Şavaş Tanrısı
4,3

Akhenaten
Akhenaten

14 Kasım 2019 tarihinde eklendi
Film olağanüstü muhteşem ötesi olmasada gayet iyi bir film ve Andrew Niccol'un diğer filmlerine nazaran geleceği değil günümüzü ve son 50 yılı bahse alan bir film. Ancak filmi izlemeye başlayacaklara itiraf edilmeliki filmde aksiyon sahneleri yok denecek kadar az, dram yönüne de fazla üzerinde durmamış daha çok olayların arka planında dönenleri ele almış ve bu diğer filmlerde işlenen dram ve aksiyon(savaş) sahneleriyle nasıl bir ilişkisi olduğunu açıklamış. Son olarak olayların hızlı bir şekilde geliştiğini belirtmek lazım bazıları bundan aşırı rahatsızlık duyabilir.
berk-ay1987
berk-ay1987

6 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
nicolas cage'in son zamanlarda oynadığı basit filmlerin arasından sıyrılıp gelen çok kaliteli bir film.böyle filmler daha sık yapılmalı..izleyelim dostlarım.
luisablack
luisablack

19 Ekim 2005 tarihinde eklendi
gerçekten çook güzel bir filmdi.Tempo ağır ve bazıları için sıkıcı olabilir ama bence muhteşemdi.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki oyuncular mükemmeldi.Konu farklı ilginç ders verici ve bunu samimi bir şekilde yapmış.Filmin çoğunu sinirlenerek ve gözleriniz dolu dolu bu dünyadaki düzene kızarak izliyorsunuz.Bence kesinlikle izlenmeli..
Birkan Kaplan
Birkan Kaplan

10 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
güzel bir film çok heyecanlı değil sıradan bir ilerliyişi var ama nicolas cage olduğu içi kesinlikle izlenebilir ve insanların ne kadar acımasız olduğunu ....vb bir çok şey anlatılıyor bence izlemelisiiz ama biraz sıkıcı bulabilirsiniz emin olun sonunda kahrolsun amerika diyeceksiniz
scar-face-53
scar-face-53

8 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
bilinip te söylenmeyen gerçekler anlatılmış filmde mükemmel bir konu....nicolas hakkıında konuşmaya gerek yokk o zaten mükemmel...yılın en ii filmlerinden biri bence....10/10
teo-17
teo-17

1 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Zaten bildiğimiz ama üzerinde düşünmek istemediğimiz gerçekleri gösteren güzel bir film.'Kurşunlar oylardan daha çabuk hükümet değiştirirler'9/10
pennyroyaltea
pennyroyaltea

27 Nisan 2006 tarihinde eklendi
Filmi az önce izledim.Öncelikle gerçekleri tüm çıplaklığıyla yansıtan ve gerçeğin ne kadar acımasız olduğunu tarafsızca gösteren bir film olduğunu söylemek istiyorum.Afrika'da çocukları açlıktan ölen halkın nasıl olupta bu kadar kolay silahlandığını; işin trajik yanı, her iki tarafa da birbirlerini öldürmeye devam etmeri için silah satan beyaz tüccarların ceplerini nasıl tıka basa doldurduklarını bu filmi izleyerek öğrenebilirsiniz.
Frank-Serpico
Frank-Serpico

10 Kasım 2006 tarihinde eklendi
nıchalasın son donemde yer aldıgı en basarılı gunumuz fılımlerınden bırı belgesel tarzında harıka gondermerlerı olan sılah vurgununun ıc yuzunu anlatan ve harıka bır oyuncu olan nıcholasta olan gusel seyredılebılecek sıkmayan basarılı bır yapıt ortaya cıkıorrr
odinhan
odinhan

16 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Ağırlıklı olarak günümüzün politik olaylarına göndermeler yapan bu sırada da seyirciyi sıkmayan kaliteli bir yapım.10/8
su-sisesi
su-sisesi

29 Haziran 2023 tarihinde eklendi
ya son yıllarda izlediğim en orjinal en keyifli en güzel filmlerden birisi jared leto bu filmde çok süperdiii nicolas cage zaten ayrı bi olay süperrr 10/10
ahmet-ertan
ahmet-ertan

19 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Açıkçası pek beğenmedim.Seneryo çok yüzeysel ve bana biraz basit geldi.Bu puanı hak etmiyor.
Hasan Akif Aycibin
Hasan Akif Aycibin

1 Şubat 2020 tarihinde eklendi
Anlattığı konu itibariyle cesur bir yapım olduğunu düşünüyorum. Gerçek bir hikayeden uyarlama bir film. Dünyadaki silah kaçakçılığını Yuri Orlov üzerinden anlatan bir filmdi. Yuri Orlov Ukrayna'da ailesiyle yaşamaktadır. Çocukken ailesiyle birlikte Amerika'ya göç ederler. Burada silah taciri olur.Kardeşini de ortak olarak yanına alır. Kısa zamanda işinde yüksek bir mevkiye gelir. Ordulara ve diktatörlere silah pazarlamaya başlar. Uzun süreden beri sevdiği Ava isimli kadınla evlenir ama ne iş yaptığından ona bahsetmez. Yuri bu işleri yaparken peşinde de Interpolden Valentine vardır. SSCB'nin dağılması Yuri'nin işine gelir. Ortaya yeni çıkan ülkelerde de iş yapmaya başlar. Yuri bir zaman sonra inişe geçmeye başlar. Karısı hangi işi yaptığını anlar ve onu terk eder. Afrika'da silah ticareti yapacakken Yuri'nin kardeşi sattıkları silahlar ile masum sivillerin öldürüleceğini anlar ve buna dayanamaz ama bu onun ölümüne neden olur. Interpol tarafından yakalanan Yuri için artık yolun sonuna gelinmiştir. Film genel olarak bu şekildeydi. Son sahnede en büyük silah tacirliği yapanların gelişmiş ülkeler olduğunu göstermesi de cesurca bir hareketti bence. Film, Afrika ve Asya'daki özellikle de iç savaşların gelişmiş ülkelerin bu ülkelere sattığı silahlar yüzünden çıktığını vurgulamış bence. Filmin çok hızlı ilerleyen bir yapısı vardı. Görüntü yönetmenliğini beğendim. Kurgusu da fena değildi bence. Nicolas Cage her zamanki klasik oyunculuklarından birini sergilemiş.
Filme verdiğim puan= 7,2
akdeniz91
akdeniz91

25 Temmuz 2018 tarihinde eklendi
Nicholas Cage nin mükemmel filmlerinden biri Savaşı savaşının içyüzünü perde arkasını keyifle merakla izlettiren bir film
mensars
mensars

12 Mart 2007 tarihinde eklendi
Çok başarılı bir film. Baştan sona kadar heyacanlı, sizi bir an bile sıkmayan çok iyi bir senaryoya sahip. Filmin amacı ise çok önemli...Kesinlikle izlemeniz gereken bir film, şiddetle tavsiye ediyorum. Harikaydı...
makman
makman

17 Kasım 2006 tarihinde eklendi
müthiş bir film gerçekten izlerken hayretler içinde kalıcaksınız.bana biraz sıkıysa yakalayı hatıırlattı.güzel olmuş.sadece sonunda biraz seneryo sanki filmi bu şekilde bitirmek için zorlanmış.ama film bittiğinde pişman olmayacaksınız.