Sweeney todd, son yıllarda izlediğim en karanlık, mistik ve bir o kadar da hüzünlü bir müzikal-drama olarak gönlümün en derin köşesindeki yerini şimdiden aldı bile. Müzikal-drama ağırlıklı filmleri izleyiciye kabul ettirmek hayli güç bir iştir. Geçtiğimiz yıllarda izleyip yine hayran kaldığımız moulin rouge ve chicago gibi parıltılı bir yapım olmasada karanlık londra sokaklarında korkusuz karakterimiz Benjamin barker bizlere müthiş gerilim dolu anlar yaşatmayı başarıyor. Tim burton ve vazgeçilmez oyuncusu johnny deep yine harikalar yaratmışlar her ikiside bu ve bunun gibi fanstaik filmlerin vazgeçilmez isimleridir artık benim gözümde. Onların sinemasını izlemek demek hakikaten büyülü dünyanın kapılarını aralamak gibi, o kadar çok kapı var ki filmlerini izlerken kayboluveriyorsunuz. Johnny deep acımasız intikam dolu berber sweeney todd rolünde hayli başarılı, ve inanın adam hiç bir şey yapmasa bile o kostümü saçları ve bakışlarıyla benden tam puan almayı başardı. Ayrıca filmin müzikal yanı itibariyle kendi sesiyle seslendirdiği parçalar olan 'no place like london' ve 'my friends' o kadar başarılı ki dinlemeye doyamayacaksınız. Filmin bir diğer gizemli kahramanı helena b.carter da en az j.deep kadar başarılı. Hatta ben onun yerine başka bir oyuncunun bu rolde bu kadar başarılı olabileceğine bile inanmıyorum, kadının zaten mistik bir duruşu var ve bu filmde de bunun avantajına dayanarak harikalar yaratmış. O kadar yumuşak bir sesi var ki dinlerken uykuya dalabilirsiniz, keşke film tamamen müzikal bir yapım olsaydıda hep o güzel seslerden parçalar dinleseydik. Bahsini ettiğim parçalara ve filmin özgün müziklerine soundtrack albümü edinerek ulaşabilirsiniz. Filmin tema müziğine de bayıldığımı belirtirim gerçekten baştan sona dinlenmesi gereken bir albüm son aylarda dinlediğim en iyi soundtrack albüm diyebilirim. Düzgün bir senaryo maharetli bir yönetmen tarafından bu denli kaliteli oyuncular karşısında ancak bu kadar başarılı bir film çıkarılabilirdi ortaya...
Burton-Depp işbirliğinin Ed Wood filminden beri en başarılı ürünü olan muhteşem karanlık müzikal.Filmi baştan sona büyük bir zevkle izledim.Gotik karanlık atmosferine,etkiliyeci müziklerine ,başta Depp olmak üzere kusursuz performanslarıyla Sweeney Todd seyirci için inanılmaz güzel bir seyirlik.Dahi Tim Burton ustanın yeteneği önünde saygıyla eğilmek gerek.
filmi sadece johnny depp oynadığı için izledim ama johnny deppe rağmen bana göre çok kötü bir filmdi.aynı anda hem gerilim filmi olup hem müzikal olması kötü bir kombinasyon olmuş müzikal dediğin insanda güzel duygular uynadırmalı fakat bu film güzel duygu bir kenara,tiksintiden başka bir şey hissettirmedi bana.
çok hayal kırıklığına uğradım!! bence konu,olaylar güzeldi.tabi oyuncuılara laf yok.Johnny yine süperdi. film müzikla olmasaydı 10 puan verirdim en güzel ses Johnnyde vardı.şu aşık olan iğrenç söyledi ben artık sinemada gülmeye başladım.vasat bir film olmuş:( 6/10
büyüklere masallar... işte tim burton..sinemanın meddahı..büyüklere masal tadında filmler sunmaya devam ediyor..Allah göstermesin ölse yerini dolduracak yönetmen yok.filmin en güzel taraflarından biride karakterlerin makyajlarıydı bence..
sinema yada fotoğrafçıLık okuyanLar için tam bir iLham kaynağı oLan bu fiLm bence kusursuz, tim burton ın parmağı oLması biLe yeterLi bir fiLmi izLememm için ..
Pek fazla alışık olmadığımız türden son derece kanlı bir müzikal..Şehrin basık ve siyah beyaz ağırlıklı görüntüsü sizin filme kendinizi kaptırmanızı sağlıyor..Bu görüntü hikaye ile çok uyumlu..Deppin oyunculuğu da her zamanki gibi iyi..Müzikal sevmeyenler biraz sıkılabilir ama başlarda yadırgansa da film ilerledikçe alışıyorsunuz..10/7,5
birinin ya da bir şeylerin fanıysanız eksik bulmanız güç olur veya bulamazsınız.ben tim burton için öyle düşünüyorum bunu johnny depp ile katmerlemiş her zamanki gibi tadından yenmez...çok etkilendim...başka bir dünyadan geldi bizi de oraya götürüyor bu adam.
Tim Burton ve Johnny Depp yine birarada ve yine harikalar yaratmıslar.Burton ın sinema farklı bakışı ve nerdeyse her seferinde olduğu gibi Deppin de buna katkılarıyla harika bi yapım olmuş.filmin özellikle müzikal olarak çekilmesi zaten güzel olan konuyu daha da çekici kılmış bence.tabi helena Carterı da unutmamak lazım duruşuyla bile filme ne kadar yakıştığını gösterdi ki oyunculuktan hiç bahsetmiyorum.tek kelimeyle harikaydı.mekan ve kıyafet tasarımları filme gothic bi hava katmış.dönemin özellikle ingilteresine bakışı da gayet doyurucuydu...neyse kısacası tavsiye derim :)
Film mükemmel ötesi bişi olmuş...bence Tim Burton harika bi yönetmen bide Johnny Depp ile olunca artık o film izlenmezse olmaz :D birde film çok kanlı olmuş diyenlere diceğim şu:Bu müzikalin zaten esas konusu..O kanı vermeden bu film olamazdı...olsa bile çok kötü olurdu...yani siz bi gerçek müzikalini izleyin...
mükemmel ötesi.. izlediğim en güzel müzikallerden biriydi biraz tereddütle gitmiştim filme fakat izlerken hayran kaldım johnny depp ve helena bonham carter ikilisi mükemmel olmuşlar içindeki şarkılarda çok ii sıkıldım diyenlere inanamıyorum tim burton döktürmüş yine :) 10/10
harika bi film. ortam ve kıyafetler de süper. zaten en iyi sanat yönetmeni oscarını aldı.Fİlm hiç bişey olmasa johnny depp için bile izlenir zaten.bu oyuculuğa oscar nasıl verilmez anlamıyorum. bu filmde ustalığını öyle bi konuşturmuş ki bravoo.