Yıllar sonra tekrar izledim, harika bir film. Hatta hatırladığımdan daha iyi bir filmmiş. Sanırım yaşım filmde ki karakterlere yaklaştıkça filmi daha iyi anladım. Birde filmi izledikçe şarap üretesin geliyor.
İçinde her tat var. Komedi, dram, aşk. Çok renkli bir film, her rengi ayrı bir güzel. Hem eğleniyorsunuz ama bazende üzülüyorsunuz. Bayıldım kısacası. Arkada çalan harika müzik eşliğinde bir komedi. Özellikle senaryoya bayıldım. Hayatından hiçbir işi rast gitmeyen Miles'in bir haftalık arkadaşıyla çıktığı garip, komik kısa tatili. Şarap hayranı olan Miles'in boşandıktan sonra istemeyerekte olsa yeni aşık olması ve bir yandan da evliliğine gün sayan arkadaşının gelecekte ki karısını aldatması ve başlarına gelmedik kalmayan birçok hikaye anlatılıyor filmde. Çok sempatik bir film. İçinizi ısıtan, tuhaf bir yapım. Tıpkı şaraptan alınan tat gibi bu filmde de birçok tat ve renk bulunuyor. Kesinlikle izlenmeli. İçten ve doğal.
Öncelikle bu puan filme göre çok az.Filmi izlerken şarabın kokusunu burnunuzdan, tadını damağınızdan eksik etmeyen, izlerken zevk veren, gerçekten defalarca izlenecek, aldığı ödülün hakkını vermiş filmdir.Arkadaşlık, evlilik, ayrılık ve hayal kırıklıkları üstüne kurulmuş,A.Paynein dahice mizah sergiledigi başarılı bir film.
Film çok iyiydi. İki saat boyunca şarap diyarında keyifli bir yolculuk eşliğinde ilişkiler, arkadaşlık, hayatın karmaşası, hayal kırıklıkları mükemmel bir biçimde işlenmiş. Kesinlikle izlenmeli
keyifli bi film bence.yönetmenin şaraba yönelik bi takıntısı olsa gerek.ama miles ve maya nın oturup pinot şarapları üstüne konuştuğu sahne çok hoş.bi şaraba hiç o şekilde bakmamıştım daha önce :)
Üç kuruşluk bilgimizi beş kuruşa satmak için mecra arıyoruz..Bir filme kötü veya sıkıcı demenin kriteri oskar ödülü alması olmamalı.Akademinin zevklerinden bağımsız seyredersek daha mantıklı kanaatlere ulaşabiliriz sanıyorum( unutmayalım ki bozuk saat bile günde en az iki kere doğru vakti gösterir).Sideways'in oskar ödüllerinde hakkı yenmiştir o ayrı mesele..