Sweeney Todd, ünlü Broadway müzikalinden uyarlanmış, Tim Burton'ın yönetip Johnny Depp, Helena Bohnam Carter ve geçen aylarda kaybettiğimiz Alan Rickman'ın başrolünde olduğu bir intikam filmi. Filmin konusunu yazmaya gerek duymuyorum çünkü bu film, klasik bir intikam filminden ibaret temelinde. Ama bir fark var.
Sweeney Todd, oldukça farklı bir film olduğunu her saniyesinde belli ediyor. Konsept, mekanlar ve kostümlerin hepsi mükemmel. Ama özellikle de oyunculuklara bayıldım. Depp, en iyi ve en güçlü performanslarından birisini bu filmde göstermiş. Carter da öyle. Bu ikilinin birlikte yaptıkları en iyi işlerden birisi ortaya çıkmış. Özellikle de müzikal sahnelerini canlı olarak söylemeleri oldukça cesurdu, oyunculuklarının içine şarkıları da ekleyince, daha da iyi bir performans ortaya çıkmış.
Aslında, bu film gerçekten kendi dalında bir fark yaratmaya çalışmış ve başarmış da. Sadece, bütün bunlara rağmen bir intikam filmi olarak kalması filmi biraz zayıf göstermiş. Bu yüzden film bittikten sonra sizi aşırı etkilemiyor. Sadece, en dramatik şekilde bitiyor.
Ama genel anlamda, Sweeney Todd'u başarılı buldum. Her ne kadar "intikam" konusunda beni etkilemese de, başarılı oyunculukları ve konseptiyle kendi alanında bir fark yaratmayı başarmış. Eğer intikam filmlerine bayılıyorsanız, bu film belki de sizin en sevdiğiniz film olabilir. Meraklısına.
TOPLAM PUAN: 7.5/10