Brokeback Dağı
3,4

mamoru
mamoru

23 Eylül 2010 tarihinde eklendi
Ben eşcinsel değilim ama severek izleidm filmi. Duyguları mükemmel derecede yansıtmış iki oyuncuda, 9 / 10
gokhankocgida
gokhankocgida

25 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
orta seker bır fılm..daha etkıleyıcı fılm beklıyordum..hem evlen cocuk sahıbı ol hemde escınsel ılıskın olsun garıp bır muamma..adamın olumu cok sessız sakın oldu.yanı fılmde etkıleyıcılık yok.bu arada 20 yıl gecmesıne ragmen hıcbırı yaslanmıyor..çok kurgu hatası vardı.muzıkler baydı.6 verdım
Shattered-Glass
Shattered-Glass

21 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Yılın en çok tartışılan filmiyle karşı karşıyayız. Her kafadan insanın kendince yorumlar yaptığı bu filme biraz homofobik bakarsam bunu mazur görün diyerek başlıyorum.İki erkeğin birbirine bu denli aşık olması beni etkilemedi değil, yalnız bunu normalmiş gibi insanların algılamaları ve onları destekleyici yönde yorum yapları bana anlamsız geliyor. Sonuçta olmaması gereken bir durum var ortada ennis ve jack’in yaşadığı aşk hem kendi hayatlarını hem de başkalarının hayatlarını alt üst ediyor. Öyle ki filmdeki en etkili karakterimiz ennis içinde bulunduğu durumu brokeback dağından indikten sonra duvara attığı yumrukla belli ediyor.Brokeback mountain her şeyden önce zor bir film, izlerken filmin içindeki yoğun duyguyla boğuşurken bir yandan da karakterlerin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak hak vermeye çalışıyorsunuz filme ve/veya bu ilişkiye...Ang Lee uzakdoğu sinemasının en iyi yönetmenlerinden biridir, ama bu filmle de görülüyor ki kendisi artık dünya sinemasında da önemli bir yere sahip olma yolunda. Her ne kadar brokeback mountain bir uyarlama senaryo olarak görülsede ben yönetmenin filme çok şey kattığı ve izleyiciye hissettirmek istediği duygusallığı sonuna kadar kullandığı kanısındayım. Bu film hemen hemen her yıl karşılaştığımız eşcinsel vs. temalı filmlerden çok çok ayrı bir film, tabiki the hours’u bunların dışında tutuyorum. Heath Ledger ve Michelle Williams çiftine bayıldım, filmin ortalarında mutfakta yaptıkları o konuşma beni bitirdi. Heath ledger bu yılın en iyi erkek oyuncularından biriydi, hatta filmi izledikten sonra en iyisi bile diyebilirim. Bu arada Jake Gyllenhaal ve Anne Hataway’ı de unutmamak lazım, onlarda çok başarılıydılar ama filmi bu noktada eleştirmek istiyorum, jack twist karakteri her ne kadar ennis del mar’a tutkulu bir şekilde aşık gibi görünsede ennis onu reddettiğinde o aşkı veya cinsel isteklerini başka bir kişiyle karşılama gereği duyuyor. Bu noktada film kendiyle biraz çelişiyor; koşullar karakterlerin hayatını özelliklede jack twist’in cinsel arzularını saplantı haline getiriyor...Brokeback mountain, amerikanın erkeklik sembolü kovboylara değişik bir bakış açısı getirdi hayatta herşeyin olabileceği mantığıyla, yalnız oscar töreninde akademininde belirttiği gibi amerika kovboyları bu şekilde görmek istemezdi sözü filmin o törenden ödülle dönemeyeceğinin yanıtıydı belki de. Oscarı alamasada birçok törenden umduğu ödülleri toplamayı başardı.Unutmadan filmin mükemmel bir soundtrack albümü var ve hala sizde mevcut değilse vakit kaybetmeden bulundurun.Ve sakın ola filmi izledikten sonra hayatınızı sorgulamaya çalışmayın...
yenilige-dogru
yenilige-dogru

18 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Kesinlikle alkışı hak eden,cesaret gerektiren bir yapıt.İki erkeğin de birbirine aşık olabileceği gerçeğini ve duygusunu çok iyi yansıtmış yönetmen ve oyuncular.İnsanlar sıradan kurgulu filmlerin tabusunu yıkıp böyle kurgulara da açık olmalı.Can acıtan bir hikaye,izlemeye değer...
esibelg
esibelg

27 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Yönetmen Ang Lee'nin de dediği gibi 'İnsanlar filmi izlediklerinde buna eşcinsel kovboy hikâyesi demekten vazgeçecekler.' Aşkı en iyi anlatan filmlerden bir tanesi. Keşke Heath Ledger uzun yıllar yaşasaydı ve O'nu pek çok filmde farklı karakterlerde izleyebilseydik.
narsist78
narsist78

