delaye
24 Mart 2006 tarihinde eklendi
Karma felsefesini yerden yere vuran bir film bence, iyilik yapan her zaman iyilik bulmuyormuş dedirtiyor. farklı hayatların kesiştiği, ırkçılığı gayet güzel de işleyen bir film yalnız ben oscarlık bir oyunculuk göremedim ya neyse...
Çarpışma artık eski sayılabilecek olmasına rağmen yeni izleyebildiğim bir film. Açıkçası bu film hakkında bugüne kadar çok müthiş övgüler duymuştum hep. İzleyince biraz abartıldığını düşündüm. Evet, güzel bir film. Hatta verdiği mesajlarla son dönemlerde izlediğim en anlamlı filmlerden. Ama abartıldığı kadar değil diyorum. Bir kaç sahnesinde gerçekten şaşırıyor ve etkileniyorsunuz. Özellikle kaza sahnesinde polis memuru ile kadının karşılaşma sahnesi çok yaratıcıydı. Mutlaka izlenmeli diyorum ancak bana göre müthiş bir filmde beklemeyin.
Irkçılıkla ilgili yapımış en gerçekçi ve ırkçılığı her yönünden en iyi anlatan film.Özellikle 11 eylül sonrası yürütülen Ulusal Milliyetçilik kampanyalarında kullanılan ve bunun sonucundada oscar verilen(oscarı hak etmeden alan filmlerin başında geliyor Hurt lockerla birlikte) ortalamanın üzerinde olan bir film daha fazlası değil.
Filmi çok önceden seyretmiştim.Oscarı alıcağını hiç düşünemedim.Aday olduğunda yine düşünmemiştim.Oscarı aldı hala düşünemiyorum.Ancak kesinlikle seyredin derim.
sıkıcı ve sürekli insanı bogan bi havası var. sadece ırkçılık işlenmiş nerdeyse...bu kadar puanı diil,oscar adaylığnı bile haketmiyo...gerçekten vasat ötesi konular filanda birbirine bağdaşmıyo zaten o yüsden olmalı; bi sinema dergisi promosyon veriyo DVDsini hatta...
muhteşem bir film.insanın içini burkan bir çok sahne var içinde.zekice hazırlanmış bu sahneler , bence filmi son 10 yılın kült filmleri arasına sokmaya yetmiş.son yıllarda çıkan bir iki iyi filmden biri.özellikle psikoloji sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum
tek bir sahnede pek çok psikolojiyi birden işlemiş olması..hissedilen gerilim,nefret,üzüntü ve daha birçok dile gelmeyen duygu sözcüğünü uzun zamandır hiç bir filmde bu kadar hissetmemiştim..unutulmayacak sahnelere imza atan yönetmenin bu filmi kaçmaz.10/10
Tek kelimeyle muhteşem bir film..Oscarı fazlasıyla hakediyor..Ben biraz geç kaldım bu filmi izlemeye ancak geçen hafta Digitürk te izledim ve bugüne kadar izlemediğim için kendime çok kızdım..Oyuncu kadrosu çok geniş ve roller çok güzel dağıtılmış bence..Çilingir olan adam ve kızı arasında geçen diyologlar gerçektende müthiş..Abuk sabuk bilim kurgu ve aksiyon filmlerini düşününce insan Hollywoodun yaptığı en iyi işlerden biri diye düşünüyor..Kesinlikle izleyin..
zaman geçişlerini ve olayların arasındaki bağı yakalamak için filmi iyi takip etmek gerekiyor.hiç beğenmedim diyen arkadaşlar bu yüzden beğenmemiş olabilir.biraz dikkatli izlenmesi gerekiyor yoksa öylesine rastgele sahnelerden oluşan anlamsız bir filmmiş gibi gelebilir ki hiç öyle değil..8/10bu arada sürekli favori filmlerini söyleyen arkadaş kusura bakma ama senin o saydığın filmleri az bucuk film merakı olan herkes izlemiştir.taxi driver,raging bull,godfellas,gazino,scarface,godfather,yeşil yol,titanik,piyanist,er ryanı kurtarmak,schindlerin listesi........bunlar zaten herkesin favorisi marka olmuş filmler.bunları izlemiş olman seni filmden anlayan bir insan olduğunu göstermez.Önemli olan çok iyi filmler izlemek diyorsun ama çok iyi filmde kolay bulunmuyor.senin favorim dediğin filmleri ayrı tutuyorum çünkü zaten onlar tüm dünyaca tanınan,bilinen ve beğenilen filmler.bunları bi kenara ayır..bunların dışında da adı sanı pek duyulmamış çok sağlam filmler var.işte öyle filmleri bulup izlemek maharet ister.biraz araştırman lazım,ilgili olman lazım,bi çok film izlemen lazım ki aralarında ciddi çok güzel olanları bulabilesin.sadece hollywood'dan değil dünya sinemasından bahsediyorum.yani sözün özü marka olmuş 3-5 filmi izleyip böbürlenme kendi kendine.köstebek ile ilgli yorumunu da git o filmin sayfasında yap.bu filmle ilgili diceğin bişi varsa adam gibi yaz.sıkıldım,beğenmedim demekle iş olmuyor.neden sıkıldın,gerekçelerin ne,filmde sana yanlış gelen şeler ne bunları yaz.yoksa kuru kuru beğenmedim demek bi anlam ifade etmez
Oscar almadan bu filmi izleme şansını bulmuştum fakat öyle bir film yani,bu filmin oscar alması gerçektende çok şaşırttı beni,tabii akademinin bu filme niye oscar verdiğinin sebebini bilmek gerekir,bence bu sebep çok açık,filmi izleyince anlıyoruz ki ırkçılık çok kötü birşey kimse ırçılık yapmasın,çünkü hepimiz hayat içerisinde bir yerde karşılaşarak çarpışabiliriz,yani ırkçılık yaptığımız kişinin yardımına koşabilir yada yardım görebilirz,iyide biz bunları zaten biliyoruz,ne bileyim bilmiyorum bu filme neden bu kadar olumsuz eleştiride bulundum açıkcası bende bilmiyorum,siz benim bu yorumumu pek ciddiye almayın en iyisi:).Tüm eleştirilerime rağmen7/10(Kendi içimde paradokslar yaşıyorum galiba)iyi seyirler.
muhteşem bir film.en iyi film oscarını aldığını hatırlatırım.sevgiyi,insanın içini acıtarak anlatıyor ve gösteriyor.ama bu yöntem çok etkili.şiddetle tavsiye ediyorum.mutlaka izleyin.izlememek kayıp.
Filmin 30-34. dk ları arasında işlenen ''sevginin bir insanı nasıl güdüsel olarak koruduğu''en güzel böyle anlatılabilirdi..Ve sonra 2. cd de silahtan çıkan kurşun sonucunda küçük kızın babasına ''işe yarıyormuş baba'' demesi..Gzçyaşlarımı tutamadım.Gerçkten mükemmel bir filmdi.10 üzerinden 10.