Öncelikle Kill Bill Vol 1 ve 2'yi birlikte değerlendirdiğimi belirteyim. Uzun süre erteleyip bu filmi yeni izlemek ama en nihayetinde izlemek bile büyük şans. Bu lezzette yapımların çıkmadığı günümüzde, kült olmuş bu iki filmi yeni bir film gibi izlemek çok çok isabetli oldu. Yer yer çok ağır ama dolu diyaloglarla, yer yer sadece bakışlarla duyguyu ekranın bu tarafına geçirebilen Tarantino, şiddet, dövüş, dram, trajedi ve aksiyon adına ne varsa sadece izletmiyor, yaşatıyor da. Filmin bir ders vermekten çok, sebepler ve sonuçlar zemininde ödenen ağır bedeller, temel kişilik yapılarının hayatımıza ve etrafımıza etkisini anlatma çabası var diye düşünüyorum. Hiç fikir yürütmeden bile izleseniz bu yapımı, görsel sanatlar şöleni içinde bulursunuz kendinizi. Tabi ki fon müzikleri de ayrı birer ruh hali dolgusu. Her şeyi ile mükemmel bir film. 5/5 ya da 10/10 puanı alan filmlerim farklı olduğu için aynı rafın sağ tarafında 4,5 ya da 9 gibi 'masterpiece' seviyesinde bir puanla arşivimde bulunsun. Film soranlara bu filmi önermem, zorunlu kılarım.