Çarpışma
    4,3
    Çarpışma hakkında görüşlerin ?

VcdSamimiyeti
    VcdSamimiyeti

1 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Son derece abartılmış,gayet tanıdık bir hikaye.Irkçılığı işleyen onca film çekilmiş iken,bu ödüller,övgüler çok fazla bu filme.Kesişen hayatlar, malesef sinemada bir yenilik değil.Yani senaryo bakımından hiç bir türlü özgün mertebesine ulaşamıyor.Filmde aynı şekilde,ne anlattığı ile nede işlenişi ile...Türk yapımı böyle klişe filmleri görünce yerden yere vuranlar oluyor,amerikan yapımı olunca ne değişiyor yani..Tamam evet izlenmeyi hakediyor ama,bu kadar abartılı övgüyü ve ödülleri kesinlikle haketmeyen bir yapım.7/10
    atakanozruh
    atakanozruh

1 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
    Etkileyici sahneleri ve ilginç senaryosuyla en azından izlenmeyi hak eden, fakat fazla sürükleyici olmayan yapısıyla zaman zaman izleyici sıkabilecek bir yapım. Konusunun hassalığı ve verdiği mesajları sayesinde Oscarda boy göstermiş olduğu belli ama benim gözümde çok çok iyi değil
    gogola
    gogola

15 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
    Film ırkçığı ve insanların sırf ırkından ve renginden dolayı birbirinden nefret etmesini bir dolu mesajlarla anlatan bir yapıya sahip.

Bana göre filmleri mesajlarla yüklemek bir risktir. Çünkü eğer bu mesajları ilgili yerlerde ve miktarda veremezseniz sönen balonlar gibi arka arkaya patlarlar ve izleyiciyi sıkarlar.

Filmin birinci yarısı normal seyirde devam ederken film hakettği değere ikinci yarıda ulaşıyor. Gerçek dünyada insanların yüzünde ve içinde göremediğimiz saygı ve sevginin nasıl raslantısal çarpışmalar ile karşımıza çıkabileceğine filmde şahit oluyoruz. Irkçı düşüncelerin nasıl birbiri ardına insanların içinde patladığını çarpışmalar ile görüyoruz.İnançların ırkçılığa döşünce nasıl tehlikeli olduğunu ve çirkinleştiğini görüyoruz

Özellikle Dillon ve küçük kızın performansı çok iyi. Kusura bakmayın. Sandra yerine kim olsa 5 dk lık o rölü oynarmış, kayda değer birşey göremedim.

Karşılaşmaların özellikle iki tanesi çok etkileyici, küçük kız ve araba kazası olanı (fazla bahsetmedim).

Filmdeki gibi bir dünyamız olması dileğiyle. Vatanseverliğin ve yurtsevgisinin ve ilericiliğin, insanları ezen ırkçılığı her zaman yenmesi dileğimle.
    yenilige-dogru
    yenilige-dogru

9 Şubat 2009 tarihinde eklendi
    izlemeye değer bir dram.10/7
    NEÇİRVAN
    NEÇİRVAN

21 Aralık 2021 tarihinde eklendi
    Ortalama bir film diyebilirim. Film farklı hayatları aynı anda konu ediyor, bu hayatları da belli yerlerde kesiştiriyor. Ayrıca ırk ayrımına da deyinip, ırkların bir avantaj veya dezavantaj olmadığını savunuyor. Önemli olan kişinin kendisi yani özü. Ben bir Kürt olarak ırk ayrımcılığını bizatihi de yaşadım, umarım bu film ayrımcık yapan faşistlerde bir etki yaratır, gerçi kimse kendini faşist olarak gözrmez. Neyse güzel mesajlar filmde bulabilirsiniz. Biraz pulp fikșın filmini de andırdı bana. Büyük bir beklenti içinde olmadan izlenilebilir.
    Demirtas
    Demirtas

