Kill Bill:Vol2 Tarantino’nun eşsiz anlatımı, başta Uma olmak üzere oyuncuların kusursuz performansı ile yılın en iyilerinden...Yılın en iyisi bile demek az kalıyor bu filmin yanında, Vol1 i izlediğimizde elbette filmi mükemmel bulduk bizi nelerin beklediğini merak etmeye başladık Vol2 gösterime girene kadar.Vol 1 de 'ölümcül engerek suikast çetesi' üyelerinden O-ren Ishı ve Vernıta Green uma tarafından hek ettikleri yeri buldu.Sırada Budd, Elle Drıver ve Bill vardı.Acaba onların sonu ne olacaktı? Uma’nın Vol2 de önce elle’i sonrada bill’i hakladı.Budd ise elle tarafından düzenlenen suikasta kurban gitti.Quientin tarantino’nun hikaye anlatımındaki başarısına diyebilecek söz yok.Flashbackleri çok doğru yerlerde kullanmış.Şayet tarantino filmi 2 bölüme ayırmasaydı, filmin kilit noktaları olan bu flashbacklerin coğunu göremiyebilirdik. Tarantino gercek bir usta, sinema tarihinin yetiştirdiği en önemli yönetmenlerden birisi.Sinemayı sanat adına yapan daha doğrusu sinemanın bir sanat olduğunu kanıtlayan ender yönetmenlerdendir.İngiliz telegraph gazetesi nuri bilge ceylan için' Modern tarzda sanat yapan modern usta' diye nitelendirmiş.Ama ben bu sözü tarantinonun herkesten daha fazla hak ettiği görüşündeyim.Uma Thurman 2 bölümdede harika, altından kalkılması zor bir görevi başardı.Hem hırslı bir katil hemde fedakar bir anne rolü ancak bu kadar inandırıcı yorumlanabilirdi.Geçen yıll vol1 deki performansıyla altın küreye aday gösterilmekle yetindi, bu yılda aynısının olacağı kanısındayım.Darly hannah(elle) 2 bölümdede çok az göründü ama müthişti.David Carradine(bill) filmi izlemeden önce sonunun ne olacağını bilmiyordum.Uma’nın en özel ve keskin 5 vuruşu sayesinde öldü.Daha önceki yaptığı işler hakkında pek bilgim yok ama bu film onun hızlı bir çıkış yapmasını sağlayabilir. Bu yılki oscar töreninde yardımcı erkek oyuncu adayı olarak karşımıza çıkabilir. Film sanat yöneitimi, müzik, makyaj, ses gibi alanlarda oldukça başarılı,Özellikle bu yıl özgün müzik, montaj, makyaj gibi alanlarda oscara adaylığı yüksek bir ihtimal.