kuzularynsessizli-i
27 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Sommers e katılıyorum bir film bu kadar mı berbat ve kötü olabilir? Bu kadar mı can sıkabilir? Bu kadar mı insanı sinemadan soğutur?Birçok önemli film izledim ama hayatımda en beğenmediğim ve izlerken çok fazla sıkıldığım ilk 10 film arasına kesinlikle girer bu film.Bu kadar puan niye verilir bu filme anlamış değilim ama sevenlerine sonsuz saygım var.
Zaman kaybından başka birşey değil. Senaryoda kopukluklar çok fazla ve bir sürü saçmalık.. Bu kadar saçmalığı bir arada görebildiğim nadir filmlerden. Hipnoz muhabbeti de cabası...
Bu sitede 5 yıldız verdiğim filmler çok azdır. En son hangi filme 5 yıldız verdiğimide hatırlamıyorum açıkçası. İzlemekte çok geç kalmış olduğum bir film Oldboy. Bugüne dek nasıl gözümden kaçmış, nasıl izlememişim anlayamıyorum. Bu nasıl bir senaryodur ? Bu nasıl bir kurgudur ? Tek kelime ile müthiş bir sinema örneği. Son dönemde yıldızı iyice parlayan Güney Kore sinemasının belkide zirveye ulaştığı filmlerden.
çok çok kötü diyenlerin filmi tekrar izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum ewet çok büyük bi süprizi yok şapkadan tawşan çıkmıyor ama genede insan düşündürmüyor değil ayrıca finaldeki süprizide iyiyydi 10 üzerinden 7
Bu filmin çok abartıldığını düşünüyorum.. görsel açıdan evet kaliteli görüntüler ve çekim teknikleri var.. ama filmin konusu bana hiç inandırıcı gelmedi..fantastik bir film olmadığı için bu bir fantazi de diyemiyorum.. filmdeki olaylar gerçekçi gelmedi bana ve daha da önemlisi son derece itici bir konu.. böyle sapkınca bir şey yap sonra da yaptığın şey çok normalmiş gibi karşı taraftan ona aynı sapkınlığı yaptırarak intikam al.. çok gereksiz ve çok itici bir konu.. tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşatan bir film.. filmin görüntü kalitesi ve müziklerinin iyi olması nedeniyle en fazla 3/10
Bu film tek kelimeyle olağanüstü. bu film kadar beni etkileyebilen bir film izlemedim açıkcası. İntikam teması üzerine yapılmış en iyi filmdir bence. Chan-wook Park çok kaliteli bir yönetmendir ve bu film filmografisinin bence en kaliteli işi. Senaryosuyla, görüntü yönetimindeki ustalıkla, baş döndüren kurgusuyla, inanılmaz oyunculuklarıyla ve defalarca dinlenilsede bıkılmıcak müzikleriyle bir filmde olması gereken herşey var. Filmin başından beri neden sorusu sizi kemiriyor olanları anlamaya çalışıyorsunuz senaryo ve kurgu kafanızı karıştırıyor veee sinema tarihinin en iyi finallerinden birisi kafanıza balyoz gibi iniyor. Film bittikten sonra mükemmel The Last Waltz şarkısı çalarken yerimden kalkamadığımı hatırlıyorum. Herşeyiyle unutulmucak bir filmdi uzakdoğu sineması için bence bir kilometre taşı. Daha sonra Empire dergisinde okumuştum birçok ünlü yönetmen top10 listesine oldboyu yazmıştı özellikle tarantino filmin fanatiklerinden. Hala izlemeyenler varsa mutlaka izlesin arşivlesin böyle filmler her zaman yapılmıyor 10/10
bu filmi lütfen bir kez izlemeyin defalarca izleyin. evet dediğim gibi defalarca izleyin. her izlediğimde ayrı bir etkilendiğim, yeni anlamlar keşfedebildiğim nadir filmlerden. gerek duygusuyla, gerek sinematografisiyle pür sinema deneyimi! başka bir şey diyemiyorum. holywood'a tokat niteliğinde bir intikam filmi...
Defalarca izlesenizde, zevk alacağınız türden filmler vardırya hani..aşmış oyunculukları, akıcı yapısı ve şahane müzikleri ile çoktan başyapıt olmuş Old Boy, işte öyle bir film... Unutulmaz repliği ise çok anlamlı; 'gülersen, bütün dünya seninle birlikte güler..ağlarsan tek başına ağlarsın...'
Senayo iyi birkaç tane iyi sahne de var dı ama? Filme yapılan övgülerden dolayı çok şey beklediğimden midir nedir film hiç hoşuma gitmedi. Bence iyi bir kurgusu yoktu.
Puanlamada -1000 olsa bu filme verilir.filmdeki düğümler çözüldüğüzaman inanılmaz bir tiskinti duyuyorsunuz.bazı arkadaşlar bu filim için olgunluktan bahzediyor.alakası yok.istediğiniz kadar olgun olun eğer sağlıklı bir insan iseniz size tiskintiden başka bir şey bırakmıyor.bu yazdıklarımızdan merak edipte filmi seyretmeyin pişman olursunuz.eğer bir kız çocuğunuz varsa ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.ben filimde ne olduğu yazıp izlemeyenlere saygısızlık yapmak istemem(daha önce arkadaşlarımız açık deniz filminin sonunu yazmışlardı.bence hiç hoş değildi.)