cagdasbayat
23 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Gizemli olaylar,tarihten bu yana gelen büyük yalanlar,ve bu oyunu devem ettirebilmek için süregelen mücadele ve bu esrarı çözmeye çalışan bir profesör...Sadece bunlar bile filmi izlemenize neden oluşturabilir.Yıldızlar geçiti, Tom Hanks liderliğinde bir film... Sizce kaçar mı?
Kitap gerçekten muhteşem bi kitap. Dan Brown Da Vinci Şifresi , Melekler ve Şeytanlar gibi kitaplarla okuyucuya gerçekten herşeyi vermiş. İkiside muhteşem konuya, kurguya, inanılmaz sürükleyiciliğe, insanda merak uyandırmaya kendini adamış kitaplar ve en önemlisi muhteşem sonlara sahipler. Peki Da Vinci Şifresi nin filmi nasıldı. Kitabı okumuş biri olarak filmi izlerken olaylara yabancı kalmadım tabii, sonunu bildiğim için ilk heyecanda olmaması normaldi. Ama gördüğüm şey filmin çok hızlı ilerlemesiydi. Ben gerekirse filmin 2 ye bölünüp daha yavaş anlatılmasını isterdim. Film kötü olmuş diyemem, ama peşinden atlıların kovaladığı bi gerçek. Buda zaten çok karışık bir kurguya sahip filmi, kitabı okumayanlar için dahada zor anlaşılır bi hale getiriyor. Şimdi kitabı gözümün önüne getirdiğim zaman, gerçektende kitabın hem uzun hemde çok detaylara sahip olduğunu bir kez daha hatırlıyorum.Böyle bir durumda 2,5-3 saatlik bi film ancak bu kadar verebilirdi. Ziplenmiş bi klasör gibi..Herşey çok güzel, ama filmin hızlı anlatımı içimde bi boşluk yaratıyor..Film çok güzeldi demek istiyorum.. ama diyemiyorum
film için iyi diyebiliriz ama uyarlama olduğu için bence çok seri bir şekilde bitirmeye çalışılmış.tom hanks bu sefer bence bekleneni veremedi.ama gizem dolu bir film arıyorsanız ve kitabıda okumadıysanız alın klasik yapın.ama okuyanlar için pek birşey ifade etmiyor.
melekler ve şeytanları da filme çekiceklermiş.....umarım onda da bazı telefonların özelliklerini göstermeye çalışmazlar. Hatırlarsanız da vinchi de bu olmuştu en hayal kırıklığına uğratan sahne bence o sahneydi....
kitap kesinlikle iyi biçimde aktarılmamış. genelde christopher grange'in kitapları tam bazda aktarılamaz, verim alınamaz kitaplarından ama, bu sefer de dan brown'ın kitabı maalesef film boyunda yavan kalmış. bir de bu filmden sınav olmuştuk, daha iyi biçimde anlamam gerekiyordu içeriğini, ama bu gözle seyredince, birçok yerinin kitaptaki gibi detaylı anlatılmadığını, ya da ince elenip sık dokunmadığını gördüm. filmin kurgusu iyiydi, oyunculukları iyiydi, ama oscarlı film yönetmiş ron howard'ın daha iyi bir iş çıkarmasını umardım. ayrıca film 'izleticem' diye, kimi zamanlarda sıkabiliyor da. eğer kitabı okunmadıysa, ya da merak ediliyorsa izlensin. yoksa tom hanks ve kimi zaman onu oyunculuğu ile aşan ian mckellen dışında filmin pek de artı bir yanı yok...
ben bu filmin kitabını okumuştum ve kitabını okumayan bi arkadşımla beraber izledim arkadaşım çok beyendi fakat ben hiç zevk alamadım kitabını okuduğum için öyledir heralde..
Belki de filmin büyüsünü bozan konusunu bilmemiz ve kitaptan çok daha büyük zevk almamızdı diyeceğim aslında ama, filmin vasatlığının yalnızca bizim konuyu bilmemizle bağlantılı olmadığını yerli yabancı eleştirmenler işaret ederek, konunun aktarımındaki eksikliğin altını çizdiler. Evet izlenebilir ve keyifli zaman geçirilebilir bu filmle ama görsel bir şölen beklentisine ya da kitaptan aldığınız zevki alacağınız yanılgısına kapılmamanız önemle rica. Adam gibi oturur, uslu uslu Tom Hanks ve Audrey Tautou'yu izler, arada bir Jean Reno'yla takviye yapar ferahlarsınız, ama yok siz hayatınızın filmini arıyorsanız, başka kapıya!
gayet güzel bir film. filmi kitapla kıyaslayıp kötü demek bence çok insafsız. kitapla film elbette bir olmaz. film yapımının doğasından kaynaklanan zaman kısıtlığı, öykünün tamamını ayrıntılarıyla yansıtmanın imkansızlığı ve benzeri dezavantajları hesaba katarak filmi izlersek rahatlıkla zevk alınabilir.
Da Vinci için çok fazla söze gerek yok filmi irdelemek gerçekten zor bu yüzden...Karışık kurgu çok kısa sürmüş,oysa ki biraz daha uzatılabilirdi,yanlış bir seçim olmuş seneryoyu kurgularken bence...Sonda ki sevişme sahnesi çok uzun ve gereksiz; gülmemek için kendimi zor tuttum.Tom Hanks bayatlamaya,yüzünü eskitmeye başladı.Biraz köşeye çekilip son dönemde ki başarısızlıklarının gözden kaybolmasını beklemeli.
Kötü filmlere yorum yapmak hiç huyum deildir..Ama bu filmin bu kadar kötü olacağınıda hiç beklemiyordum,tam bir hayal kırıklığı...Nasıl bu kadar hit almış hayretler içindeyim..