l-i-l-a-H
2.129 değerlendirmeler
25 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Dövüşe devam,araba takip sahnelerine devam ve kimliğini bulmaya devam.İlk filmi unutun bu bölümde Moskova caddelerinin altın üstüne getiriyor Volga marka taksi ile Bourne peşinde de Mercedes jeep ile cool aktör Karl Urban (kötü adamlık yakışmış) ve adreanalin yüklü gerçekci takip sahnelei ile sizi yine nefessiz bırakacak...
ilk firme göre daha derli toplu ve aksiyon seviyesi daha yerinde.kadro ise kesinlikle çok çok daha iyi.joan allen zaten tek başına bile çok şey katıyor filme.serinin zayıf halkalarının bence başında gelen franka potente en azından rahatsız etmiyor artık.matt damon bourne karakterine daha bir bürünmüş,benimsemiş.daha sürükleyici ilk filme göre,genel görüş bourne ultimatumun en iyisi olduğunu söylüyor.bakacağız artık.günümüz aksiyon sinemasının iyi örneklerinden.tabii ki yine bir 'rambo'luk,tek başına dünyanın tüm şehirlerinde her türlü düşmana karşı üstün gelme durumu var.yeri geldiğinde kainatın en iyi araba sürücüsü de oluyor,sürekli polisten örgütten kaçmayı da başarıyor.bunlar artık türün başlıca klişelerinden olduğu için çok da bahsetmeye gerek yok.zaten böyle olmayan bir aksiyon filmi furyası ortaya çıkarsa bu devrim niteliğinde olacaktır.bir de karl urban rolü için biçilmiş kaftan onu da unutmayalım.toparlamak gerekirse sağlam bir ajanlık filmi.finaline geldik artık.fakat tekrar söylüyorum ilk film sahiden bayağı zayıftı.supremacyye birşey demiyorum ama identityde yeni birşey yoktu.bu nedenle seriye başlayıp benim gibi düşünenler olursa vazgeçmeyip devam edebilirler,greengrassın yönetmenliği bana göre her şeyi değiştiriyor.
Ben çok beğendim merak ediyorum acaba beğenmeyen arkadaşlar neye göre değerlendirme yapıyorlar veya bir filmden daha ne bekliyorlar'Filme gelince cidden herşeyiyle süper bir film özellikle filmin sonundaki ve Matt Damon çatıdayken Pame söylediği replikler harika olmuş.Ben herkese öneririm.
Tam dozunda ayarlanmış,gözlerinizi ayırmadan seyredeceğiniz iyi bir ajan filmi.Zaman zaman da oldukça gerileceksiniz.Yönetmenin kamera kullanımı çok iyi.Filmin sonlarındaki takip sahnesi ise izlediklerim arasında kesinlikle en iyisi.
serinin ilk filmi ve bana göre en başarılısı mat filmi almış götürmüş konusu aksiyonu tansiyonun bir dakka olsun düşmemesi sizi baya etkiliyor şiddetle tavsiye ederim iyi seyirler...
2. bourne filmi , ilk filmden kat ve kat daha üstün bir film ?mükemmel bir devam filmi olmuş ? Film aksiyon olarak insanı doyuruyor ? Yönetimi , senaryosu , oyuncu performansları , kurgusu , efektleri vs. de kusursuz ?İzlenmesini öneririm ? müthiş bir aksiyon filmi ? 10/9
İlk filmde kaldığımız yerden başladığımız; dünyanın uzak bir köşesinde inzivaya çekilmiş olan Bourne'na bir rus ajanı saldırır ama kazayla sevgilisini öldürür(gözlerim doldu vallaha) Bourne hem intikam hemde neler olduğunu anlamak için ortaya çıkar ilk filmden daha dinamik anlatımı çok daha kaliteli aksiyon sahneleri, mükemmel araba sahneleriyle seriyi bir kaç çıta yükselten, bourne'nin kendisiyle ve yaptıklarıyla hesaplaşmaya başladığı mukteşem bir aksiyon filmi.
