video oyunlarından hoşalnmasamda Resident evil ve silent hill oyunları benim için çok hassas bir yerdedir. Silent hill filmindede resident evildaki gibi hayal kırıklıgına uğricağımı sanıyorum ama yönetmen beni yanılttı... Silent Hill oyununu oynayanlar filme bayılacak....
beğenmedim diyenler bnce korku/gerilim türü filmelerden hiç bişiy anlamıolar 5.sınıfta başladım korku filmleri izlemeye ve Silent Hill gerçekten de konu görüntü ve biçok şey bakımından süper bi filmdir izlemeyenlere tavsiye ederim
Bu kadar saçma sapan uyduruk bi korku filmine bukadar iyi yorumlar nasıl yazılmış anlamış değilim.Filmi izlerken bırakın korkmayı,heyecanlanmadım bile.Gereksiz yere filmi uzatmışlarda uzatmışlar.Kesinlikle tavsiye etmiyorum...
Büyük bir hevesle izlemeye başladığım ama beğenmediğim filmler arasına girdi bu filmde korkunun yanından geçmiyor ayrıca gerdiği filanda yok.Canınızın çok sıkıldığı boş bir gününüzde zamanı öldürmek için izlenebilir.
en çok beğendiğim korku filmlerinden biri olabilecekken final kısmındaki saçmalıkla gözümden düşen bir film..özellikle akşam kaaranlığının yaklaştığını belli eden olay çok hoşuma gitmişti.. neden sonunu böle yaptılar ya kızdım walla ): çok iyi gidiyordu oysaki bu son çoook yetersiz kalmış filme..
Filmin çekimlerinden,efektlerine,müziklerinden,senaryosu ve oyunculuklarına tam tamına mükemmel bir film.Silent Hill dörtlemesinden sadece ilkini oynamıştım.Ama,yine de beğendim.Demek istediğim,bu oyunu bilmeyenler bile filmden zevk alabilir.Film yapımcılarının bir yorumunda oyunun daha çok dördüncüsünden alıntı yapıldığını okumuştum.Ama,filmin başları kesinlikle oyunun ilkine göre.Filmin sonunda her şey ortaya çıkıyor ve şaşırtıyor.Tam bir görsel şölen!
Daha öncede dediğim gibi Filmin oyununu oynamamış Arkadaşlara biraz acayip gele bilir konu ve yaratıklar.
Cevaplanmamış sorularda filmde çok oyunun tum serisini oynayanlar cevapları biliyordur bundan dolayı senaryoyu iyi kavramışlardır.
Oyunu oynamayan kesim filmde hiç birşey bulamayacak anlamına gelmesin bu film kurgu olarak çok sağlam.
İzlenmeye değer bir film ki izledinizde eminimki şunun oyununa bir bakim diceksinizdir. Gorsel efek olarak bir iki yerde cuvallasada genel olarak iyi çekilmiş ama herşeyden önce Silent Hil dunyasına giriş için çok sağlam kurgulanmış.
silent hill in bütün oyunlarını bitirmiş yıllarca takip etmiş biri olarak tam manasıyla oyundaki tat verilememiş olsada gerçekten güzel izleyiciyi içerisine çeken bir film. özellikle o sisli atmosfer,çalan siren sesi ve bu sesle yaşanılan ortamın karanlığa bürünmesi,değişik yaratıklar(piramit kafalar,böcekler...)ve herşeyden öte kendinizi sanki silent hill de gibi hissetmenizi sağlayan başarılı film. umarım 2. bir çekilir vede oyuna tamamen bağlı kalınır.silent hill bir yaşam felsefesidir.bu mistik dünyaya giriş için filmi mutlaka izleyin.
Gerçekten güzel bir gerilim filmi atmosfer,mekanlar ve kamera açıları süperdi yalnız kurgu daha güzel olabilirdi sanki ama yinede izlenebilirliği yüksek bir film tavsiye ederim kesinlikle!