kadir503
10 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Filmi pek beğenmedim doğrusu fena deildi işte kötü denmez vasat bi film stephen king çevrimlerine yakışmicak bi film sonlarına doğru baya kötüleşti doğrusu finalde kötüydü korku filminde çok çocuk filmine benziyor. Ben hiç korkmadım en fazla benden 7 puan alır.
filmin sonu berbattı. filmde diyalog olsun diye diyalog yapılmış yani biraz eğreti durmuş. kitabını okumadım ama bence kötü idi. şimdi stephen diye övecek halimiz yok. bi de sanki fredy i anımsattı bana. sanki fredy nin küçük çocukları öldüren cinsi. hangisi önce yazıldğını bilmiyorum ama bence fredydir. sanki bi esinlenme var gibi koktu bana. bunu seyredeceğinize vakit kaybetmeyin alın fredy serilerini açın seyredin. (Bi de yeni bi hikaye yoktu. biz bu hikayelerle büyüdük zaten. yaramazlık yapma öcü alır kaçırır. ailelerimizin öcü tasviri :)))) ben beğenmedim zaman kaybı. bi de uzun zaman kaybı.
iyi kitap kötü film ekolünün önde giden temsilcisi. ortaokul yıllarımdaki korku sembolüm olan pennywise'ı acınası bir soytarı yapan ve hayallerimi yıkan bir filmdi. çoğu sahnede insan gülmemek için kendini zor tutuyor. hatırladıkça kötü oluyorum.. tam bir hayal kırıklığı. okurken kafanızda canlandırdığınız tema ve imajların yüzde onunu bile ihtiva etmeyen vasat altı bir film.
ben filmin kitabını okumadım.filmi izledim korkunç değildi gerilimde biraz vardı.sonuda arkadaşların dediği gibi sanki biraz aceleye gelmiş vede basitti.yeni bir versiyonu çekilse fena da olmaz gibime geliyor.ama kitabı okuyup filmi izlemeyenler izlesinler.
kitabı okuduktan sonra köşe bucak filmi aradaım ve buldum.heyecanla açıp izlemeye başladım.bazı yerlerde heyecanlanıyordum.ama kitabın etkisini filmde bulamadım.özellikle filmin sonu..'O' güzel ama tekrar çekilmeli..
üç saate yakın bir film yine uzun ve yine king usta bir grup çocuk uzun yıllar sonra tekrar karşılaşır korkuları aynıdır O mükemmel sürükleyici bir film
küçükkene izlemiş ve cok tursmıştım aynı zamanda stephan king'in en beğendiğim kitabıydı "it" ama şimdi izlediğimde cok sıkıldım filme saygı olsun diye bitsede kurtulsam diye düşünmeye başladım ama küçüklükten gelen bir tat hala mevcut....
çocukluğumun filmi. zamanında gazetelerde3 bir köşe vardı. yok efendim şu filmi bi daha gösterin, yok şunun saatini erken yapın vs.. işte o köşeye belki 200 kere yazmışımdır. bu filmi neden göstermiyosunuz diye. En sonunda vcd olarak buldum ve şimdi evde belki 10 tane kopyası vardır. Hala izliyorum
hiç bir stephen king filmi bu kadar hoşuma gitmemişti ,gerçekten korku unsurlarının abartılmadan yansıtıldığı tek king filmi.gerçekten bu filmi izledikten sonra palyaçolara olan bakış açım değişti...daha da sevmeye başladım:)
Gerilim ve korku romanlarının klasikleşmiş en usta yazarı Stephen King'in aynı adlı,büyük bir beğeni toplayan romanından A.B.C. yapım tarafından bir TV filmi olarak uyarlanmış.Öncelik ustanın bu romanının en başarılı ve en ürkütücü öykülerinden biri olduğunu söyleyebilirim.Stephen King'in "O" okuyucusunu en inceden yakalayıp onu diken üstünde tutmasını bilen çok iyi bir romandı.Filmine gelince ilk bir saati gerçekten romanın o ürkütücü atmosferini yakalıyordu ama film ilerledikçe iyicene aptallaşmaya başlaması sizi filmle olan tüm bağınızı koparıyor.Ve film gittikçe komik bir hal alıyor.Bu kadar iyi bir romanı bu denli kötü bir hale getirmeleri izleyiciyi üzüyor doğrusu...