en etkileyici olanlar arasında bir liste yapsam bu film kesinlikle ilk 5`e girer, üstelik iki erkek arasında olmasına rağmen! Filmin sonlarına doğru göz yaşlarımı tutamadım ama iki gayin aşkına ağlıyor demesinler diye kendimi kasabildiğim kadar kastım:) dvdsi çıksın evde rahat rahat ağlarım artık....Özellikle filmin sonunda kanlı gömlek sahnesinde gözyaşlarına hakim olan varsa cidden zoru başarmıştır......Gerçek ve saf bir aşk hikayesi görmek istiyorsanız gidin izleyin derim, gaylere karşı hiçbir sempatim olmadığı ve aralarında bir aşk olmasına ihtimal vermediğim halde artık izlediğim en iyi aşk filmleri arasında sayıyorum bu filmi.....
ozzy-badd
ozzy-badd

16 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
Yaşanan eşcinsel aşk insana oldukça itici gelse de ; insan anlıyor , özümsüyor ilginç bir şekilde .
Senaryoya iyi yedirilmiş bu durum . konu bütünlüğü kusursuzdu denilebilir . sadece iki erkeğin aşkı değil ; ilişkilerini gizleme , normal bir insan olma çabalarını da izliyoruz filmde .
Buna Ang Lee nin harika görüntüleri de eklenince ortaya hayli ilginç bi o kadarda başarılı bir aşk filmi çıkmış .

Merhum Heath Ledger - The Dark Knight tan sonra - en iyi performansını sergilerken , Jake Gyllenhaal ve Anne Hathaway da rollerinin hakkını fazlasıyla vermişler . Michelle Williams ise ap ayrı oynamış , kusursuz bir performans .

Genel olarak , çok 'güçlü' bir filmdi diyebiliriz . 10/8 .
throughout
throughout

30 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Güzel bir film.. genelde işlenmeyen bir konu olduğu için de farklı bir film.. oyuncular çok başarılı.. ama anlatım daha etkili olabilirdi diye düşünüyorum.. 8/10
mamoru
mamoru

23 Eylül 2010 tarihinde eklendi
Ben eşcinsel değilim ama severek izleidm filmi. Duyguları mükemmel derecede yansıtmış iki oyuncuda, 9 / 10
Shattered-Glass
Shattered-Glass

21 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Yılın en çok tartışılan filmiyle karşı karşıyayız. Her kafadan insanın kendince yorumlar yaptığı bu filme biraz homofobik bakarsam bunu mazur görün diyerek başlıyorum.İki erkeğin birbirine bu denli aşık olması beni etkilemedi değil, yalnız bunu normalmiş gibi insanların algılamaları ve onları destekleyici yönde yorum yapları bana anlamsız geliyor. Sonuçta olmaması gereken bir durum var ortada ennis ve jack’in yaşadığı aşk hem kendi hayatlarını hem de başkalarının hayatlarını alt üst ediyor. Öyle ki filmdeki en etkili karakterimiz ennis içinde bulunduğu durumu brokeback dağından indikten sonra duvara attığı yumrukla belli ediyor.Brokeback mountain her şeyden önce zor bir film, izlerken filmin içindeki yoğun duyguyla boğuşurken bir yandan da karakterlerin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak hak vermeye çalışıyorsunuz filme ve/veya bu ilişkiye...Ang Lee uzakdoğu sinemasının en iyi yönetmenlerinden biridir, ama bu filmle de görülüyor ki kendisi artık dünya sinemasında da önemli bir yere sahip olma yolunda. Her ne kadar brokeback mountain bir uyarlama senaryo olarak görülsede ben yönetmenin filme çok şey kattığı ve izleyiciye hissettirmek istediği duygusallığı sonuna kadar kullandığı kanısındayım. Bu film hemen hemen her yıl karşılaştığımız eşcinsel vs. temalı filmlerden çok çok ayrı bir film, tabiki the hours’u bunların dışında tutuyorum. Heath Ledger ve Michelle Williams çiftine bayıldım, filmin ortalarında mutfakta yaptıkları o konuşma beni bitirdi. Heath ledger bu yılın en iyi erkek oyuncularından biriydi, hatta filmi izledikten sonra en iyisi bile diyebilirim. Bu arada Jake Gyllenhaal ve Anne Hataway’ı de unutmamak lazım, onlarda çok başarılıydılar ama filmi bu noktada eleştirmek istiyorum, jack twist karakteri her ne kadar ennis del mar’a tutkulu bir şekilde aşık gibi görünsede ennis onu reddettiğinde o aşkı veya cinsel isteklerini başka bir kişiyle karşılama gereği duyuyor. Bu noktada film kendiyle biraz çelişiyor; koşullar karakterlerin hayatını özelliklede jack twist’in cinsel arzularını saplantı haline getiriyor...Brokeback mountain, amerikanın erkeklik sembolü kovboylara değişik bir bakış açısı getirdi hayatta herşeyin olabileceği mantığıyla, yalnız oscar töreninde akademininde belirttiği gibi amerika kovboyları bu şekilde görmek istemezdi sözü filmin o törenden ödülle dönemeyeceğinin yanıtıydı belki de. Oscarı alamasada birçok törenden umduğu ödülleri toplamayı başardı.Unutmadan filmin mükemmel bir soundtrack albümü var ve hala sizde mevcut değilse vakit kaybetmeden bulundurun.Ve sakın ola filmi izledikten sonra hayatınızı sorgulamaya çalışmayın...
esibelg
esibelg