Karsimizda cok iyi bir devam filmi var. Aksiyon tavana vuruyor, bir an bile nefes almaniza imkan yok. Greengrass'in yakin planlarla orulu calismasi kimilerini yorabilir ama goruntu yonetimi birinci sinif. Matt Damon rolune daha da isinmis, yan rollerdeki Allen ve Cox cok dogal. Uzatmiyorum, ilk film surukleyici konusuyla oldukca duzeyli ve olabildigince mutevazi bir yapimdi. Ikinci film ise daha ilk sahnesinden basliyarak yakaladigi seyircisini son dakikasina kadar birakmiyor, beklentileri bosa cikarmiyor hatta fazlasini veriyor. Kacirmayin derim, bu arada bence artik Bond yerini Bourne'a birakmali...(7/10)
AKSİYON FIRTINASI DEVAM EDİYOR ONUN KİMLİĞİNİ ÇALDILAR ŞİMDİ ONU GERİ İSTİYOR... Daha önceki flimi serinin ilk halkası "The Bourne İdentitiy" ile gişede büyük başarı toplayıp olumlu yönde eleştiriler aldıktan sonra 2.kitap ile Jason BOURNE karekteri yeni maceraları ile tekrar beyazperdede.Daha önceki flimde hikayeye giriş ve jason bourne\'nin durumunu anlatmak için biraz ağır ilerlesede bu flimde geç kalmadan hikayeye hemen girilmiş ve hareket aksiyon daha çabuk başlamış bunu diyebilirim ama ilk flime göre aksiyon dozu biraz azdı ama yinede sıkılmadan rahatlıkla izlenebilecek güzel bir koşuşturma. Yönetmen değişkiliği bana göre çok iyi olmuş bu flimde bana göre Paul Greengras böyle flimlerin adamı.Yönetmenin tarzı ile Bourne flimlerinin aksiyon tarzı bana göre çok uyumlu sürekli sallanan kameralar,zekice çekim teknikleri,zor sahnelerde başarı vb. gibi yönetmen çok kolayca en zor sahneleri bile çekebiliyor işinde gerçekten iyi bir yönetmen bana göre eğer yönetmen değişmeseydi bu seri bu kadar tutmazdı bana göre çünkü bir flimin en önemli unusuru yönetmendirki yapımcılar doğru seçim yapmış. Jason BOURNE karekterinde ise her zamanki gibi ünlü yıldız MATT DAMON \'u görüyoruz bana göre azda olsa ilk flimde acemi olan Damon bu flimde kendini geliştirmiş adeta Jason BOURNE karekterine hayat vermiş diyebilirim.Rölünü her zamanki gibi güzel yapmış .Eğerki bu bir JAMES BOND flimi olsaydı yıllar boyunca oyuncular değiştirilip izlenebilirdi ama eğer söz konusu Matt DAMON ise bu röl için başka adam tanımam bu adamda iyi yapacak kişide yok zaten. Eğer flime gelirsek Bourne\'yi yaratanların onun karanlık geçmişini kullanarak ona kurdukları bir komplo ve bu komplonun bedelini sevgilisinin ödemesinin ardından girdiği intikam duygusunu ve gerçekleri ortaya çıkarma arzusunu anlatıyor flim az aksiyon ile ilerlesede sırrı nedir bilemem ama adrenelin dozunu sürekli yüksek tutmayı başamışlar özellikle azda olsa güzel ve uzun aksiyon sahneleri gerçekten güzeldiki Matt DAMON bu sahnelerde büyük başarı sağlamıştır gerek dövüş sahnelerinde gerek ise zor sahnelerde hatta: Almanya\'da polislerden kaçarken bir sahnede korkuluklardan köprünün altından geçen tekneye atlıyordu o sahneyi düblör kullanmadan çekmiştir kendisi.Bunun dışında diğer bourne flimlerinin aksine duyguyada yer vermişler bourne\'nin çektiği acılar gerçeği öğrenme hissi ve geçmişte anne-babasını öldürdüğü kıza gerçekleri anlatmak\'ki flimi son sahnesinde geçen diyalog gerçekten güzeldi ben duygulandım şahsen yani bol akisyonlu,kaliteli senaryolu,heycanlı başarılı bir BOURNE flimi izlemeyenlere tavsiye ederim. PUANIM 10/8.6 İYİ SEYİRLER.