zajc
1 değerlendirme
5 Şubat 2008 tarihinde eklendi
gerilim,polisiye ve dram gibi üç öğeyi başarılı bir şekilde işleyen bir film olmasının yanı sıra güçlü oyuncu kadrosu ile dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor.güzel film.
Çok kaliteli oyuncular,eski yılları müthiş yansıtan bir ortam,sıradan bir senaryo ile gereğinden uzun ,çok sıkıcı ve anlamsız derecede karmaşık anlatılarak vasat bir film haline getirilmiş.10/7
yukarıda ismi geçen beş oyuncuyu da sevmeme rağmen,bu film beni belki de tüm izlediklerim arasında en fazla sıkanıydı,ya da onlardan biriydi.izlerken bi kalkıp gezip gelmek falan geçti aklımdan defalarca,hiç beğendim,de palma nın çok çok daha iyi filmleri var ama bu olmamış bana göre.hiç bi aksiyo hiç bi heyecan kırıntısı göremedim
The Black Dahlia ; biri bana filmi tekrar anlatabilrimii...hayir filmin ortasinda acaba bende bir sorun varda benmi anlamiyorum dedim ama benimle birlikte izleyen herkes ayni kanidaydi bu kadar sacma bir kurguu bu kadar agir ve daginik isleyen bir konu... Bu mantigi hala anlayabilmis degilim degisik film yapacaz diye filmleri katletmekde kimin fikrii allah askina.. Filmin sonlarina dogruu artikk bitsede kurtulsak diyee yalvariyor vaziyetindeydim.Kabus gibi bir filmdii izleyiciyii filme baglayacak hic bir atraksiyonn yok tam diyorsunuz evet simdii biseyler olmali ama nafile.. Aslinda film hakkinda söylenebilecek hakikaten bisey yok.. izlemeyen varsa bence izlemesin bosuna vakit kaybi.....
kötü.aslında daha fazla söze gerek yok ama ben en çok oyunculara acıdım yani bu kadar çok iyi oyuncu böylesine boş ve anlamsız ama bir yandan da karışık bir filmde yer almamalıydı.
de palma ilk kez hayal kırıklığına uğrattı beni..nostaljik bir hava yaratmaya çalışsada olmamış. aslında derin bir senaryosu var filmin ama neden olmamış anlamadım..neyse her ustanın kariyerinde böyle hayal kırıklıkları olur..
brian de palma bazen -aman boşver-tadında filmler yapar. ancak biz onun çok özenli, nakış gibi işlenmiş filmlerini görmek istediğimiz için bunları bir kaza gibi görürüz. "black dahlia"da de palma ne anlatacağına bir türlü karar verememiş ve ortaya bir bulamaç çıkmış. halbuki konu biraz daha işlense, karakterler özenle çizilebilse ortaya bir başyapıt adayı çıkabilirmiş. bu seferlik yine olmamış, ustaya hiç yakışmamış!!!!
Bu kadar güzel mekanları hazırla, harika oyuncuların olsun elinde, daha güzel bir senarist bulunamazmıydı acaba? Kesinlikle bir zevk alamadım filmden, gereksiz sahneler, anlamsız bir senaryo..