çok zevkli diil açıkçası film.gladyatör gibi bi filmi çeken yönetmenden daha iyisi beklenebilir.tabi orlando bloom da yine yeterince iyi değil. ama bu filme kötü de diyemeyiz 7/10
açıkcası bu film benim hiç hoşuma gitmedi oyuncular gereğinden fazla soğuklardı yönetmen iyi çekmiş ama nedense beğenmedim hoşuma gitmedi orlando bloom'u zaten sevmem beğnmedim oyunculuğu yapmacıktı buda filmi etkiledi....tabi bu benm fikrm
Tamam filmin konusu basit, başrol oyuncusu rolüne pek oturmamış gibi fakat bu filmin hak ettiği ilgi bu olmamalıydı bence...Müzikleri, kurgusu,etkileyici savaş sahneleri ile akademinin ilgisini neden çekmemiş anlayamadım doğrusu.
Cennetin kırallığı her ne kadar orta yolu bulmaya çalışsa da yine de her karede hollywood filmi olduğu belli. Üstelik film içinde birçok yerde Türk filmlerini aratmayacak mantık hataları var maalesef. Üstelik birçok kişi Kardeş Türkülere ait bir melodi duyarım umudu ile sinemaya gitse de hayal kırıklığına uğradı. Ama yine de filme haksızlık etmemek lazım. Adamlar o kadar uğraşmışlar önyargılarına kulak asmamaya !Özellikle şu günlerde ...Sırf bunun için bile izlenir.
saçma diye yerimde duramadığım bir çok sahne var orlando krallığı seçseydi filmin bu kadar uzamasına gerek kalmayacaktı....cesur yürekten sonra bu tarz filmler hiç beni etkileyemiyor..!
Film muhtesem herkese tavsiye ederim yalniz tarihsel acidan tam bir rezalet bu yuzden filmdeki karakterleri not alin sonra da internette arastirin.Film 10 /10
Film herşeye rağmen büyük ölçüde tarafsız bir bakış açısıyla çekilmiş.Filmde orlandonun şu sözünü hatırlayalım'Hristiyanlar kudüse girdiğinde şehirdeki tüm müslümanları kılçtan geçirmiştiler'Ne diyelim bunada şükür.
bence orlondo'nun büyük iskenderdeki hezimetini unutturacak bir film.tarihi film olarak yine taraf tutucuydu.ve din konusu cok islenmisti.daha iyi islenebilirdi.
Filmin oyuncularına, görselliğine, hikayesine, içindeki kahramanlarına...hatta filmi film yapan herşeye tepeden baktığımda "vay be" diyorum..."adamlar tarihi bir film yapmışlar, bunu en iyi şekilde tarafsız yapmışlar hem de..." sonra şöyle bi inceliyorum..kendimi filmi izlerken gözümün önüne getiriyorum...Ben Jerusalem'in Hristiyanlara verilmesi için dua ettim ya!!!Orlando Bloom'un uyguladığı savaş taktiklerini ayakta alkışladım...hatta Saladin'den Jerusalem'i terketmesini istediği o sahnede Saladin'in verdiği olumsuz cevaba harbiden bozuldum...şimdi bu film tarafsız mı oluyor???Benim görüşüm aksi yönde...tek taraflı hiçbir yapım "tarafsız" olarak adlandırılamaz. Tamam kabul ediyorum...eşitlikten yana gidilmiş...Müslümanlar kötü gösterilmemiş...ama yanlış hatırlamıyorsam: "Saladin'in kesip biçtiği sahneler seyirciden esirgenmiyor...şu bol kanlı...kafa kesip..direğe diktiği sahneler"...oysa Müslümanlar'a yapılan saldırılarda konuşmalara bol "kötü adam sırıtmalarına" yer verilmiş...pek fazla vahşet yok yani...bu görüşlerime katılmayanlara saygı duyduğumu da belirtmek isterim....bütçesi ve kurgusu ile alkışlanacak bir yapım..yine de izlemeden geçmeyin derim...bide elinizden geliyorse..tarafsız izleyin:))
Film sadece hrıstiyanları tatmin için yapılmış bir filim.Şöyle demey getiriyorlar bakın yenildik ama kolay lokma olmadık gibilerinden tarihi gerçekleri çarpıtarak ve hayali kahramanlar üreterek kendi milletinin karanlık tarihini gizlemey çalışmışlar. Filimde kimi yerlerde objektif olunmaya çalışılmış ama Selahaddin eyyubi gibi yahudileri ve müslümanları haçlıların katliamlarından kurtaran bir insanı küçük düşürücü gerçekle alakası olmayan iddialar koymuşlar filime.Ve replikleri hazırlarken selahaddin eyyubinin konuşmalarında bir müslümanın konuşma tarzı nasıl olur diye islami bilgilerden faydalanmamışlar.
Öncelikle film normal bir savaş filmi.Ekstra bişey yok...Ama filmi tarafsız olarak yansıtması artı bir puan...Orlando Bloom normal bir oyuncluk göstermiş...Bence Truva filminde daha etkiliydi yan rolde olmasına rağemen...Fazlası yok...Bu filmde alkışlanması gerekenler figuranlardır...Ama herkesin bu filmi gidip görmesinde yarar var.Oyuncular açısından değil tarihi anlatması ve tarafsız olarak anlatması filmi izlemek için en büyük nedendir bence!!!!!!!!