Çagla E.
25 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
cadılar lanetli kentler ve hakkında yapılmış tüm filmlerin gerekleri olan ögeleri barındırmasına rağmen şahsi kanaatimce vasat bir film olmaktan kurtulamıyor. sonunu başından tahmin edebilmek bir filmi sıkıcı hale getirmek için yeterli midir bilmiyorum. gizemli çocuk resimler yapar annesi korkusuzdur ortada lanetlenmiş kentin lanetlenmiş ferdi bulunur iblis adına çalışır, daha anlatabilirim.. şaşırmamanız lazım çünkü bu filmlerin ortak yanları hep böyle değil midir? fakat filmden sonra siren sesi duyarsanız şayet ürkeceğinizin garantisini verebilirim.. iyi seyirler
Silent hill oyunlarını oynamış biri olarak son derece başarısız buldum..Oyunun ruhunu yansıtamayan bir film olmuş ne yazık ki.Tam bir hayal kırıklığı...
film oyunundan bağımsız yapılmamış en güzel tarafı o kil yağması , boyut değişimi güzel oyununu oynayanların kesin izlemesi gerekir , diğer açıdan bakılırsa küçük kız rolünü çok ii yapmış ..
filmi beğenip beğenmemek arasında gidip geliyorum.konu gerçekten çok farklıydı ancak bu farklılığın yanında çok da klişe sahne ve replikler vardı.artık izlerken bu sahneyi ya da bu sözü daha önce duymuştum hissine kapılıyorsunuz.çekimler çok farklıydı ve sonu da ilgi çekiciydi.ikincisinin çekimlerine başlanmış.merakla olmasa da bir beklenti içindeyim...
Film bana her nedense halkayı hatırlattı. ama sanki ondan daha kaliteli işlenmiş bir film. başlarda neler olduğunu anlamaya çalıştıkça film sonlara doğru yavaş yavaş oturuyor kafanızda. bir kaç sahnesi sadece gerdi ama korkutmak için yetmedi. gizemli bir atmosfer ve ilginç bir son. ancak korku filmi değil. izlemeye değer ilginç bir film.
Pyramid Head bu filmde olmamalıydı.2. filmde 2. oyundaki James karakteri olacakmış şeklinde söylentiler var.Pyramid Head 2. filme saklanmalıydı. Film genel olarak iyi bunun dışında.Şahsen Harry Mason'ı görmek daha güzel olurdu benim gibi onlarca kez oyununu bitirmiş birisi için ama olsun.Yine de güzel film.
oyunu oynamadıım için filmle ilgili bende de kopukluklar oldu sahne geçişleri arasında,kurgu ziyadesiyle karmaşık olduundan algımı toplamakta güçlük çektim.ama bunların dışında görsel bir şölen havasında geçior silent hill.adeta uyanmak isteyip de uyanamadıımız kabuslarımızın projeksiyona yansıtılmış hallerinin benzer bir türevi.oldukça etkileyici sahneler vardı dorusu.korku filmi izlediinizin farkına varıorsunuz ve her an diken üstünde oturuorsunuz doğal olarak.son olarak rose karakterini canlandıran radha mitchell ı da başarılı buldum.10/7
ya zevkler tartışılmaz eyw. ama bu filmi beğenmemek çok güçtü bence hele hele adam gibi korku filminin yapılmadığı şu son zamanlarda bu film nasıl paso 10 almaz anlamıyorum.Bence ''hayvan mezarlığı'' ndan sonra en başarılı filmdi...
Slint hill filminden önce oynunu oynamayanlar için hikayeyi anlamak biraz kafa karıştırıcı.Filmin senaryosu başlarda ilgi çekici fakat kötü bir sonla vasat bir amerikan gerilim filmi olmaktan öteye gidemiyor.