--kayıplar yaşandı yıllarca ne kadar acı olsada .elimizdemiydi bu yaşanalar..hayır..kabullenmek zor... --çıka geldi birgün biri..gel dedi bu savaşta sende bizimle ol yanımda ol .. çaresizlikten mi?kaçmak için mi bilinmez...ama kader yazılmıştır bir kere değişmez.. --bambaşka bir dünya ya gözünü açmak ,iyi ve kötü.. herkes kendi tercihlerini yaşayan karmaşık bir halk kudüs... --istemeden verildi bu sana .. bir baktın herşey senin elinde artık..ne için savaştığını bile bilmeden savaşmak.. ne için .. özgürlük için mi? halkın için mi?? kendin için mi?? --tek istediğin barıştı belki..herkes özgür yaşasın ..tercihlerin bedeli yanlız insanlara kalsın .. mümkünse eğer tabi... -- iyi biriydi belki kral ama kapısını çalan şey çok erkendi belki...onun için belki kurtuluştu ama senin için başlangıç... --savaçtın yine de istemesende..çok kan döktün hiç uğruna belki bile bile...elinde olmadan ne canlar yitirildi bu topraklarda ... --ne olduki sonunda baksana ...yıllardın olan devran tersine döndümüki?? --yine döndün ya özüne sen demirci ustası değilmisin??
Müslümanları cani göstermedi diye film iyi diyemeyiz! Bence Ridley Scott mesleğinin zirvesinde ve onun böyle bir filme imza atması çok abartılmamalı! Bu film genel olarak beğenilse de bence hakettiği değeri görmedi. Güzel film ama türünün en iyisi değil!
BAZI ARKADAŞLAR FİLMİN TARİHE UYMADIÐINI VE TÜM KARAKTERLERİN UYDURMA OLDUÐUNU BELİRTMİŞLER.GERÇEKTEN DE DEMİRCİ BALIAN BİR ASİLİN OÐLUYDU VE KUDÜS`E GİDİP ORAYA YERLEŞMİŞTİ.AYRICA PRENSES SYBILLA İLE AŞK YAŞAMIŞ VE KENDİSİNE KRALLIK TEKLİF EDİLMESİNE RAÐMEN KABUL ETMEMİŞ VE KUDÜS KENTİNİ ARAP KUŞATMASI SIRASINDA SAVUNMUŞTUR.DAHA SONRA DA AVRUPA`YA GERİ DÖNMÜŞTÜR.ANA HATLARI BU YAZDIÐIM GERÇEK OLAYLARDAN OLUŞAN FİLMİN AYRINTILARI DA ELBETTE KURMACA ÖYKÜLERLE DOLUDUR...
SAVAS SAHNELERinin doyuruculuğu ve inceliği açısından başarlı ve müslümanların ezilmediği gerçeklerden sapılmamış,ince gönermeler ve jestlerinde bulunduğu başarılı ve seyre değer bir film...teşekkürler
hiç ama hiç begenmedim ne yönetmeni ne oyuncu seçimini hiçbirşeyi.orlando cok sırıtmıs rolunde hala bana elf gibi geliyor :)cocuk gibi birsey böyle agır abi roleri hiç uymamıs ona bence basarısız film bunun tarzında bir sürü film var coguda bundan iyi
Bu kadar geniş bir konunun her detayıyla anlatılmamasını normal karşılamak gerekir.Jeremy Irons her zamanki gibi mükemmel oynamış,Orlando Bloom ise beklediğimden çok dahi iyiydi.Sonuç olarak Kingdom Of Heaven sinema keyfini yaşatıyor.Anlatılan tarih olduğuna göre eksikler olması da gayet doğal.
bn öle her sawaş filmlerini sewmiorum ama ne bilim bu filmi çok beğendimm gerçekten orlando bloom süper oymamışş çok güsel bi fikm..izleyeli baya bi oldu ama :D yine girse wizyona yine izlerim walla..:)
saçma diye yerimde duramadığım bir çok sahne var orlando krallığı seçseydi filmin bu kadar uzamasına gerek kalmayacaktı....cesur yürekten sonra bu tarz filmler hiç beni etkileyemiyor..!
izlediğinden pişaman olan biriyle daha karşılaşmadım.çpk güzel ve abartılı olmayan savaş sahneleri ve güzel bir senaryosu olan bir film.Orlando Bloom unda güzel oyunculuğu eklenince gerçekten insanı sürükleyen bir film ortaya çıkmış...