30 Mart 2006 tarihinde eklendi
yorumlardan biri filmin ne kadar ağır aksak gittiği olmuş. ang lee sinemasını bilmeyen biri ancak brokeback dağı'nı bu şekilde yargılayabilir. algılamaya ve ayrıntılara bu kadar çok önem veren ve sıradan, bildik bir öyküyü ayrıntılarda görülmeyenle anlattığı için çok iyidir ang lee filmleri. bu konuda kaleme alınmış Yeşim Tabak yazısı mutlaka görülmeli diyorum. Bkz.: 25 Mart 2006, Radikal Cumartesi eki.
Ayrıca filmdeki aşkın yeterince anlatılamdığı söylenmiş. hasret kelimesini bu kadar güzel vurgulayan ve imkansız aşk kavramını eşcinsel politikayla bütünleştiren kaç film var söyler misiniz?
ayrıca beyazperde'nin şu haberine bakınız lütfen: http://www.beyazperde.com/haber/7623
ang lee'nin sözlerine özellikle vurgu yapmak isterim.
flashland
flashland

17 Eylül 2005 tarihinde eklendi
Ang Lee..Brokeback Mountaın..Cesaret..İmkansız Bir Aşk..Venedik Film Festivali 2005 Altın Aslan Ödülü..Bekliyoruz..
kepce29
kepce29

8 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
film cok guzeldı ancak duygular ıyı anlatılamamıstı mesela ıkı asık yılda ıkı yada 3 kere bulusuyor olsa ortada bır hasret ozlem olur ve bu ozlem sevgılıye hıssttırılır yanyana geldıklerınde sarılırlar elele gozgoze olurlar ıllakı sevısmek gerekmıyor ancak o ozlemı sevgıyı daha ıyı yansıtabılırlerdı.ama ennıs ve jack'te bu durum yoktu ozlem hasret ve tutku pek yoktu
icdeddpeople
icdeddpeople

29 Mart 2006 tarihinde eklendi
filmi iki kez izledim ve ilkinde beyendeğimi ikincisinde ise hayran kaldığımı farkettim... her yönüyle mükemmle bir film bence... beni en çok etkileyen de zamanın insanlar üzerindeki etkisini çok güzel anlatması oldu, zaman filmde o kadar çabuk geçiyor ki, sonunda da jack twist'in o gençliğinden kalma odasına da girdiğimizde (küçük bir yatak, rafları boş bir komidin, küçük bir tabure pencerenin önünde...) işte o anda zamanın insanlara neler getirdiğini anlıyoruz, harika bir anlatım, müthiş ötesi müzikler, inanılmaz performanslar hepsi biraraya gelip mükemmel bir iş çıkarıyorlar... ben ang lee'yi ayakta alkışlıyorum, ayrıca en iyi film oscarını kaçırdığı için şimdi daha da fazla üzülüyorum, önyargısız herkesin izlemesi gereken bir film bence en azından müthiş görüntüleri görmek ve harika müziği dinlemek için bile... 10/10
newyorkaiss
newyorkaiss

6 Mart 2006 tarihinde eklendi
Bu sene Oscar adaylığı bulunan filmler Türkiye'ye gelmekte oldukça gecikti. Ancak gerek bir şekilde izlemeyi başarmış arkadaşlarımın yorumlarından, gerekse yurtdışındaki olumlu tepkilerden filmi merak etmemek elde değil. Sabırsızlıkla bekliyorum...
odinhan
odinhan

2 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Cesur bir film,anlatımı gayet başarılı ama konunun ilgimi çektiğimi söylenemez.10/6
naked-soul
naked-soul

4 Mart 2006 tarihinde eklendi
fimi daha bu sabah izledim ve gerçekten büyük umutlarla oturdum karşısına -filmin kötü olduğunu söylemiyorum ancak- beklediğimi bulamadım.bence osacrda bu kadar abartılması çok fazlaydı.başroldeki oyuncuların performanslarına diyecek yoktu ama senaryo biraz zayıf gibi geldi.sonu ise tahmin edilebilecek cinsten,çok klasikti yani. theronun oynadığı monster filmi gibi bekliyordum ama o film çok daha güzel ve etkileyiciydi.
yuzbasiyulaf
yuzbasiyulaf

8 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Gerçekten çok özel bir film.Kitaptan senaryolaştırılan hikaye çok etkileyici olmuş. Oyuncular çok sıkı bir çalışmadan sonra çok göz alıcı performanlar çıkartmışlar ortaya. Mükemmel bir yönetmenle de birleşince ortaya duysusal yanı iz bırakan bir film çıkmış. Çok başarılı ve çok güzel bir film olmuş.
erentos
erentos

12 Kasım 2008 tarihinde eklendi
mükemmel bir filmdi. bazı sahnelerde böyle bir aşkı asla bir kız ile bir erkek arasında bulamayacağınızı bile düşünüyorsunuz. kim ne derse desin, Brokeback Mountain gayet iyi bir yapıt ve kğlt olabilecek nitelikte; her ne kadar cesur sahneler bazılarımızın hoşuna gitmese de...
cudiferat
cudiferat

4 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Doğrusu ilk izlediğimde filmden bu kadar etkilenmemiştim.
Filmin ilk yarısı belki biraz durağan ama ikinci yarısı bayağı duygu yüklü geliyor.
Özellikle Jack Twist in duyduğu sevgi ve çektiği acı beni bayağı duygulandırdı. Tabi bunda aktörün rolünü ustaca yapmasının da payı çok.

Aşk filmi mi konusunda bayağı beyin fırtınası yapılmış; bence bugüne kadar izlediğim filmler içerisinde en iyi Aşk Filmlerinden birisi.
Önyargılı olmayın ve lütfen ama lütfen izleyin
8,5/10