çukurova83
14 Aralık 2008 tarihinde eklendi
amerikanın görünmeyen yada görünmek istenmeyen hayatlarını an acı şekilde yüzümüze çarpan bir gerilim.insanın hayata nelerle karşılaşaçağını kestiremediği bir dünyada; yıkılan , dağılan hayatlar . bağımsız sinemanın en iyi örneklerinden. yönetmenin ve oyuncuların devleştiği bıçak sırtı bir film . sinemayı seven film izlemeyi düşünen herkese tavsiye ederim.tekrar izlenecek filmlerden. boşuna oskar vermemişler.
Kesişen hayatların hikayesi deniyor ama ben dün izlediğim 21 Gram filmini keşişen hayatlar üzerine daha başarılı bir yapım olarak görüyorum. Çarpışma filminin verdiği mesajlar başarılı ve evrensel..Irk ayrımının anlamsız olduğu, insanlardaki önyargıların, ben ve öteki ayrımının yanlış olduğu, tüm insanlığın diyalog ortak paydasında buluşması gerektiği ...
Kesişen hayatları ustalıkla işlemiş bir film.İlk izlediğim zaman çok etkilenip bittiğinde tekrar başlatmıştım.Çok büyük isimler olmadan da güzel ve kaliteli filmler yapılabileceğinin bir kanıtı.
şöyle söylemeliyimki filmin son 20 dakikasına kadar bekledim acaba ne zaman güzelleşcek die.. ve son 20 dk. gerçekten filmi özetler ve güzel kılar nitelikteydi.. dram filmlerini pek sevmediğim içindir belki de ama yine de 6/10
Etkileyici sahneleri ve ilginç senaryosuyla en azından izlenmeyi hak eden, fakat fazla sürükleyici olmayan yapısıyla zaman zaman izleyici sıkabilecek bir yapım. Konusunun hassalığı ve verdiği mesajları sayesinde Oscarda boy göstermiş olduğu belli ama benim gözümde çok çok iyi değil
dram filmlerini genel olarak beğenmememe rağmen bu tip filmler iyi kurgulandıkları zaman gerçekten muhteşem eserler çıkıyor.oscar aldığında yaa yine saçma sapan bi drama vermişlerdir dedim.fakat izledikten sonra fikirlerin değişti.muhteşem bi film.hele o filmin afiş sahnesi..aklıma geldikçe tüylerim ürperiyor ve gözlerim yaşlanıyor..tek kelimeyle muhteşem
biraz karmaşık bir yapısa olsada filmin sonlarına doğru anlatmak istediğini anlıyorsunuz drama filmlerin içinde en iyilerindendir ilk başlarda sıkılacaksınız fakat sonradan ayrılamayacaksınız filmin sonunda çorap söküğü gibi konular açıklanacak 7/10
muhteşem bir kurgusu var ama bazen bu kadar da raslantı olmaz dedirtebiliyor. kesinlikle izlenmesi gereken ve oscarı hakeden bir film. mükemmel sahneleri var. çok değişik duygular arasında geçiş yaptırıyor film içerisinde. mutlaka izleyin. 9/10
İranlı bir dükkân sahibi, Afroamerikan bir televizyon yönetmeniyle karısı, Meksikalı bir çilingir, beyaz Amerikalı bir savcı ve karısı, birbirlerine aşık olan biri zenci diğeri Latin kökenli iki polis memuru, orta yaşlı Koreli bir çift, ırkçı bir polis ve iki araba hırsızı gencin durumlarını anlatan bir film.Bu film hakkındaki ilk yorumumda yukarda yazdıklarımı belirtmiştim.Onun için yazdıklarında kimi kastediyorsun bilimem ama ben daha sonraki yazıyı bir arkadaşın yazısı üzerine yazmıştım.Bu durumda yazıları anlayıp ona göre yorum yapalım aag8929...Film tabii ki de yalnızca ırkçılığı anlatmıyor,ayrımcılığı,insan ilişkilerini,iyi ve kötünün tezatlığı vs. gibi konuları da belitrtiyor.
Filmin sadece ırkçılığı anlatığını sanan bazı arkadaşların filmi 'bugün tv. de birşey yok, iyisimi bir film alıp seyredelim, vakit geçer' mantığıyla izledikleri anlaşılıyor. Evet birkaç çarpışmada ırkçılık var ama ya diğerleri. Baba ile oğul, baba ile küçük kız,iki siyahi arkadaş, kaçak ile polis, iki polis memuru, iki karı koca, iki sevgili, evsahibi hanımla temizlikçi bayanın işkilerinidemi ırkçılıkla açıklayacak bu arkadaşlar. Bu yorumları yazan arkadaşların zevklerine saygı duyarım ama maalesef filmi tam kavrayamamışlar.100/95