23 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    Çarpışma artık eski sayılabilecek olmasına rağmen yeni izleyebildiğim bir film. Açıkçası bu film hakkında bugüne kadar çok müthiş övgüler duymuştum hep. İzleyince biraz abartıldığını düşündüm. Evet, güzel bir film. Hatta verdiği mesajlarla son dönemlerde izlediğim en anlamlı filmlerden. Ama abartıldığı kadar değil diyorum. Bir kaç sahnesinde gerçekten şaşırıyor ve etkileniyorsunuz. Özellikle kaza sahnesinde polis memuru ile kadının karşılaşma sahnesi çok yaratıcıydı. Mutlaka izlenmeli diyorum ancak bana göre müthiş bir filmde beklemeyin.
    kemerlee
    kemerlee

8 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Irkçılıkla ilgili yapımış en gerçekçi ve ırkçılığı her yönünden en iyi anlatan film.Özellikle 11 eylül sonrası yürütülen Ulusal Milliyetçilik kampanyalarında kullanılan ve bunun sonucundada oscar verilen(oscarı hak etmeden alan filmlerin başında geliyor Hurt lockerla birlikte) ortalamanın üzerinde olan bir film daha fazlası değil.
    keiraknightley-2
    keiraknightley-2

6 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    sıkıcı ve sürekli insanı bogan bi havası var. sadece ırkçılık işlenmiş nerdeyse...bu kadar puanı diil,oscar adaylığnı bile haketmiyo...gerçekten vasat ötesi konular filanda birbirine bağdaşmıyo zaten o yüsden olmalı; bi sinema dergisi promosyon veriyo DVDsini hatta...
    cnksy
    cnksy

4 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    Oscar almadan bu filmi izleme şansını bulmuştum fakat öyle bir film yani,bu filmin oscar alması gerçektende çok şaşırttı beni,tabii akademinin bu filme niye oscar verdiğinin sebebini bilmek gerekir,bence bu sebep çok açık,filmi izleyince anlıyoruz ki ırkçılık çok kötü birşey kimse ırçılık yapmasın,çünkü hepimiz hayat içerisinde bir yerde karşılaşarak çarpışabiliriz,yani ırkçılık yaptığımız kişinin yardımına koşabilir yada yardım görebilirz,iyide biz bunları zaten biliyoruz,ne bileyim bilmiyorum bu filme neden bu kadar olumsuz eleştiride bulundum açıkcası bende bilmiyorum,siz benim bu yorumumu pek ciddiye almayın en iyisi:).Tüm eleştirilerime rağmen7/10(Kendi içimde paradokslar yaşıyorum galiba)iyi seyirler.
    arsim
    arsim

23 Nisan 2012 tarihinde eklendi
    Suçun veya suçluluğun ten rengiyle alakalı olmadığını güzel anlatmış yönetmen. İzlerseniz bir şey kaybetmezsiniz. Fakat film müzikleri biraz rahatsız etti beni. Sanki biraz abartılmış gibi. ( 7 )
    Plagueis
    Plagueis

7 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    bugun izleme fırsatı buldum filmi fena değil.ama daha büyük umutlarla izlemiştim.bence öyle oscarlık bi film değil çok abartılmış.ama genel olarak güzel.küçük kızın vurulduğunu sandıkları sahne etkileyiciydi.çok aman aman harika bir film değil ama izlerseniz fena olmaz..6/10
    karizmatik062915
    karizmatik062915

13 Ocak 2007 tarihinde eklendi
    yani bu kadar vasat bi flim denemez iyide değil 10/7 yani biraz iyi seyredilebilir...
    ırkçılığı amerikadaki karmaşayı açık bir dille sunuyorrr.
    Şamil Ö.
    Şamil Ö.

24 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
    Bir insanın Ten renginin, o insanı; iyi veya kötü yapmasıyla hiçbir alakasının olmadığını insanın yüzüne yüzüne vuran, güzel bir dram.
    nskmourinho
    nskmourinho

30 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
    oscar kazansın diye cekilen bir film.baglantılar ustaca kurulmus ama daha iyisi olabilirdi
    niena
    niena

2 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
    Alejandro Gonzalez Inarritu'nun paramparça aşklar ve köpekler filmi ile 21 gram filmini izledikten sonra çok başarısız geldi bana çarpışma..hele ki brokeback mountain dururken tam bir fiyaskoydu oscar'ı alması..akademi üyelerinin bu filme oscar vererek; oscar'ı hak edene verdiklerine olan inancım azalmışken, dibe vurmasını kolaylaştırdıkları için teşekker ediyorum burdan..