Kesinlikle filmde Tom Hanks yerine Pierce Brossnan falan oynamalıydı.Çünkü bence Tom Hanks Robert Langdon karakteri için çok durağan kalmış!!Evet belki bu fikrime birçok kişi katılmayacak ama söylemek istedim.Onun dışında kitabıda okudum tabiki filmle arasında kıyaslama yapmayacağım çünkü hiçbir zaman kitaplardan uyarlanan filmler birebir örtüşmüyor..Ama tek söyliyebileceğim kitabı okuyanların ayrıntıları yakalaması adına filmden daha çok tat alacağı!!
Film, hiç beklediğim kadar iyi çıkmadı, çok vasattı. Öncelikle filmin kitabını okumadığımı onun için uyarlama açısından bir fikrim olmadığını belirtmek isterim. Belki konuyu yakından takip edenler için daha ilginç ve güzel bir film gelmiştir. Konu özellikle başlarda çok karmaşık ilerliyor, tam olarak kavranması güç oluyor lakin filmin ortalarına doğru güzel bir şekilde kavrıyorsunuz. Aslında bir bakıma izlerken düşündürmesi güzel bir özellik fakat film çok durağan ilerliyor. Bu durağanlığı Ron Howard belki de kesmek için aralara heyecanlı, aksiyonlu sahneler eklmiş. Bu sahnelerde olmasa çok sıkıcı bir film halini alacakmış. Bu durağanlıktan dolayı bana göre film vasat çok da aşamamış. Kitabını okumayan ve konuyla pek alakası olmayan izleyiciye biraz sıkıcı bir film.
kitabı okuduktan sonra filmi izledim tabi ki kitaptaki kadar ayrıntılı ve güzel olduğu söylenemez ama yine de seyredilebilir,yalnız takıldığım birkaç nokta var kitabı okuyanlar bilir tom hanksin robert langdon karekterine uyduğu söylenebilir ama audrey tattou(çok sevmeme rağmen)sophie karekterine hiç uymamış.hatırlarsanız kitapta sophie kızıl saçlı yeşil gözlüydü bu belki çok önemli olmayabilir ama yine de dikkat edilmeli bence ayrıca karekterinide pek yansıtamamış.paul bettany silas karekteri için çok uygun bir seçim oyunculuğuda süperdi bence ama albinolar kırmızı gözlü olur benim bildiğim kadarıyla bunlara dikkat emeleri gerekirdi bence siz yinede izleyin sırf louvre müzesindeki piramitleri görebilmek için bile izlenir bir de tom hanks ve paul bettany için...
Merhaba filmi izleyeli çok uzun zaman oldu ama yorum yazmak için insxaın aklına bir şeyler gelmesi zor . Sanki biri kitabı havaya atıp açılan sayfadan başlamış senaryoyu yazmaya onar sayfa atlayarak büyük bir sanat eserini bir albinonun iki kişiyi öldürmeye çalışmasını anlatan basit bir hikayeye çevirmiş . Çok büyük bir hayal kırıklığı ve Tom Hanks için büyük bir geri adım .
filmin atmosferinin karanlık olması filmin konusuyla mükemmel bir özdeşlik kurmuş gizemli konusuyla başından sonuna kadar akıl oyunlarıyla dolu bir film gerçekten final sahnesinde çalan müzikte oldukça etkileyici
filmin çok kötü olduğunu ve sadece uyku problemi yaşayanların bu problemini çözmede yardımcı olacağını söyleyebilirim.Allah aşkına bu filmin neresi sürükleyici.filmi izlerken yaşadığım en güzel şey iş yorgunluğumu tatlı bir uyku ile üzerimden almasıdır:))
kitabı ilk cıktıgı zamanlar okudum ve arkasından bi film gelcegi belliydi akıllıca yazılmış sürükleyici bir roman olmasına rağmen filmde aynı tadı almak mümkün olmadı yinede izlenebilecek bi film kitabı okumayanlara cok keyif verebilir.