27 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Yönetmen Ang Lee'nin de dediği gibi 'İnsanlar filmi izlediklerinde buna eşcinsel kovboy hikâyesi demekten vazgeçecekler.' Aşkı en iyi anlatan filmlerden bir tanesi. Keşke Heath Ledger uzun yıllar yaşasaydı ve O'nu pek çok filmde farklı karakterlerde izleyebilseydik.
flashland
flashland

17 Eylül 2005 tarihinde eklendi
Ang Lee..Brokeback Mountaın..Cesaret..İmkansız Bir Aşk..Venedik Film Festivali 2005 Altın Aslan Ödülü..Bekliyoruz..
yuzbasiyulaf
yuzbasiyulaf

8 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Gerçekten çok özel bir film.Kitaptan senaryolaştırılan hikaye çok etkileyici olmuş. Oyuncular çok sıkı bir çalışmadan sonra çok göz alıcı performanlar çıkartmışlar ortaya. Mükemmel bir yönetmenle de birleşince ortaya duysusal yanı iz bırakan bir film çıkmış. Çok başarılı ve çok güzel bir film olmuş.
cudiferat
cudiferat

4 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Doğrusu ilk izlediğimde filmden bu kadar etkilenmemiştim.
Filmin ilk yarısı belki biraz durağan ama ikinci yarısı bayağı duygu yüklü geliyor.
Özellikle Jack Twist in duyduğu sevgi ve çektiği acı beni bayağı duygulandırdı. Tabi bunda aktörün rolünü ustaca yapmasının da payı çok.

Aşk filmi mi konusunda bayağı beyin fırtınası yapılmış; bence bugüne kadar izlediğim filmler içerisinde en iyi Aşk Filmlerinden birisi.
Önyargılı olmayın ve lütfen ama lütfen izleyin
8,5/10
asli-unur
asli-unur

10 Nisan 2006 tarihinde eklendi
Ang Lee filmi gerçekten işlemiş.
Başında aman ne bayık film ne zaman birşeyler olacak derken, filmde olaylar gelişmeye başlıyor ve gerçekten anlıyorsunuz. Filmi hissedebiliyorsunuz. Normalde bir filmde eşcinsel ilişki gördüğümde, amaaan nerden çıktı bu derken, burada hiç rahatsız olmadım, çok klişe olacak belki ama adamlar sevgiyi gerçekten yansıtmışlar.
Ayrıca yardımcı rollerdeki bayanları da tebrik etmek lazım, onlar da bir o kadar yaşatmayı becerdiler (karıları, kızları...)...
gskaltay
gskaltay

26 Şubat 2006 tarihinde eklendi
gerçekten güzel bir film olmuş iki farklı insanın tek bir noktada buluşması brokeback dağı ve orda yaşadıkları kesinlikle ödül alıcak gibi duruyor bu film tavsiye ederim...