Öncelikle film çok kaliteli olmasına ve ben bi kore hayranı olmama rağmen baya bi sıktı. Sahneler aşırı uzatılmış. 1.20 dk olmas gereken film 40 dk fazla gereksiz uzamış saçma sahnelerle bunaltıyo artık. Yorumlardaki herkes davetsiz filminin bunun çakması olduğunu belirttiği için maalesef ki önceden davetsizi izlemiş olduğum için spoiler alarak izlemiş oldum bu yüzden benim adıma ters köşe olmadı. Ama spoiler alarak izlwmiş olmamın artısı da oldu. Bu sayede her sahneyi dikkatlice ayeıntısına dikkat ederek izledim böylece finalde herşey yerli yerine oturdu. Aksi takdirde ikinci kez izlenmeden anlaşılmayacak bi film. Yani filmi anlamak için fibali bilerek her sahneyi bi daha izlemek gerek anca öyle oturuyo. Bu da filmin kalitesini gösterir. Şunu da söylemeden edemeyecem duvar kağıtlarındaki zevksizlik psikolojimi bozarken herkesin saçlarının sürekli gözlerinin içimde olması da sinirlerimi bozdu aww bunladım bitmedi uzadı da uzadı daral geldi bi yerden sonra. Şöyleki bir şeyi göstermek istediklerinde atıyorum yatağın en altından başlayıp yavaaaaşçaaa yukarı doğru gidiyo kamera 3 dk sonra yukarı ulaşı görebiliyorsunuz. Cidden abartmıyorum filmin tamamı ağır çekimde çekilmiş gibi anlatırken bile bunladım davetsiz filmi daha tempolu daha aksiyonluydu ikisi arasında seçim yapacaksam bu daha karmaşık ve puzzle gibiydi davetsiz daha akıcı ve sıkmıyordu ikiside izlenir
mutlaka görülmesi gereken, baştan sona usta işi olduğu belli olan, harika senaryoya sahip psikolojik-korku başyapıtı. uzun süredir böyle etkileyici bir korku filmi izlememiştim. filmi tam olarak korku olarak adlandırmak sanırım yanlış olur. filmin psikolojik yanı çok daha ağır basıyor. zaten seyirci üzerinde etkisi olan tarafı da bu. ilk izlenildiğinde kimi ayrıntılar gözden kaçabilir. mutlaka birden fazla defa izlenmeli. böylece yönetmenin anlatmak istedikleri, -ve bunu nasıl bir ustalıkla başardığı- çok daha iyi anlaşılıyor.
Karanlık Sırlar pisikolojik/Gerilim-Dram türündeki Güney kore yapımı iyi bir film.Yönetmen Ji Woon Kim kamerasını usataca kullanmış.Kamera hareketleri çok başarılı.Finaliyle de şaşırtıcı.Bu arada sanırım filmin fragmanlarında Sertap Erener'in bir şarkısı çalıyordu.
bu yılki filmekimi programında izleme fırsatı bulduğum filmin, sinir bozucu derecede korkunç olduğunu söyleyebilirim. Uzun zamandır bir filmde koltuğumdan düşercesine ürktüğümü hatırlamıyorum. 'Halka' ve 'Dark Water- Karanlık Sular'ı izleyip etkilenenler bir de bunu denesinler. "Ürkütücü" kelimesi bu filme az gelir...(8/10)
Konusunu cozmek biraz zaman gerekiyo.İyi bir sinema izleyicisi olmanız lazım bir anlamda.cok dusunulmus bir senaryosu var.ilginç bir gerilim... 9/10. hakediyo ama. :)
Filmi çok önceleri izlemiş olmama rağmen buraya mesaj yazdığıma göre hala etkisinde olduğum bir film demektir... Sinemada türklerin becerdiği film kategorileri;yeşilçam, erotik ve komedi tarzı; japonların ise bilindiği üzre korku filmleri... Bu adamlar korku filmi çekerken acaba kendileri de korkuyorlarmıdır diye hep merak ediyorum çünkü gittiğim her japon korku filminde yeterince hatta 1 haftalık korkuyorum... Bu film de onlardan biriydi... Korkmak isteyenler gitsin... ;))
Bu filmi izlerken filmi başında aklıma nedense hep others,6. his,rings gibi filmler geldi. Acaba dedim bunlar gibi ayni klasik filmmi diye.Ama yanıldım.Gerçekten kafa karıstırıcı ve devamlı soru sorduran arkadaslar arasında ızledıgımız ıcın devamlı soru sorduk birbirimize böyle olması iyi.Son 1 haftadır japon filmleri ile gidiyoruz.Gerçi bu kore filmi ama genede asyalılar sağlam filmlerle gelmeye başladılar.Arşivde mutlaka bulunması gereken filmlerden birisi.Ayrıca şiddetle japon filmi olan old boy da tavsiye ederim:)
Gerilim ve korku bazında nedense durağan olmasına rağmen beğendim. Kurgusu iyiydi, oyunculukları harikaydı, Moon Geun Young'ın o mahsun halleri çok içime işledi. Dramı da gerilimi de iyi ayarlamışlar. Güney koreliler filmlerin hakkını hep veriyor.
japonlar bu işi iyi biliyor derim.kafa koparmadan ,kan akıtmadan insanı heycanlandıran bir film.konusu biraz psikolojik.kişilik bölünmesi yada çift kişililik.kardeşlerden büyük olanı gerçeklik veya olasılık arasında sıkışıp kalmış.tempo özellikle ikinci yarıda yükseliyor.yemek masasında kriz geçirip yerde debelenme sahnesi çok gerçekçi.bu filmi seyrettikten sonra gece yalnız başınıza tuvalete gitmeye korka bilirsiniz.
Konusu biraz tuhaftı.özellikle de sonu.Birde evin içinde olan o doğaüstü tuhaf olayların neden olduğunu anlamadım.Ama genel olarak baktığımda güzel bir uzakdoğu yapımı olmuş.Oyuncular performansları gayet güzel.