İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış... Ve İlkbahar
    4,1
    İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış... Ve İlkbahar hakkında görüşlerin ?

jamesbond-2
    jamesbond-2

27 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
    Farklıydı. Evet anlatım düz, şaşırtan bir durum yok. Ancak ruhu dinlendiren doğasıyla, verdiği Uzakdoğu felsefesi klasik mesajı ile kendini izlettirdi.8/10
    mayob
    mayob

2 Mart 2015 tarihinde eklendi
    Böylesine huzurlu bir film daha izlediğimi hatırlamıyorum.
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

5 Aralık 2014 tarihinde eklendi
    diyalogların az görsel yönden muhteşem olan bir film. aynı mevsimler gibi döngüsel bir şekilde insanın yaşamını gözler önüne seriyor 7/10
    Demirtas
    Demirtas

25 Nisan 2014 tarihinde eklendi
    Güney kore sinemasının kendine özgü özelliklerini taşısada bu film beni çok doyurmadı maalesef. Yinede sevenleri olacaktır.
    periple
    periple

11 Aralık 2012 tarihinde eklendi
    uzakdoğunun soğuk ve garip gelebilecek inanç anlayışını anlamama büyük katkısı olan film. karakterlerin duyguları, filmin mekanı, kullaılan objeler ile çok iyi bir şekilde izleyiciye geçiyor. Filmin neredeyse tamamının geçtiği göl oldukça etkileyici, bence baş kahraman göl. Oyuncular gölü bir anlamda doğayı ve hayatı temsil eden yan unsurlar.
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

22 Nisan 2012 tarihinde eklendi
    Beğendim bu filmi. Çok sade bir anlatım var ancak almak isterseniz şu 100 dakika içinde çok sağlam hayat dersleri alırsınız. Pek kolay rastlayamayacağımız bir mekanda ve ortamda geçiyor film, yönetmenin pek çok diğer filminde olduğu gibi yani. "İlkbahar" ile başlıyor film, bir keşiş ve onun yanına bırakılmış küçük bir çocuk ile. Filmin ismi gibi, hayat da döngüler içinde ilerliyor tabii ki. Hikaye anlatımı dediğim gibi oldukça minimal gözüküyor. Ancak bir yandan derin spiritüel unsurlar da yok değil. Zaten buradaki karakterler için "din" ve "inanç" kavramları hayatlarının neredeyse tamamını kaplayan kavramlar. İzleyen herkesin seveceği, unutamayacağı bir film olduğunu düşünüyorum. Doğa görüntüleri bile yeter zaten beğenmek için. Hafif, ferahlatıcı. İzleyende dünyaya ve insanlığa inanma arzusu doğuran filmlerden biri. Herkese öneriyorum. Kim Ki-Duk yine başarılı bir iş yapmış.
    The--Recep
    The--Recep

11 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    Kim Ki-Duk un fılmlerı dıger butun fılmlerden cok farklı..Sanat kelımesının gerçek anlamını öğretiyor adam..Filmde replik yok ama çok daha fazlası var..Görsel şölen..Sanat şöleni..

bi arkadaş bir iki kelımelık konuyu fılm yapmışlar dıye fılmı eleştirmiş..
    Aşk da tek kelime...
    mydreams04
    mydreams04

31 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Huzur verici, sade ve mükemmel bir film.. Uzak doğunun gösterişten uzak, yakın felsefesini yansıtan, müzikleriyle büyüleyici eşsiz bir yapıt.. 8/10
    gregorsamsa1907
    gregorsamsa1907

28 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    huzur kelimesini anlamak için izlenir..
    AykutKarabacak
    AykutKarabacak

12 Haziran 2010 tarihinde eklendi
    Budizmin özünde var olan iç huzurunu fazlasıyla hissedebileceğiniz bir yapım. Mümkünse tek başınıza ya da 'sinema kültürü olan birileriyle' izlemenizi tavsiye ederim. [8/10]
    cherie2389
    cherie2389

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    müzikleri güzeldi.. ders çıkarılacak bi film gibi gibi
    thedeadlock83
    thedeadlock83

1 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    Bazı filmlerin içinde herhangi bir konuşma anında bu filmi bir iki cümleyle anlatıp geçerler... bir iki kelimelik bir konuyu film yapmışlar hadi izleyinde mükemmel ötesi deyin bu filme. 2/10
    niobe1905
    niobe1905

6 Şubat 2009 tarihinde eklendi
    Filmi tam anlayamadığımı söyleyememe rağmen genel anlamda içinde barındırdığı düşünceyi beğendiğimi ifade edebilirim.Maniacalper adlı yorumcu arkadaşa bir konuda katılıyorum,film kesinlikle budda ve konfiçyus öğretileri araştırıldıktan sonra izlenmesi gereken bir film,aksi takdirde tam anlamıyla anlaşılmıyor.Biraz araştırma sonucunda edindiğim bilgiye göre,kurbağa sembolünün, uzakdoğu da bir çok gelenekte ve inanışta kutsal bir canlı olduğuna inanılır, tılsımlarının ise sağlık, başarı ve kazanç getirdiğine inanılır.Çin mitolojisinde ouroborosu (yeniden doğuşu, sonsuz döngüyü simgeleyen kuyruğu ağzında yılan) simgeler. Yılan , ölüp yeniden dirilmeyi temsil etmektedir.Kendi kuyrugunu isiran (ya da yutan) yilan, çemberin sonsuz dönüşünü anlatır.Her sonun yeni bir baslangic ve bunun bitmeyen bir döngü oldugunu belirtir.Bu haliyle filmin ismine de gönderme yapabilir. Budizmde insanın aurasında dolaşan iki yılan olduğu kabul edilir.Balık ise budizme göre bir "sonraki yaşamında" bir memeli olarak dünyaya gelebilir, bir insan sonraki yaşamında da başka bir canlı olabilir.
    Bu haliylebalık, gelip geçiciliği . kurbağa dünyasal farkındalığı, yılan ise yeniden doğuşu göstermektedir.Aralarından ancak dünyasal farkındalığın kurtulması hayatla ve anla çözülmez iplerinin olması bundan olsa gerek.
    Merak edenler,filmin orjinal adını ekşisözlüğe girdikleri takdirde bu konu hakkında geniş kapsamlı bilgiye ulaşabilir..
    Neo80-2
    Neo80-2

3 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Film çok iyi diyenlere katılmıyorum. Basit bir hayat döngüsü yalın bir şekilde anlatılmış. Filmde çok fazla konuşmada yok. Yönetmen bazı şeyleri düşünmesini istemiş sanırım izleyicilerin. Tabi bir takım uzakdoğu inançlarına göre kişinin kendini eğitmesi konusu ele alınmış. Bilgiç bir usta ve öğrencisini konu alan bir film kısaca.
    serhatisci61
    serhatisci61

15 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    Tıpkı benim gibi sizde o küçük rahip adayında kendinizden birşeyler bulacaksınız..çok etkileyizi süper film mutlaka izleyin mutlaka..10