arkadaşlar bu tarz filmleri sevmeyenler izleyipte yorum yapmasın.çarpışma baştan sona ibretlik bir film.hiç tanımadığınız insanlrın aslında bi şekilde sizinle bir bağı olduğunu anlatan çok güzel bir film.lütfen eleştitirken filmi anlayıpta eleştirin.10/8
zaman geçişlerini ve olayların arasındaki bağı yakalamak için filmi iyi takip etmek gerekiyor.hiç beğenmedim diyen arkadaşlar bu yüzden beğenmemiş olabilir.biraz dikkatli izlenmesi gerekiyor yoksa öylesine rastgele sahnelerden oluşan anlamsız bir filmmiş gibi gelebilir ki hiç öyle değil..8/10bu arada sürekli favori filmlerini söyleyen arkadaş kusura bakma ama senin o saydığın filmleri az bucuk film merakı olan herkes izlemiştir.taxi driver,raging bull,godfellas,gazino,scarface,godfather,yeşil yol,titanik,piyanist,er ryanı kurtarmak,schindlerin listesi........bunlar zaten herkesin favorisi marka olmuş filmler.bunları izlemiş olman seni filmden anlayan bir insan olduğunu göstermez.Önemli olan çok iyi filmler izlemek diyorsun ama çok iyi filmde kolay bulunmuyor.senin favorim dediğin filmleri ayrı tutuyorum çünkü zaten onlar tüm dünyaca tanınan,bilinen ve beğenilen filmler.bunları bi kenara ayır..bunların dışında da adı sanı pek duyulmamış çok sağlam filmler var.işte öyle filmleri bulup izlemek maharet ister.biraz araştırman lazım,ilgili olman lazım,bi çok film izlemen lazım ki aralarında ciddi çok güzel olanları bulabilesin.sadece hollywood'dan değil dünya sinemasından bahsediyorum.yani sözün özü marka olmuş 3-5 filmi izleyip böbürlenme kendi kendine.köstebek ile ilgli yorumunu da git o filmin sayfasında yap.bu filmle ilgili diceğin bişi varsa adam gibi yaz.sıkıldım,beğenmedim demekle iş olmuyor.neden sıkıldın,gerekçelerin ne,filmde sana yanlış gelen şeler ne bunları yaz.yoksa kuru kuru beğenmedim demek bi anlam ifade etmez
"tesadüfler bileşkesi" mi demeli? oldum olası karışık filmleri sevmemişimdir. filmi dar anlamda düşünmeyi değil, filmin beni alıp götürmesini ve o durum içindeki genişlemeyi tercih ederim. ama yine de 9 verdim.
Kesişen hayatların hikayesi deniyor ama ben dün izlediğim 21 Gram filmini keşişen hayatlar üzerine daha başarılı bir yapım olarak görüyorum. Çarpışma filminin verdiği mesajlar başarılı ve evrensel..Irk ayrımının anlamsız olduğu, insanlardaki önyargıların, ben ve öteki ayrımının yanlış olduğu, tüm insanlığın diyalog ortak paydasında buluşması gerektiği ...
dram filmlerini genel olarak beğenmememe rağmen bu tip filmler iyi kurgulandıkları zaman gerçekten muhteşem eserler çıkıyor.oscar aldığında yaa yine saçma sapan bi drama vermişlerdir dedim.fakat izledikten sonra fikirlerin değişti.muhteşem bi film.hele o filmin afiş sahnesi..aklıma geldikçe tüylerim ürperiyor ve gözlerim yaşlanıyor..tek kelimeyle muhteşem
muhteşem bir kurgusu var ama bazen bu kadar da raslantı olmaz dedirtebiliyor. kesinlikle izlenmesi gereken ve oscarı hakeden bir film. mükemmel sahneleri var. çok değişik duygular arasında geçiş yaptırıyor film içerisinde. mutlaka izleyin. 9/10
İranlı bir dükkân sahibi, Afroamerikan bir televizyon yönetmeniyle karısı, Meksikalı bir çilingir, beyaz Amerikalı bir savcı ve karısı, birbirlerine aşık olan biri zenci diğeri Latin kökenli iki polis memuru, orta yaşlı Koreli bir çift, ırkçı bir polis ve iki araba hırsızı gencin durumlarını anlatan bir film.Bu film hakkındaki ilk yorumumda yukarda yazdıklarımı belirtmiştim.Onun için yazdıklarında kimi kastediyorsun bilimem ama ben daha sonraki yazıyı bir arkadaşın yazısı üzerine yazmıştım.Bu durumda yazıları anlayıp ona göre yorum yapalım aag8929...Film tabii ki de yalnızca ırkçılığı anlatmıyor,ayrımcılığı,insan ilişkilerini,iyi ve kötünün tezatlığı vs. gibi konuları da belitrtiyor.
Hollywood'da yapılan muhalif çizgiye yakın nadir filmlerden biri. Aslında farkında olmadan başka hayatlara nasılda dahil olduğumuzu çok güzel anlatmış gayet iyi bir yapım.